LIVE BLOG Turul Franței – Kittel, regele sprintului în Turul Franței! L-a învins cu o manevră de maestru pe Cavendish

LIVE BLOG Turul Franței - Kittel, regele sprintului în Turul Franței! L-a învins cu o manevră de maestru pe Cavendish
  • Publicat:
  • Actualizat:

Nici măcar o cățărare de categoria a patra! Etapa de azi din Turul Franței (Fougeres – Tours, 218 km) este perfect plată, ca în palmă, și nu le oferă „baroudeurilor”, adică rutierilor cărora le place să evadeze, nici măcar o șansă. Cel mai probabil, plutonul va lăsa în față un grup de maximum 5-6 rutieri, pe urmele cărora va pleca liniștit, urmând să îi prindă în final. Evident, favoriți sunt din nou Mark Cavendish (Omega Pharma-Quick Step), Andre Greipel (Lotto-Belisol) și singurul rutier care are două victorii de etapă în acest Tur, Marcel Kittel (Argos-Shimano).


UPDATE 17:57: Marcel Kittel a câștigat etapa cu un sprint excelent în fața lui Cavendish!


 


UPDATE 17:56: Argos-Shimano conduce plutonul. Cavendish a rămas cu doar doi oameni! 


UPDATE 17:55: Se pare că lansatorii lui Greipel au căzut! Neamțul a rămas singur! Mai e un kilometru!


UPDATE 17:54: În frunte vin și cei de la Argos-Shimano. Două grupuri paralele se află în față. Greipel nu e deloc bine plasat. Viteza e de 60 km/h. Mai sunt 2 kilometri! O altă căzătură a rupt plutonul în două !


UPDATE 17:53: În frunte au trecut cei de la Omega Pharma-Quick Step pentru Cavendish. Și cei de la Cannondale sunt în frunte pentru Sagan.


UPDATE 17:52: Căzătură în pluton! Liderul grupului, un rutier de la Orica-GreenEdge, a căzut, dar nu a atras o busculadă masivă. Mai sunt 4 kilometri! Flecha a fost prins


UPDATE 17:48: Flecha rămâne în față, dar trena plutonului e din ce în ce mai puternică. Au mai rămas doar câteva zeci de metri între spaniol și pluton.


UPDATE 17:47: Testul adevărat vine în ultimul kilometru, când vor exista două viraje de 90 de grade!


UPDATE 17:44: E clar că se pregătește un sprint masiv. Kittel, Cavendish și Greipel sunt favoriți, iar britanicul s-a impus în fața rivalilor la sprintul intermediar de azi.


UPDATE 17:43: Dintre cei cinci evadați, doar Flecha a rămas în față! Are 20 de secunde, cu 10 kilometri rămași.


UPDATE 17:32: Cu 20 de kilometri rămași de parcurs, evadarea mai are doar 35 de secunde în fața plutonului.


UPDATE 17:29: Andy Schleck are o problemă la bicicletă, rămânând în spatele plutonului.


UPDATE 17:24: Plutonul se apropie tot mai mult, fiind dus în trenă de echipele care vizează victoria azi.


UPDATE 17:18: Argos-Shimano duce plutonul în trenă, semn că Marcel Kittel vizează un hat-trick în etapa de azi.


UPDATE 17:12: Fostul tricou alb, Nairo Quintana, a spart, dar revine în pluton, fiind ajutat de trei coechipieri.


UPDATE 17:04: Deși cicliștii nemți au câștigat patru etape în această ediție a Turului (Kittel – 2, Greipel și Martin – câte una), competiția nu este transmisă în Germania. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că rutierii germani au fost prinși dopați în trecut, iar credibilitatea ciclismului a scăzut puternic.


UPDATE 16:58: Sicard a fost lăsat în spate de colegii săi de evadare. Fugarii au trecut peste sprintul intermediar, câștigat de Gavazzi. În pluton, sprintul a fost câștigat de Cavendish, urmat de Greipel și Sagan.


