LIVE BLOG Turul Franței, etapa 4 | Hat-trick pentru Kittel, regele sprintului în Le Tour. Froome a căzut în pluton și a primit îngrijiri din partea medicului

LIVE BLOG Turul Franței, etapa 4 | Hat-trick pentru Kittel, regele sprintului în Le Tour. Froome a căzut în pluton și a primit îngrijiri din partea medicului
  • Publicat:
  • Actualizat:

Marcel Kittel (Giant-Shimano) a câștigat etapa a patra a Turului Franței, dintre Le-Touquet-Paris-Plage și Lille, în lungime de 163,5 kilometri, după ce s-a impus fără probleme în fața lui Alexander Kristoff (Katiușa) și a lui Arnaud Demare (FDJ)


18:40 Doar Erik Zabel (12) și Rolf Aldag (8) au mai multe victorii pentru Germania în Turul Franței decât Marcel Kittel, care a reușit-o azi pe a șaptea. În acest ritm, Zabel va fi detronat fără probleme.


18:37 Marcel Kittel a câștigat fără probleme. A fost un sprint atipic, după ce Kristoff a lansat mult prea devreme sprintul, iar Kittel l-a depășit fără nicio problemă. A fost a treia victorie a lui Kittel în acest Tur, după ce i-a învins pe Kristoff și Arnaud Demare (FDJ).


18:35 Trenulețele încep deja să se formeze. Favoriți? Sagan, Greipel, Coquard, Renshaw și, evident, Kittel! Mai sunt 2 kilometri!


18:31 Omega Pharma-Quick Step conduce plutonul, deși nu îl mai are pe Mark Cavendish! Renshaw sau Petacchi pentru echipa belgiană? Kittel e și el în spate.


18:21 Tinkoff-Saxo și Garmin-Sharp trag puternic în fața plutonului, deși, teoretic, nu au sprinteri. Jonathan Vaughters, directorul echipei americane, e încântat pe Twitter.


18:19 Voeckler a fost prins de pluton, iar plutonul e acum compact. Probleme pentru Peter Sagan, care a spart și e nevoit să traga foarte tare pentru a prinde plutonul.


18:04 Căzătură fix în fruntea plutonului! Doi rutieri de la Lotto-Belisol, Greg Henderson și Bart de Clercq, au căzut și se resimt. Cel puțin Henderson, lansatorul lui Greipel, se resimte și pare că nu mai poate continua. Ba chiar face semne că nu mai poate rula, având dureri mari la genunchi. Acest Tour se transformă într-un fiasco pentru „Gorila” germană.


17:58 Parcă totul gravitează în jurul etapei de mâine, având în vedere că ultimii 30 de kilometri ai manșei de azi nu o să conducă decât la un sprint masiv. Va fi interesant de văzut și ce se întâmplă la echipa Belkin, având în vedere că sponsorul american se va retrage la finalul anului, iar rutierii sunt obligați să caute noi contracte. Lars Boom, unul dintre rutierii care se descurcă pe pavate, a declarat deja că nu îl va aștepta pe Bauke Mollema, liderul de general al echipei.


17:51 Froome e acum bandajat, dar căzătura i-a provocat o „arsură” destul de puternică pe coapsă. Cum va reacționa, oare, liderul lui Sky în etapa de mâine, una extrem, dar extrem de interesantă?


17:46 Evadarea lui Voeckler (35 de ani) este una prin care, probabil, francezul marchează zece ani de la primul tricou galben câștigat în carieră. De atunci, francezul a mai câștigat patru etape și a terminat în 2011 pe locul 4 în clasamentul general.


17:37 Thomas Voeckler a rămas singur în fața plutonului, după ce Mate n-a mai putut rezista în față și a fost prins de pluton. Fostul campion al Franței și tricou galben în Le Tour și-a mărit avantajul la 1 minut și 20 de secunde.


17:33 Tentativa de a crea o bordură în pluton a fost abandonată, iar Kwiatkowski sau Purito Rodriguez, rutieri care fuseseră prinși în spate, vor reveni în pluton.


17:10 A început să bată vântul în Turul Franței, iar Cannondale și Movistar par să ducă trena și să rupă serios plutonul. Va fi interesant de văzut cine rămâne în spate. Deja Purito Rodriguez a ajuns în cel de-al treilea grup.


17:00 Mai sunt 63 de kilometri rămași de disputat, iar avansul evadaților e de doar 38 de secunde. Va fi foarte interesantsă vedem ce se întâmplă în acest final de manșă, având în vedere că mai e o bună parte din etapă.


