LIVE BLOG – Haos în Le Tour după ce un autobuz a rămas blocat pe linia de sosire! Kittel se impune într-un sprint al locotenenților! Tony Martin, suspect de fractură de claviculă

LIVE BLOG -  Haos în Le Tour după ce un autobuz a rămas blocat pe linia de sosire! Kittel se impune într-un sprint al locotenenților! Tony Martin, suspect de fractură de claviculă
  • Publicat:
  • Actualizat:

Marcel Kittel a câștigat prima manșă din Turul Franței, dintre Porto Vecchio și Bastia, după un sprint între locotenenți, Greipel, Cavendish sau Sagan fiind ținuți în spate de căzături sau probleme mecanice. Tony Martin este suspect de fractură de claviculă, în timp ce Contador s-a lovit și el.


UPDATE 19:40: ProSport vă mulțumește că ați stat alături de noi pentru acest LIVE BLOG! Mâine urmează etapa a doua între Bastia și Ajaccio. Puteți citi cronica etapei de azi AICI.


UPDATE 19:22: Tony Martin arată de parcă „ar fi fost lovit de un autobuz”, conform directorului sportiv Brian Holm. El nu va continua mâine.


UPDATE 19:16: Martin a fost scos din autobuz. Are ochii închiși și pare palid.
 


UPDATE 19:14: Se pare că este sânge pe perdelele autocarului Omega Pharma-Quick Step. Jurnaliștii acreditați în Tur așteaptă să vadă starea lui Tony Martin, accidentat serios. Germanul era favorit la victorie în etapa 11, de contratimp, și era unul dintre oamenii din trenulețul lui Mark Cavendish.


UPDATE 19:06: Nacer Bouhanni, sprinterul lui FDJ, spune că nu a știut unde va avea loc finișul. „Am stat în față și am așteptat să văd ce se întâmplă”


UPDATE 19:00: Radio Monte Carlo anunță ca Alberto Contador nu și-a fracturat vreun os, dar s-a accidentat la cot, umăr și genunchi.


UPDATE 18:58: Chris Froome a scăpat, dar Ian Stannard și Geraint Thomas s-au lovit la șold destul de serios. Thomas va face un RMN pentru a exclude o fractură.


UPDATE 18:56 Probleme mari și la Cofidis. Egoitz Garcia, Jerome Coppel, Daniel Navarro și Rein Taaramae au fost și ei implicați în căzătură. Anunțul a fost făcut de colegul lor, Luis Angel Mate.


UPDATE 18:52: Televiziunea britanică ITV a anunțat că, de obicei, panoul din zona sosirii este mai ridicat înainte de final pentru ca autobuzele să treacă. Cel de la Orica-GreenEdge a întârziat, provocând acest haos.


UPDATE 18:51: Kittel nu știa că autobuzul celor de la Orica-GreenEdge a blocat finalul și că linia de sosire putea fi mai aproape cu 3 kilometri.


UPDATE 18:50: A ajuns și primul top 10 din acest Tur: 1 Marcel Kittel (Argos-Shimano) 2 Alexander Kristoff (BMC) 3 Danny van Poppel (Vacansoleil-DCM), 4 David Millar (Garmin-Sharp) 5 Matteo Trentin (Omega Pharma-Quick Step), 6 Samuel Dumoulin (AG2R) 7 Greg Henderson (Lotto-Belisol), 8 Jurgen Roelandts (Lotto-Belisol) 9 J.J. Rojas (Movistar) 10 Kris Boeckmans (Vacansoleil-DCM)


UPDATE 18:46: Contador, pe de altă parte, spune că e ok. S-a lovit la umăr și la picior, dar nu e vorba de accidentări grave.


UPDATE 18:46: Situația lui Tony Martin nu este deloc bună! A suferit clar o fractură și și-a pierdut cunoștiința de două ori la finalul etapei!


UPDATE 18:44: Nici piciorul lui Andreas Kloden nu arată prea bine!


UPDATE 18:43: Dezastru și pentru Tony Martin! E suspect de fractura de claviculă, ceea ce l-ar scoate din competiție!