UPDATE 16:36: Media orară este ridicată, 45 km/h. Mai sunt doar 62 de kilometri rămași de parcurs, iar avansul fugarilor a scăzut la 3 minute și 35 de secunde.


UPDATE 16:26: Favorit la victorie azi, Andre Greipel nu refuză munca de jos. A fost la mașina echipei și revine cu bidoane pe care le va împărți coechipierilor.


UPDATE 16:15: Se merge foarte repede în pluton, media celei de-a treia ore fiind de 45,2 km/h.


UPDATE 16:12: Cei de la Sky și de la Omega Pharma-Quick Step asigură trena în pluton, iar avansul evadaților a scăzut la 4 minute și 34 de secunde. cu 75 de kilometri rămași.


UPDATE 15:38: Presa internațională a preluat știrea care anunța interdicția lui Cavendish în Criteriul Boxmeer, dar pare să fie doar o mutare de publicitate a organizatorilor, care nu aveau bani să organizeze cursa în urmă cu două săptămâni.


UPDATE 14:51: Fugarii au început să piardă din avantaj, semn că plutonul s-a trezit. La borna 80, aceștia mai au doar 8 minute și 35 de secunde în față.


UPDATE 14:20: Cei 5 au ajuns să aibă un avantaj de nouă minute în fața plutonului care rulează într-un ritm destul de relaxat.


UPDATE 14:07: În schimb, media orară a evadaților e una excelentă! S-a rulat repede în față, 46,9 km/h.


UPDATE 14:01: Atacanții s-au dus deja la 8 minute în fruntea plutonului! Rutierii nu rulează cu o viteză ridicată.


UPDATE 13:27: Cel mai bine clasat rutier din evadare este Mori, care se află pe locul 64, la peste 49 de minute de liderul Chris Froome.


UPDATE 13:27: Atacul a fost lansat de Gavazzi la km 3,5, iar cei patru l-au urmărit imediat.


UPDATE 13:23: A început etapa! Un cvintet a plecat din pluton și are un avantaj de 1 minut și 45 de secunde.


UPDATE 12:55: Incredibil! Cavendish nu a fost invitat la un Criteriu organizat de orașul Boxmeer după Turul Franței din cauza contactului său cu Tom Veelers. Britanicul a fost scos nevinovat de comisarii cursei, dar cei din Boxmeer spun că nu e binevenit la cursa organizată în orașul lor.


UPDATE 12:52: Andrei Kașecikin (Astana) a fost primul rutier care s-a retras în această ediție a Turului Franței, iar acest lucru i-a surprins chiar și pe cei de la Astana. „Nu înțeleg de ce s-a retras. Doar pentru că l-a durut stomacul? Ă‚sta nu e un motiv”, a spus Alexandr Vinkourov, acum team-manager la echipa kazahă.


UPDATE 12:35: Cotidianul „L’Equipe” a identificat șapte motive pentru care Froome ar putea să piardă acest Tur.

1. Froome nu a terminat contratimpul în forță, pierzând secunde bune față de Martin
2. Încă nu a venit cea mai grea parte a Turului, așteptată în ultima săptămână
3. Contador a avut mai mereu performanțe bune în ultima săptămână a Marilor Tururi
4. Froome și-ar fi atins deja punctul maximum al formei
5. Echipa britanicului, Sky, a arătat semne de slăbiciune
6. Nairo Quintana a pierdut timp important și va ataca în Alpi
7. La fel ca în etapa de duminica trecută, o coaliție Saxo-Tinkoff și Movistar ar putea pune mari probleme.
 

UPDATE 11:45: Tony Martin a avut o evoluție excelentă la contratimpul de ieri. Dar ce stă în spatele rutierului care s-a impus la Mont-Saint-Michel? Iată trei poze care arată evoluția germanului în acest Tur.


