LIVE BLOG Turul Franței – Kittel a câștigat la Paris! Froome – tricou galben, Quintana – tricou alb și alb cu buline roșii, iar Sagan – tricou verde! Parisul s-a „îngălbenit”!

LIVE BLOG Turul Franței - Kittel a câștigat la Paris! Froome - tricou galben, Quintana - tricou alb și alb cu buline roșii, iar Sagan - tricou verde! Parisul s-a
  • Publicat:
  • Actualizat:

Ca în fiecare an, rutierii încheie Turul Franței cu o paradă de gală prin Paris. De data aceasta însă , organizatorii s-au gândit să schimbe tradiția și au programat prima etapă în nocturnă din istoria Marii Bucle. Astfel, ultima manșă, cea de la Versailles la Paris, va începe la ora 19:15 și se va încheia undeva aproape de ora 23:00. Este o nouă șansă bună pentru sprinteri să câștige, iar Mark Cavendish este favorit la victorie după ce s-a impus în ultimele patru manșe de pe Champs-Elysees. La finalul etapei, Chris Froome va fi încoronat câștigător al Turului pentru prima oară în carieră.


UPDATE 23:32: Ediția cu numărul 100 a Turului Franței a luat sfârșit. ProSport vă mulțumește pentru atenție și vă invită să rămâneți pe site-ul nostru pentru a fi conectați cu cele mai noi știri din plutonul profesionist!


UPDATE 23:30: Froome, Sagan și Quintana, adică rutierii care poartă tricouri distinctive sunt prezenți pe podium pentru a primi premiile cuvenite.


UPDATE 23:27:Este un tricoul galben care va rezista probei timpului”, a spus Froome, atac direct la Lance Armstrong, care a recunoscut că s-a dopat la 14 ani după prima victorie în Le Tour.


UPDATE 23:23: Într-o franceză perfectă, câștigătorul le-a mulțumit tuturor fanilor săi. „Acest Tur a fost pentru mine un vis de pe vremea când îl urmăream la televizor. Sunt mândru că fac parte acum din istoria Turului”, a continuat Froome în engleză.


UPDATE 23:21: Quintana și Purito Rodriguez au urcat pe podium alături de Froome.


UPDATE 23:16: Pe podium urcă și Eddy Merckx, Miguel Indurain și Bernard Hinault, singurii cicliști care au câștigat de cinci ori Marea Buclă.


UPDATE 23:15: De multe ori cu o figură impenetrabilă, Froome arată ca un copil pe podium. E în lacrimi și le face cu mâna spectatorilor prezenți.


UPDATE 23:13: Arcul de Triumf a primit haine galbene în onoarea lui Chris Froome, câștigătorul ediției centenare a Turului Franței. Britanicul este premiat pe podiumul de pe Champs-Elysees.


 


UPDATE 23:10: Nairo Quintana primește atât tricoul de cel mai bun cățărător, cât și de cel mai bun tânăr. Columbianul e revelația acestui Tur, reușind performanțe senzaționale pe ascensiunile din acest an.


UPDATE 23:08: Urmează premiul pentru tricoul verde, câștigat de Peter Sagan. Slovacul este la a doua victorie consecutivă în acest clasament.


UPDATE 23:05: A fost premiat și Christophe Riblon, cel mai combativ rutier din acest Tur. Urmează premierea celei mai bune echipe din Le Tour, Saxo-Tinkoff. La final, din echipa lui Riis, au ajuns Contador (locul 4), Kreuziger (locul 5), Rogers (locul 16), Roche (locul 40), Hernandez Blasquez (locul 43), Tosatto (locul 92), Benatti (locul 107) și Paulinho (locul 136).


UPDATE 23:02: Cu Arcul de Triumf luminat în spate, Marcel Kittel primește premiul pentru victoria de etapă.


UPDATE 23:00: Parisul trăiește pentru Le Tour! Mii de beculețe sclipesc pe Tour Eiffel, în timp ce Arcul de Triumf se va colora în galben.


UPDATE 22:51: Întreaga echipă Sky a trecut la sosire la 50 de secunde în spatele lui Kittel!


UPDATE 22:50: Froome a pierdut 43 de secunde față de Quintana în această etapă, dar a câștigat Turul centenar cu o diferență de 4 minute și 20 de secunde.


UPDATE 22:42: Chiar dacă a pierdut etapa de azi, Peter Sagan a reușit să se impună în clasamentul tricoului verde.


UPDATE 22:39: Neamțul a fost lansat excelent de Koen de Kort și i-a bătut clar pe Greipel și Cavendish!


UPDATE 22:33: Kittel a câștigat a patra etapă din acest Tur! Greipel a venit pe 2, Cavendish pe 3, iar Sagan pe 4!


UPDATE 22:30: Au mai rămas 2 kilometri din acest Tur! Se rulează repede, iar Omega Pharma-Quick Step e la trenă!


UPDATE 22:27: Cei de la Saxo-Tinkoff sunt în față. La fel și echipele Argos-Shimano, Cannondale și Omega Pharma-Quick Step pentru Kittel, Sagan, respectiv Greipel. Au mai rămas 3 kilometri din acest Tur al Franței.