16:30 E clar că mâine vom avea o etapă nebună, având în vedere că pavatele sunt ude și că prognoza anunță ploaie în continuare.


15:54 Luxemburghezul Andy Schleck este extrem de dezamăgit, după ce a abandonat înaintea etapei de azi. „Este cea mai mare dezamăgire din întreaga mea carieră”, a declarat rutierul de la Trek pentru Rasmus Staghoj, jurnalist la postul de televiziune danez TV2.


15:44 Luis Angel Mate trece primul peste punctul de cățărare de pe Cote de Campagnette. Cei doi fugari au 3 minute avans, iar Voeckler îi transmite lui Mate să nu se grăbească, să își păstreze energia. „Normal e imposibil să reușim, dar vom încerca”, i-a spus Voeckler lui Mate.


15:38 Johan Museeuw, triplu câștigător de Paris-Roubaix, se așteaptă ca mâine, în etapa de pavate din acest an, piatra cubică să fie alunecoasă, având în vedere prognoza meteo, care anunță ploaie.


15:15 Froome primește în aceste momente îngrijirile medicului oficial al Turului Franței, care îl dezinfectează pe ciclistul britanic. Din câte se pare, Froome a suferit accidentări la metatarsiene, genunchi și coapsă.


15:12 Nimeni nu înțelege cum a căzut Froome într-una dintre etapele care nu ar fi trebuit să îi pună probleme. Și Bauke Mollema, liderul de la Belkin, a fost implicat în căzătură. Va fi foarte interesant de văzut cum se va descurca Froome mâine, într-o etapă cu pavate, 9 sectoare care vor zgudui puternic plutonul, mai ales dacă va ploua, așa cum se prognozează azi.


15:07 Oh-la-la!!! Incredibil ce se întâmplă în pluton! După ce Voeckler și Luis Angel Mate plecaseră în evadare, plutonul se liniștise, dar în ea a fost implicat Chris Froome! Britanicul e destul de julit, nu are răni importante, dar, cu siguranță, va suferi în următoarele etape.


15:05 Startul real a fost amânat pentru câteva sute de metri, după ce olandezul Koen de Kort, de la Giant-Shimano, a suferit o pană.


15:00 Teoretic, având în vedere că parcursul de azi e destul de aproape de ocean, se așteptau borduri în cursul manșei care se va încheia la Lille. Fotograful Jered Gruber, prezent pe traseu, susține însă că nu bate vântul, astfel că manșa ar putea fi liniștită.


14:55 Start oficial în etapa a patra! Se așteaptă primele mutări ale zilei, plutonul e încă destul de calm.


14:42 Cronicizarea problemei de formă a lui Andy Schleck pare că vine pe fond mental. A declarat-o Jakob Fuglsang, fost coleg cu luxemburghezul la RadioShack: „E mai concentrat pe vânătoare și pescuit. Nu își va reveni niciodată”. 


14:25 Sezonul 2014 al lui Schleck a fost unul catastrofal, departe de forma cu care obișnuise în anii 2009-2011. Luxemburghezul de 30 de ani a terminat pe 72 în Turul Omanului, la 20 de minute de Chris Froome, pe 66 în Paris-Nisa, pe 66 în Turul Țării Bascilor și pe 29 în Turul Elveției. În afara unui loc 3, la campionatele naționale ale Luxemburgului din acest an, Schleck nu a mai avut un top 10 de mai bine de trei ani!

 


14:20 Echipa Trek a anunțat pe Twitter în urmă cu câteva momente că Andy Schleck nu va lua startul în etapa de azi, din cauza căzăturii suferite ieri, cu 30 de kilometri înainte de final. Ligamentele și meniscul genunchiului drept au fost afectate, astfel că rutierul care a câștigat Turul Franței din 2010 a abandonat!


14:10 Romain Bardet, rutierul lui AG2R-La Mondiale, poartă tricoul alb în etapa de azi, care va începe peste doar 25 de minute. Rutierii vor rula circa 20 de minute la pas, urmând ca startul real să se dea în jurul orei 15:00, ora României.


14:00 „Rechinul din Messina”, tricoul galben și azi, după victoria din etapa a doua, are o bicicletă specială pentru acest Tur, furnizată de Specialised. E vorba despre un model cu un rechin pictat, porecla lui Nibali fiind „reținută” și pe bicicleta sa.


13:56 „L’Equipe” anunță un bonus uriaș pe care patronul Oleg Tinkov l-ar oferi starului echipei sale în cazul în care Contador ar câștiga Turul Franței. E vorba despre 2 milioane de euro, care ar șterge criticile pe care rusul le-a adus sportivului iberic, după catastrofa de anul trecut, când a terminat abia pe 4.


13:49 Pe Jenkin Road, una dintre ascensiunile care a fost programate pe finalul etapei a doua, rutierii din frunte au sprintat spre victorie, în timp ce cicliștii care se aflau în coada plutonului au mers în „wheelie”. Două instananee la fel de spectaculoase pe aceeași bucată de traseu.


13:38 Mark Cavendish vrea să îl dea în judecată pe norvegianul Alexander Kristoff (Katiușa), după ce acesta a declarat că britanicul a provocat căzătura din prima etapă intenționat. „Mark nu are nicio idee de unde vin acuzațiile lui Kristoff. Se gândește să îl dea în judecată pe sprinterul de la Katiușa, e trist și supărat”, a spus Simon Bayliff, agentul lui Cavendish.


13:24 Turul Franței a părăsit Anglia după trei etape disputate și a ajuns, în sfârșit, în Hexagon. O ultimă poză realizată în avionul care i-a transportat pe rutieri în Franța înfățișează unul dintre piloți într-un tricou alb cu buline roșii.


13:00 Londra a primit cu brațele deschise caravana Turului Franței, iar Picadilly Circus a fost una dintre atracțiile care au „susținut” Marea Buclă. Pe celebrele ecrane era scris mesajul „Go Team Sky”.


12:25 Cyril Lemoine, purtătorul tricoului alb cu buline roșii, de cel mai bun cățărător al Turului, a primit un mic cadou din partea staff-ului echipei Cofidis: o pereche de papuci de casă cu buline roșii, care să se asorteze cu tricoul :).


12:00 Moda selfie-urilor realizate de spectatori alături de pluton a împărțit părerile. Dacă unii rutieri s-au enervat, considerând că e un „mix de vanitate și prostie”, alții s-au lăsat imortalizați de miile de spectatori care s-au pozat pe străzile din Yorkshire cu plutonul.


11:50 Accesând acest LINK, puteți vedea un heatmap al tweet-urilor care au fost scrise sub hashtagul #TDF2014 în etapa de ieri.


11:45 Echipa AG2R-La Mondiale notează pe Twitter că bicicletele celor nouă rutieri sunt pregătite pentru etapa de azi. Conform programului de pe site-ul oficial al competiției, manșa va avea startul fictiv la ora 14:35.


11:40 Anthony Charteau, fost câștigător al tricoului cu buline roșii, al celui mai bun cățărător, a declarat pentru site-ul echipei Europcar, că favoriții săi pentru etapa de azi sunt Marcel Kittel și Arnaud Demare. „Etapa se va încheia la un sprint masiv, e scurtă, iar echipele de sprinteri vor face totul pentru a controla etapa. Finalul e însă unul periculos, rutierii trebuie să evite căzăturile, sunt câteva viraje periculoase”, a declarat Charteau.


11:35 Salut! Avem azi etapa a patra a Turului Franței, dintre Le-Touquet-Paris-Plage și Lille, în lungime de 163,5 kilometri, una dedicată în întregime sprinterilor, care nu va oferi mari probleme rutierilor de clasament general. Pare o nouă etapă trasată pentru Marcel Kittel, care devine încet, dar sigur, regele sprintului în plutonul profesionist.


Etapa 4

Prima etapă pe tărâm francez promite spectacol, dar nu datorită dificultăților de pe traseu, ci a peisajelor prezente în partea din Hexagon a Flandrei.

Ca și în runda anterioară, evadarea care se va forma are șanse nule de reușită. Doar două cățărări de categoria a patra nu pot pune probleme echipelor sprinterilor, care vor controla perfect cursa, pentru a le oferi celor mai rapizi oameni din pluton o nouă șansă pentru o bătălie impresionantă.

***** Kittel
**** Greipel
*** Demare, Sagan
** Kristoff
* Rojas, Coquard, Danny van Poppel, Haussler, Bennati, Romain Feillu, Samuel Dumoulin
Joker: Degenkolb

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre

Care e cel mai bun fundaș central al lui Dinamo din ultimii 25 de ani?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă,…
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după 18 luni, a aflat cine e iubitul ei, de fapt
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după…
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…