UPDATE 11:39: Nibali vrea să facă dubla „Giro-Vuelta”! După ce s-a impus clar în Turul Italiei, rutierul de la Astana e gata să câștige pentru a doua oară în carieră și Vuelta. 


UPDATE 11:20: Unul dintre sponsorii echipei Saxo-Tinkoff, miliardarul rus Oleg Tinkov, a provocat zâmbete pe Twitter aseară. Mărturisind că a băut câteva sticle de vin vechi, rusul a prezis victoria lui Alberto Contador în Tur, promițând că va face totul pentru ca spaniolul să se impună.


UPDATE 11:19: Finalul manșei aduce aminte de clasica Paris-Tours, una dintre cele mai potrivite pentru sprinteri din calendarul plutonului profesionist. Totuși, dealurile din jurul orașului Tours nu vor fi escaladate azi.


UPDATE 11:17: Startul real al manșei se va da din Fougeres, la ora 13:10. Transmisiunea directă a postului Eurosport va începe la ora 15:00.


 

UPDATE 11:15: Pe cât este de plată etapa, pe atât e de periculos finalul. Două viraje la 90 de grade, unul cu 600 de metri înainte de final, respectiv unul cu 400 de metri înainte de final le-ar putea pune mari probleme sprinterilor.


UPDATE 10:20: Froome a rulat excelent ieri, făcându-i pe rivalii săi să exclame: „În acest Tur nu există decât Chris Froome. Apoi venim noi ceilalți”.


UPDATE 10:15: Purito Rodriguez, care a căzut pe 11 în clasamentul general după contratimpul de ieri a găsit puterea să glumească pe seama sa. „Am mers cu 49 km/h ieri, în timp ce Tony Martin a rulat cu 54 km/h. Eu m-am gândit să respect regulile de circulație, care spuneau că se merge cu 50 km/h în orașe”, a scris rutierul de la Katiușa pe Twitter.


UPDATE 10:01: În clasamentul general, Chris Froome s-a distanțat la 3 minute și 25 de secunde în fața lui Alejandro Valverde (Movistar) și la 3 minute și 37 de secunde în fața lui Bauke Mollema.


UPDATE 9:41: Nu ar fi exclus însă ca plutonul să fie compact chiar și la kilometrul 166, când este programat un sprint intermediar la Savigne-sur-Lathan. În clasamentul pe puncte, Peter Sagan (Cannondale) conduce detașat, cu 83 de puncte în fața lui Andre Greipel (Lotto-Belisol) și cu 103 puncte în fața lui Cavendish (Omega Pharma-Quick Step). Ar fi una din ultimele șanse pentru Greipel sau Cav să revină în joc în lupta pentru tricoul verde.


UPDATE 9:39: Este clar că Mark Cavendish se va bate la sprint după ce a fost împroșcat cu urină în etapa de ieri. Britanicul, orgolios, va face totul pentru a le arăta francezilor că este cel mai bun.


 

Etapa 12: Din nou pentru sprinteri (joi, 11 iulie, Fougeres – Tours, 218 km)

Deși se zvonea că organizatorii celor trei Mari Tururi doresc să diminueze numărul manșelor rezervate sprinterilor, înlocuindu-le cu etape cu final în ușoară cățărare, se pare că responsabilii ediției centenare a Turului Franței nu s-au înscris pe același trend. Etapa a 12-a nu programează nicio cățărare și nici măcar diferențe mari de nivel. Tours este deja cunoscut pentru finalul din clasica Paris-Tours, poate cea mai pe placul sprinterilor, astfel că un sprint masiv va fi greu de evitat în manșa a 12-a.

Favoriți: Mark Cavendish, Andre Greipel, Marcel Kittel
Jokeri: Samuel Dumoulin, Matt Goss

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre

Care e cel mai bun fundaș central al lui Dinamo din ultimii 25 de ani?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă,…
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după 18 luni, a aflat cine e iubitul ei, de fapt
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după…
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…