UPDATE 22:25: Froome a urcat în poziția a doua, în spatele unui coechipier. Plutonul începe să ruleze din ce în ce mai repede. S-a intrat în ultimul tur de circuit.


UPDATE 22:22: Se pregătește sprintul masiv. Au mai rămas 9 kilometri, iar avantajul celor din față mai e doar de 10 secunde.


UPDATE 22:18: Tankink (Belkin), Quinziato (BMC) și Valverde (Movistar) au 21 de secunde avantaj în fața plutonului.


UPDATE 22:15: Omega Pharma-Quick Step, Argos-Shimano și Cannondale rulează bine în fața plutonului, când grupul masiv se află la 15 kilometri înainte de final.


UPDATE 22:13: În față a atacat chiar și Alejandro Valverde (Movistar), locul opt la general!


UPDATE 22:10: Roy l-a prins pe Millar, dar avansul celor doi e mic. Cu siguranță, victoria se va decide azi la sprint, în ciuda unor alte atacuri care se dau din pluton.


UPDATE 22:08: Din pluton a atacat și Jeremy Roy (FDJ). Mai sunt 20 de kilometri!


UPDATE 22:07: Și uzbekul Sergei Lagutin (Vacansoleil-DCM) are probleme! Lagutin și-a fracturat un deget după o căzătură suferită azi!


UPDATE 22:04: Millar continuă să țină un avantaj de peste 20 de secunde în fața plutonului dus în trenă de Argos-Shimano și de Omega Pharma-Quick Step. Au mai rămas 23 de kilometri.


UPDATE 21:51: Soarele începe să apună, iar rutierii continuă să ruleze rapid. Millar l-a părăsit pe Flecha în față și a rămas singur.


UPDATE 21:49: Lieuwe Westra (Vacansoleil-DCM) a abandonat! E primul rutier care renunță la cursă pe Champs-Elysses după Joseph Bruyere în 1977.


UPDATE 21:46: Au mai rămas șase tururi de Champs-Elysees, adică circa 40 de kilometri de parcurs. Argos-Shimano și Omega Pharma-Quick Step duc trena în pluton.


UPDATE 21:42: Din mutarea inițială în frunte au rămas doar David Millar și Flecha, care au un avantaj de 20 de secunde față de pluton.


UPDATE 21:33: Patru rutieri au plecat din pluton! E vorba despre David Millar (Garmin-Sharp), Julien El Fares (Sojasun), Juan Antonio Flecha (Vacansoleil-DCM) și de Cameron Meyer (Orica-GreenEdge)


UPDATE 21:30: Favoritul zilei de azi, Mark Cavendish, a spart. Britanicul încearcă să revină în pluton.


UPDATE 21:28: Se merge foarte repede în acest moment, astfel că orice șansă de reușită a evadării sunt minime.


UPDATE 21:20: Cu 60 de kilometri înainte de final, la a doua trecere peste linia de sosire, au loc primele tentative de evadare.


UPDATE 21:15: Rutierii au înconjurat pentru prima dată în istorie pe lângă Arcul de Triumf din Paris.


UPDATE 21:13: Super-domestique-ul lui Froome, Richie Porte, a trecut primul la prima trecere a plutonului peste Champs-Elysees.


UPDATE 21:11: Din nou apare Patrouille de France, divizia acrobatică a Aviației franceze. Tot piloții din Patrouille de France fuseseră prezenți și la startul Turului, în Corsica.


UPDATE 21:03: Rutierii au intrat în Paris, iar ritmul a început să crească. Mii de spectatori îi aclamă pe cicliști.


UPDATE 20:57: Victorii pe națiuni în acest Tur:  Franța – 1 (Riblon), Irlanda -1  (Dan Martin), Belgia – 1 (Jan Bakelants); Columbia – 1 (Nairo Quintana), Slovacia – 1 (Peter Sagan), Portugalia – 2 (Rui Costa), Italia – 1 (Matteo Trentin), Australia – 2 (Simon Gerrans și echipa Orica-GreenEdge), Anglia – 5 (Chris Froome – 3, Mark Cavendish – 2) și Germania (Marcel Kittel – 3, Andre Greipel – 1 și Tony Martin –


UPDATE 20:42: Iată și lista câștigătorilor premiului de „combativul zilei” în cele 20 de etape ale Turului de până acum.


UPDATE 20:40: Atmosfera cu iz de sărbătoare în această etapă din Tur, după 3300 de kilometri infernali.


UPDATE 20:37: Froome a ciocnit deja un pahar de șampanie cu colegii, confirmând tradiția din ultima etapă a Turului.


UPDATE 20:20: În prima oră de cursă rutierii nu au parcurs decât 40 de kilometri. Se merge încet, ca la paradă.


UPDATE 19:52: Și Marco Pantani își vopsise ciocul în galben după ce câștigase tricoul galben în Le Tour 1998.