UPDATE 18:42: Incertitudinea care îl înconjoară pe Contador face ca informațiile privindu-l pe spaniol să fie greu de verificat. Acum se zvonește că spaniolul va merge la spitalul din Bastia pentru investigații


UPDATE 18:40: În căzătura de azi au fost implicați Sagan, Martin, Gilbert, Contador și Rui Costa. Toți rutieri cu un cuvânt de spus în această ediție. Cavendish nu a căzut, dar a fost întârziat.


UPDATE 18:38: Dacă Alberto Contador pare că a scăpat nevătămat, nu același lucru s-a putut spune și despre Geraint Thomas. Galezul lui Sky ar putea fi prima victimă din Tur, fiind dus la un RMN pentru a analiza efectele căzăturii.


UPDATE 18:34: Kittel deține tricoul galben, pe cel verde și pe cel alb. Cel verde va fi purtat mâine de Alexander Kristoff (BMC), în timp ce cel alb de Danny van Poppel (Vacansoleil-DCM)


UPDATE 18:31: Conform unor surse apropiate de organizatori, incidentul cu autobuzul lui Orica-GreenEdge a afectat transmițătorii mașinii care înregistrează timpul cicliștilor.


UPDATE 18:29: Directorul sportiv al lui Saxo, Philippe Mauduit, spune că Alberto Contador nu și-a rupt clavicula și că starea sa este OK! „Vedem după noaptea asta cum se simte, dar e ok în acest moment, nu s-a lovit grav”, a spus Mauduit.


UPDATE 18:26: Danny van Poppel a devenit cel mai tânăr rutier aflat pe un podium de etapă în ultimii 82 de ani!


UPDATE 18:21: Contador, lovit destul de serios? 


UPDATE 18:20: Echipa FDJ scrie pe Twitter că organizatorii cursei au decis ca toți rutierii să primească același timp!


UPDATE 18:19: Danny van Poppel a terminat pe locul 3, deși e cel mai tânăr rutier din ultimii 60 de ani care a participat în Marea Buclă.


UPDATE 18:16: Kittel va purta tricoul galben mâine. Kristoff (BMC) îl va purta pe cel verde, în timp ce cel alb cu buline roșii îi revine lui Juan Jose Lobato (Euskaltel)


UPDATE 18:15Rutierii încep să ajungă la final. Contador a căzut și el, dar nu are nicio problemă. În urma sa ajunge și Sagan, înconjurat de toți rutierii de la Cannondale.


UPDATE 18:15: Organizatorii spun ca toți rutierii vor primi același timp!


UPDATE 18:13: Sprintul final a rămas fără Greipel, Cavendish, Goss sau Bouhanni. În aceste condiții, Marcel Kittel (Argos-Shimano) nu a avut nicio problemă în a se impune în fața lui Alexander Kristoff (BMC)


Marcel Kittel a câștigat prima etapă din Turul Franței!


UPDATE 18:12: Argos-Shimano controlează plutonul. Terpstra (Omega Pharma-Quick Step) atacă! Contador a rămas în spate!!!


UPDATE 18:11: Finalul va avea loc în locul prestabilit după ce autobuzul a fost pus în mișcare.


UPDATE 18:11: Andre Greipel are probleme la lanțul bicicletei! E haos în pluton. Kittel devine principal favorit!


UPDATE 18:10: Autocarul a fost mutat, nu se știe unde va fi sosirea!


UPDATE 18:09: Viteza a provocat o căzătură foarte puternică. Sagan e prins și s-a lovit destul de tare. Lotto-Belisol a scăpat! Kittel și Greipel sunt favoriți, Cavendish și Bouhanni sunt prinși în spate!


UPDATE 18:07: Finalul va avea loc într-o ușoară curbă. Vor fi probleme pentru rutieri! Plutonul e nervos!


UPDATE 18:05: Conform echipei FDJ, finalul va avea loc sub banderola de 3 km. Un tractor a venit să mute autocarul echipei australiene.


UPDATE 18:02: Finalul a fost mutat cu 3 kilometri mai aproape din cauza autobuzului celor de la Orica-GreenEdge care a rămas blocat pe linia de sosire!


UPDATE 18:02: Jerome Cousin (Europcar) a fost desemnat cel mai agresiv rutier al etapei și va purta mâine numărul alb pe fond roșu.


UPDATE 18:01: Autocarul celor de la Orica-GreenEdge nu a fost încă îndepărtat! Rutierii mai au doar 10 kilometri!


UPDATE 18:00: Căzătură în pluton! Stannard de la Sky și Ryder Hesjedal au rămas în spate. Canadianul era unul dintre liderii lui Garmin-Sharp!


UPDATE 17:57: Probleme la final. Autocarul echipei Orica-GreenEdge a lovit panoul de pe linia de finiș și a rămas blocat. Finalul ar putea fi neutralizat!


UPDATE 17:55: Johnny Hoogerland a căzut, lovindu-se de un panou publicitar. Campionul Olandei nu se află însă într-o stare gravă, la fel ca în urmă cu doi ani, când a fost proiectat de o mașină într-un gard de sârmă ghimpată, distrugându-și echipamentul!


UPDATE 17:55: Nu au mai rămas decât 15 kilometri, iar plutonul ruleaza cu o viteză impresionantă!


UPDATE 17:54: Fanii Turului sunt inventivi. Camerele televiziunii au descoperit o barcă zburătoare pe drumul spre Bastia.


UPDATE 17:50: Un steag uriaș slovac cu numele lui Peter Sagan a fost instalat pe șosea de către fanii ciclistului de la Cannondale.


UPDATE 17:48: Mai sunt doar 20 de kilometri, iar plutonul continuă să ruleze foarte repede. Media ultimilor 15 kilometri a fost în jur de 55-60 km/h.


UPDATE 17:41: De obicei, când atât de multe echipe doresc să controleze plutonul, are loc o căzătură importantă. Să sperăm că nu va fi cazul și azi.


UPDATE 17:40: Cei de la Sky rămân însă în față, la fel ca și Lotto-Belisol, Omega Pharma-Quick Step și Argos-Shimano. Saxo-Tinkoff renunță la trenă, iar plutonul e condus de BMC și Garmin-Sharp.


UPDATE 17:38: În fața plutonului, Saxo-Tinkoff duce o trenă puternică, iar plutonul s-a alungit considerabil. Sunt șanse să se creeze o bordură. Poate Contador să aibă avantaj în clasamentul general încă din prima etapă?


UPDATE 17:35: PLUTONUL E COMPACT! Evadații au fost prinși cu 35 de kilometri înainte de finalul manșei. În față au rămas cei de la RadioShack-Leopard.


UPDATE 17:33: Corsicanii fac spectacol pe marginea drumului, la fel ca în tribune într-un derby Ajaccio-Bastia.


UPDATE 17:30: Peter Sagan s-a „pregătit” în amănunt pentru etapa de azi. Pentru a-și speria adversarii, slovacul și-ar fi desenat două linii negre sub ochi, asemenea jucătorilor de baseball sau fotbal american.
 


UPDATE 17:25: Rutierii au început să meargă din ce în ce mai tare, semn că finalul se apropie. Media orară pentru a patra oră de cursă a fost de 43,9 km/h.


UPDATE 17:00: Lobato a cedat și a fost prins de pluton. În față au mai rămas doar Lemoine, Flecha, Cousin și Boom, cu un avantaj de un minut.


UPDATE 16:58: După sprintul intermediar, clasamentul tricoului verde arată astfel: 1. Boom 20p, 2. Flecha 17p, 3. Lemoine 15p, 4. Cousin 13p, 5. Lobato 11p, 6. Greipel 10p, 7. Sagan 9p, 8. Cavendish 8p.


UPDATE 16:55: Plutonul a trecut repede peste sprintul intermediar. Greipel a câștigat clar în fața lui Sagan și Cavendish. A fost un preview al luptei pentru victoria finală, care va avea loc peste 63 de kilometri.


UPDATE 16:54: Juan Antonio Flecha a atacat pentru a câștiga sprintul intermediar și a fost urmărit imediat de Lars Boom. Rutierul de la Belkin câștigă clar în fața spaniolului, care a atacat prea devreme. Ceilalți trei rutieri trec la pas.


UPDATE 16:50: Plutonul se agită, iar Orica-GreenEdge și Cannondale apar în față. Motivul este apropierea sprintului intermediar, plasat la kilometrul 150. Au mai rămas doar 1,3 km pentru evadați, care mai au doar un avans de două minute.


UPDATE 16:48: Cei 2.000 de jurnaliști acreditați la Turul Franței aveau nevoie de spațiu pentru a-și face meseria. Iar organizatorii au găsit soluția perfectă, „cazându-i” pe un vapor.


UPDATE 16:44: Plutonul e în continuare condus de Omega Pharma-Quick Step, Argos-Shimano și Lotto-Belisol. Avantajul lui Lemoine, LObato, Flecha, Cousin și Boom a scăzut la 3 minute. Au mai rămas 71 de kilometri.


UPDATE 16:40: Din cauza drumurilor înguste și caravana publicitară a Marii Bucle a avut de suferit. Din cele 180 de vehicule acreditate, doar 115 merg în primele trei etape.


UPDATE 16:35: Favoriții din clasamentul general nu au avut probleme până în acest moment. Froome a căzut ușor înainte de startul real, în timp ce Cadel Evans a avut dificultăți mecanice, dar a revenit în pluton. Toate echipele și-au setat ca obiectiv să nu piardă timp în Corsica, datorită vântului, a drumurilor înguste și a agitației din pluton.


UPDATE 16:29: Media pentru a treia oră de cursă a fost de 42,1 km/h, mai rapidă decât în primele două.


UPDATE 16:28: Au mai rămas doar 20 de kilometri până la sprintul intermediar. Va reuși Lobato să câștige și acest sprint după ce s-a impus pe cățărare?


UPDATE 16:26: Hostessele de la finalul etapei se pregătesc să urce pe podium pentru a-i primi pe rutieri.


UPDATE 16:21: Cousin a primit ordine de la echipă să își aștepte foștii colegi de evadare. Avem din nou un cvintet în față, cu un avantaj de patru minute în fața plutonului.


UPDATE 15:56: Plutonul a trecut prin zona de realimentare, în timp ce Jerome Cousin (Europcar) și-a părăsit foștii colegi și s-a distanțat la aproape două minute. Plutonul e la trei minute și 10 secunde în spatele liderului.


UPDATE 15:27: Evadarea are 3 minute și jumătate în față cu 124 de kilometri rămași. Astfel, plutonul îi lasă pe rutierii din față să se depărteze, pentru a forța spre final. Cei cinci par că vor ajunge și la sprintul intermediar de la kilometrul 150.


UPDATE 15:23: Media plutonului în a doua oră de cursă a fost de 39,8 km/h. Per total, media orară a cursei este de 40,6 km. Teoretic, etapa ar urma să se încheie în jurul orei 18:30.


UPDATE 15:10: Plutonul a încetinit și avantajul a crescut din nou la două minute și jumătate. Un lucru normal, având în vedere că prinderea evadaților ar fi dat naștere, mai mult ca sigur, la o nouă mutare.


UPDATE 15:08: Cadel Evans s-a oprit preț de câteva clipe pentru a schimba bicicleta. Se întoarce în pluton, fiind ajutat de unul dintre coechipierii săi.


UPDATE 15:03: Evadații par cu moralul la pământ. Flecha a discutat deja cu colegii săi și aceștia par că renunță. Avantajul a scăzut la 36 de secunde, iar o nouă mișcare ar trebui să aibă loc.


UPDATE 14:52: Site-ul Inrng.com a aflat că toți cei cinci evadați au nume care pot fi substantive în limbile respective. Astfel, Flecha înseamnă „săgeată”, Lemoine înseamnă „călugăr”, Boom se poate traduce „copac”, Cousin e „văr” în franceză, iar Lobato e sinonim cu „pui de lup”.


UPDATE 14:46: În această ediție a Turului concurează și două perechi de frați: Jon și Gorka Izagirre de la Euskaltel-Euskadi și Danny și Boy van Poppel de la Vacansoleil-DCM.


UPDATE 14:42: Etapa pare să se îndrepte către un final exploziv, la sprint. Cei cinci rutieri din față nu au reușit să se distanțeze, iar diferența este controlată de pluton, care se menține la două minute în spate.


UPDATE 14:29: Până în 2013, Lobato nu ar fi avut nicio șansă să concureze pentru Euskaltel-Euskadi. Bascii aveau o politică internă de a recruta doar rutieri de origine bască, indiferent dacă erau spanioli sau francezi. Având în vedere dificultățile financiare ale formației, care a fost aproape de faliment, șefii au ales să renunțe la această politică. Astfel, rutieri precum Lobato (născut în Andaluzia), grecul Ioannis Tamouridis, portughezul Ricardo Mestre sau slovenul Robert Vrecer au putut să concureze pentru Euskaltel.


UPDATE 14:22: Juan Jose Lobato va purta primul tricou alb cu buline roșii în Turul Franței 2013! A câștigat la sprint cățărarea în fața lui Jerome Cousin (Europcar) și Lars Boom (Belkin)


UPDATE 14:14: Rutierii se apropie de singura cățărare a zilei, Cote de Sotta. Este doar o ascensiune de 1,1 kilometri, cu o rampă medie de 5.9%, dar cine o câștigă va purta mâine tricoul alb cu buline roșii.


UPDATE 14:09: Plutonul pare ca începe să se rupă, trena fiind dusă cu o viteză superioară. În spatele plutonului se află Joaquim Rodriguez (Katiușa), unul dintre favoriții la podium la Paris.


UPDATE 13:56: Peisajele superbe din Corsica sunt filmate, în premieră, și cu ajutorul unor drone.


UPDATE 13:51: Plutonul este deja destul de înșirat din cauza brizei ușoare care bate în Corsica. Ar putea exista borduri în cazul în care ritmul va crește. Evadații par că nu au nicio șansă. Avansul s-a stabilizat în jurul a 2 minute și 20 de secunde după ce Omega Pharma-Quick Step a trecut la trenă.


UPDATE 13:44: Versiunea britanică a postului Eurosport a anunțat că Chris Froome ar fi căzut la kilometrul 10. Câteva zgârieturi, dar totul e OK pentru liderul echipei Sky.


UPDATE 13:34: Mark Cavendish este rutierul cu cele mai multe victorii de etapă care participă în această ediție a Turului. La 28 de ani, britanicul care e favorit și azi a câștigat deja 23 de manșe, cu 11 mai puține decât recordul lui Eddy Merckx.


UPDATE 13:28: Rutierii din față au deja 3 minute și 3 de secunde avans în fața plutonului.


UPDATE 13:26: CEO-ul firmei Belkin, Chet Pipkin, care a preluat fosta formație Rabobank se află în Tur și le-a urat mult noroc rutierilor săi. Boom a evadat pentru a aduce numele și tricoul formației în față.

 


UPDATE 13:24: La kilometrul 45,5 se află prima cățărare din acest Tur. Cote de Sortta nu este decât de categoria a patra, dar cel care va trece primul prin punctul de maxim va purta mâine tricoul alb cu buline roșii.


UPDATE 13:19: Evadarea este formată din Cyril Lemoine (Sojasun), Juan Jose Lobato (Euskaltel), Juan Antonio Flecha (Vacansoleil-DCM), Jerome Cousin (Europcar) și Lars Boom (Belkin).


UPDATE 13:17: Cinci oameni au evadat deja din pluton. Printre ei se numără și Juan Antonio Flecha (Vacansoleil-DCM). În față se mai află un rutier de la Europcar, unul de la Euskaltel și unul de la Belkin.


UPDATE 13:16: S-a dat startul în ediția centenară a Turului Franței! Un rutier de la Europcar încearcă să se desprindă de pluton.


UPDATE 13:13: Froome a spart, apoi a avut o problemă cu bicicleta. A schimbat bicicleta chiar în primele momente ale Turului!


UPDATE 13:09: Spre deosebire de Giro, vremea este perfectă în Corsica. O temperatură de 27 de grade și șanse zero de ploaie asigură condiții excelente pentru etapa de azi.


UPDATE 13:07: Chris Froome a început cu stângul Turul Franței. Liderul echipei Sky a spart în zona neutră! Cinci colegi îl așteaptă și îl vor readuce în plutonul care rulează cu viteză redusă.


UPDATE 13:06: În fruntea plutonului se află campionul Franței, Arthur Vichot (FDJ). Contador este deja în frunte.


UPDATE 13:04: S-a dat deja startul fictiv! Cel oficial va avea loc la ora 13:15.


UPDATE 12:56: Rutierii sunt aliniați la linia de start. În patru minute se va da startul fictiv al etapei.


UPDATE 12:46: Patrouille de France – divizia de acrobații a Aviației franceze – survolează Porto Vecchio înainte de startul Turului.


UPDATE 12:40: Danny van Poppel (Vacansoleil-DCM) va împlini 20 de ani doar pe 26 iulie, adică la cinci zile după finalul competiției. Olandezul este fiul unui fost sprinter, Jean-Paul van Poppel, care a câștigat nouă etape în Turul Franței, și va deveni cel mai tânăr rutier care merge în competiție după Al Doilea Război Mondial. La polul opus se află Jens Voigt (RadioShack-Leopard), care are 41 de ani și se află la al 16-lea Tur al Franței.


UPDATE 12:33: Finalul de azi va avea loc chiar lângă plaja din Bastia.


UPDATE 12:26: Mark Cavendish este gata de cursă! Sprinterul britanic a anunțat pe Twitter că se pregătește pentru „cea mai frumoasă zi din fiecare an”.


UPDATE 12:23: Cel mai vârstnic rutier care își face debutul în Turul din acest an este canadianul Svein Tuft (Orica-GreenEdge), la 36 de ani.


UPDATE 12:18: Etapa va fi transmisă integral pe Eurosport, începând cu ora 12:45.


UPDATE 12:13: Contador sau Froome? Cei doi sunt principalii favoriți la victorie în acest an, dar există și alți rutieri care așteaptă orice pas greșit al celor doi. ProSport vă invită să îi vedeți pe zece dintre cei mai îndreptățiți rutieri să spere la tricoul galben.


UPDATE 12:08: 34 de țări sunt reprezentate în această ediție a Turului Franței, record absolut în istoria competiției. Precedentul record fusese de 31. Cei mai mulți rutieri vin din Franța, 43. 


UPDATE 11:57: „Purito” Rodriguez are și el o bicicletă specială pentru Le Tour. Pe șaua sa a fost creată o imagine amuzantă, un trabuc (Purito în spaniolă înseamnă trabuc) care se aprinde de la o dinamită. Evident, desenul se referă la explozia sa pe cățărări abrupte.


UPDATE 11:50: Rutierii sunt deja pregătiți de startul de la Porto Vecchio, iar unii dintre ei și-au creat biciclete speciale pentru ediția centenară a Marii Bucle. Unul dintre ei este și Peter Sagan (Cannondale), câștigătorul tricoului verde din sezonul trecut. Firma Cannondale i-a oferit slovacului de 23 de ani o bicicletă cu un design special, care reprezintă ochii celebrului erou de benzi desenate, Hulk.


UPDATE 11:45: Fiind o manșă croită special pentru sprinteri, favorit la victorie este Mark Cavendish. Rutierul de la Omega Pharma-Quick Step este în mare formă după transferul din iarna trecută de la Sky, câștigând 13 curse în acest sezon. Ultima a venit chiar duminica trecută, atunci când i-a învins pe Ian Stannard (Sky) și pe David Millar (Garmin-Sharp) în Campionatele Naționale ale Marii Britanii. Rivalii lui Cav sunt Andre Greipel (Lotto-Belisol) și Marcel Kittel (Argos-Shimano). O figură frumoasă ar putea face și Samuel Dumoulin (AG2R), Juan Jose Lobato (Euskaltel-Euskadi), Nacer Bouhanni (FDJ) sau Alexander Kristoff (Katiușa).


UPDATE 11:27: L’Equipe scrie azi că miliardarul rus Oleg Tinkov ar dori să cumpere echipa Saxo-Tinkoff în care activează Alberto Contador. Sprijinul său financiar s-a materializat în această iarnă prin transferurile lui Roman Kreuziger, Michael Rogers sau Nicolas Roche, care îl vor ajuta pe „El Pistolero” pe munte în acest Tur.


UPDATE 11:12: ProCyclingStats a analizat plutonul prezent în Turul din acest an și a găsit câteva curiozități. Sprinterul francez Samuel Dumoulin (AG2R) este atât cel mai scund (1,59m), cât și cel mai ușor (56kg) rutier din pluton. În schimb, cel mai înalt ciclist este Marcel Sieberg (Lotto-Belisol), la 1,98m, în timp ce Ian Stannard (Sky) are greutatea cea mai mare, 83 kg.


UPDATE 11:07: Finalul manșei se anunță destul de periculos. După 200 de kilometri, rutierii, mai ales sprinterii vor fi nervoși și se vor lupta pentru un loc cât mai bun în fruntea plutonului. Curba în ac de păr care a fost plasată cu 2 kilometri înainte de final îi va obliga pe cicliști să fie atenți, orice greșeală diminuându-le serios șansele de a se bate la sprint.


UPDATE 11:04: Unul dintre membrii importanti din trenuletul de sprint al lui Andre Greipel, Jurgen Roelandts, are probleme. Va debuta în Tur cu o coastă fisurată!

 


UPDATE 10:49: Etapa 1: Debut plat în Corsica (sâmbătă, 29 iunie, Porto Vecchio – Bastia: 213 km)


Premieră chiar la centenar! Marea Buclă nu a vizitat niciodată Corsica, dar organizatorii au testat terenul încă din 2010, atunci când Criteriul Internațional (o competiție organizată tot de ASO, firma care se ocupă și de Turul Franței) a început să se desfășoare pe insula lui Napoleon. Scena unor bătălii interesante în Turul Corsicii între Anquetil și Poulidor sau între Anquetil și Merckx la finalul anilor 1960,  insula din Sud-Estul Franței propune trei etape extrem de interesante pentru acestă ediție a Turului. Organizatorii au renunțat la prolog pentru doar a treia oară în ultimii 46 de ani pentru a vizita o cât mai mare parte din insula înconjurată de Marea Tireniană și Marea Mediterană. Iar prima manșă este una tipică pentru un Mare Tur. Cu doar o cățărare de categoria a patra în prima parte a traseului, etapa este rezervată pentru un sprint masiv. Doar bordurile provocate de vânt pot pune probleme rutierilor în această manșă.


UPDATE 10:41: Cele 21 de etape au fost echilibrate perfect de organizatori. Sunt 6 manșe de plat, 6 de munte înalt, 6 de munte mediu și 3 contratimpuri. Rutierii vor trece peste 60 de cățărări. Iar legendarul Alpe d”Huez va fi urcat de două ori în etapa a 18-a.


UPDATE 10:39: ProSport v-a oferit în ultimele zile un ghid detaliat despre ediția centenară a Marii Bucle. Familiarizați-vă cu cei 198 de rutieri care pornesc azi la drum în Turul Franței

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat obsesiv cele două păsări
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat obsesiv cele două păsări
Bergodi a câștigat o avere ca ”să rezilieze amiabil” contractul cu Rapid. Nu și-a asumat nimic
Bergodi a câștigat o avere ca ”să rezilieze amiabil” contractul cu Rapid. Nu și-a asumat nimic
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
Gestul unei femei din Neamţ, care a găsit pe stradă 4.100 de lei. Ai cui erau banii
Gestul unei femei din Neamţ, care a găsit pe stradă 4.100 de lei. Ai cui erau banii
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Detalii incredibile despre înmormântarea de lux a lui Costel Corduneanu! Ce s-a aflat despre mormântul Stăpânului Moldovei
Detalii incredibile despre înmormântarea de lux a lui Costel Corduneanu! Ce s-a aflat despre mormântul Stăpânului Moldovei
ȘOC în România! Miliardarul a divorțat pentru puștoaica de la TV, mai tânără cu 24 de ani! SUPER-GALERIE FOTO
ȘOC în România! Miliardarul a divorțat pentru puștoaica de la TV, mai tânără cu 24 de ani! SUPER-GALERIE FOTO
Ce au plănuit RUŞII în România. Planul secret al lui Putin, dat în vileag la București
Ce au plănuit RUŞII în România. Planul secret al lui Putin, dat în vileag la București
ADEVĂRUL despre moartea lui Corduneanu! Lovitură năucitoare: Ajunsese să...
ADEVĂRUL despre moartea lui Corduneanu! Lovitură năucitoare: Ajunsese să...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Becali, „turbat“ de fericire: planul său pentru a celebra câștigarea titlului va face înconjurul lumii
Becali, „turbat“ de fericire: planul său pentru a celebra câștigarea titlului va face înconjurul lumii
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul Rutier
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul Rutier
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au o fetiță de 5 luni
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au…