Impresionant! Un ciclist francez a parcurs o dată şi jumătate circumferinţa Pământului în Turul Franţei!

21 iul 2018 840 afişări Ciclism
Impresionant! Un ciclist francez a parcurs o dată şi jumătate circumferinţa Pământului în Turul Franţei!

Sylvain Chavanel (Direct Energie) este unul dintre eroii Turului Franţei în 2018. Rutierul francez a trecut de graniţa a 60.000 de kilometri înaintea etapei de azi, a 14-a, care va avea loc între Saint Paul Trois Chateaux şi Mende. Ciclisul a parcurs practic o dată şi jumătate circumferinţa Pământului în întreaga carieră!

40.075km este circumferinţa Pământului.

Sylvain Chavanel (39 ani) participă la a 18-a ediţie a Turului Franţei, reuşind să încheie 15 din precedentele 17 ani. Ieri, francezul a trecut de ”hotarul” celor 60.000 de kilometri, după cum a informat L’Equipe, ceea ce înseamnă ”un tur şi jumătate mondial”. Chavanel nu va putea însă să bată recordul unui alt ciclist celebru, Joop Zoetemelk, cel puţin nu în această ediţie. Olandezul a parcurs în istoria Turului Franţei 62.855 kilometri în 16 ediţii. Este adevărat, distanţele pe etape în anii 70-80 erau mai mari.

Chavanel a anunţat că va participa la ultimul Tur al Franţei. În trecut, el a câştigat trei etape în 2008 şi 2010, în aceste ediţii fiind desemnat şi cel mai combativ rutier. În 2009, francezul a obţinut şi cea mai bună clasare la ”general” – locul 19.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.