UPDATE 19:35: Lui Pierre Rolland i-au fost luate cele două puncte câștigate pe Col de Pres, cățărarea unde a sprintat neregulamentar în fața lui Igor Anton.


UPDATE 19:30: Purtătorii tricourilor distinctive s-au aliniat la startul etapei pentru o poză festivă. În alb e Andrew Talansky (Garmin-Sharp), locul 2 în ierarhia tinerilor. Americanul poartă tricoul pentru că Nairo Quintana e și deținătorul tricoului alb cu buline roșii.


UPDATE 19:29: A început, oficial, etapa. Rutierii merg însă la pas. „Purito” poate să-și fumeze trabucul în liniște.


UPDATE 19:19: Scene amuzante în pluton. Poreclit „Purito”, adică trabuc în limba spaniolă, Joaquim Rodriguez și-a aprins un trabuc în fruntea rutierilor. Spaniolul a terminat pe 3 în acest Tur al Franței.


UPDATE 19:09: Pentru a fi mai bine distinși în pluton, rutierii de la FDJ vor purta diseară tuburi fluorescente pe echipament.


UPDATE 19:07: Peste 500 de cicliști care au terminat Turul în anii trecuți sunt prezenți la finalul etapei de pe Champs-Elysses.


UPDATE 19:05: Sagan și-a asortat chiar și o perucă verde la tricoul său pe care l-a câștigat a doua oară consecutiv.


UPDATE 18:59: Rutierii vor trece de zece ori pe circuitul din Paris, care îi va duce pe cei din pluton peste Champs-Elysees.


UPDATE 18:51: A început ultima etapă a ediției centenare a Turului Franței!


UPDATE 18:06: Peter Sagan sărbătorește victoria în clasamentul pe puncte vopșindu-și barba în verde!


UPDATE 17:51: Iată cele trei trofee pe care le vor primi primii trei rutieri din clasamentul general.


UPDATE 17:35: Vremea în Paris este călduroasă, termometrele înregistrând 35 de grade. Seara însă căldura se va domoli, iar sprinterii se vor putea bate la intensitate maximă pentru victorie.


UPDATE 17:25: Aflat pe locul 39 la general, la aproape o oră în spatele lui Chris Froome, Cadel Evans spune că nu știe dacă va mai continua să participe la Mari Tururi, deși are contract încă un an cu formația BMC.


UPDATE 16:37: Echipa Sky are un set de reguli pe care fiecare rutier trebuie să-l respecte. Conform jurnaliștilor englezi, acesta ar fi și motivul pentru care englezii au atât succes în pluton.


UPDATE 15:22: Lanterna roșie din acest Tur va fi Svein Tuft, canadianul care se află la 4 ore, 24 de minute și 39 de secunde de liderul Froome.


UPDATE 13:43: Liderul Froome are onoarea de a sta chiar în cabina pilotului în avionul care îi transportă pe rutieri spre Paris.


UPDATE 13:00: Rutierii au plecat în această dimineață cu avionul de la Lyon către Paris și vor ajunge la orele 14:00 în capitala Franței.


UPDATE 12:14: Juriul cursei l-a desemnat pe Christophe Riblon (AG2R-La Mondiale) drept „super-combativul” acestui Tur. Riblon, singurul câștigător francez de etapă din ediția centenară a Marii Bucle, a fost prezent în mai multe evadări și s-a comportat remarcabil pe Alpe d’Huez.


UPDATE 12:00: Pentru prima oară de când plutonul termină Turul într-un circuit prin Paris, rutierii vor trece pe lângă Arcul de Triumf. Până acum, plutonul vira dreapta lângă monumentul din centrul Parisului.


UPDATE 11:35: Froome și-a confirmat ieri supremația în Marea Buclă din acest an. Deși a pierdut timp în fața lui Nairo Quintana, care a câștigat manșa de ieri, britanicul a câștigat Turul cu un avantaj de 5 minute și 3 secunde în fața columbianului. Pe trei a venit Joaquim Rodriguez, la 5 minute și 47 de secunde de Froome.


 

Etapa 21: Plimbare nocturnă prin Paris (Versailles – Paris-Champs-Elysees, 133,5 km)

Pentru a încheia o competiție epică într-un mod fabulos, organizatorii au decis ca finalul ediției centenare a Turului Franței să se încheie pentru prima dată în nocturnă. Astfel, traseul nu a fost modificat decât foarte puțin, rutierii urmând să treacă pe lângă Arcul de Triumf, nu să vireze exact lângă monumentul parizian. Conform orarului stabilit de organizatori, finalul ar trebui să aibă loc undeva în jurul orei 22:45 (ora României), cu un sprint furibund după o etapă neutralizată de șampanie, parada echipei tricoului galben și de frumusețile Parisului.

Favoriți: Mark Cavendish, Andre Greipel
Jokeri: Marcel Kittel

 

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă, o poveste tristă
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă,…
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un…
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur.
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur. "Stăm şi aşteptăm. Situaţia…
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj. Ce era înauntru, de fapt
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj.…
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele