”Iadul Nordului”, te trec fiorii numai când vezi imaginile! Cea mai tare cursă de o zi din ciclismul mondial are nu mai puţin de 29 de sectoare de piatră cubică

5 apr 2018 1507 afişări Comentează şi tu Ciclism
”Iadul Nordului”, te trec fiorii numai când vezi imaginile! Cea mai tare cursă de o zi din ciclismul mondial are nu mai puţin de 29 de sectoare de piatră cubică 5 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7963/17120558/2/paris-roubaix2.jpg

Fanii ciclismului mondial se află în faţa celei mai importante curse din acest an, ”clasica” Paris – Roubaix, programată duminică – 7 aprilie. Despre această cursă se spune că nu există alta asemănătoare în ciclismul profesionist, bineînţeles cu referire la un eveniment de o zi. Paris – Roubaix şi-a câştigat în timp şi renumele de ”Iadul Nordului”. Show-ul va putea fi urmărit integral pe Eurosport.

Pe parcursul unui calendar competiţional, sunt multe alte întreceri clasice care despăşesc 250 de kilometri lungime, dar niciuna nu este la fel de dificilă. Paris – Roubaix are un caracter unic, vom şi explica mai jos de ce, motiv pentru care este denumită de specialişti şi ”Regina clasicelor”.

Evenimentul se diferenţiază de alte curse de profil prin faptul că are multe sectoare de ”pavate”. Sunt sectoare în care piatra cubică este pavată neuniform şi solicită foarte mult rutierii. Sportivii au nevoie de o îndemânare foarte bună, forţă şi putere pentru a negocia aceste drumuri extrem de dificile şi periculoase în acelaşi timp.

La ediţia din 2018, organizatorii au introdus nu mai puţin de 29 de sectoare de pavate (!), lungimea totală a acestora fiind de 54,5 kilometri, adică în jur de 20% din traseu. Cu siguranţă, rezistenţa rutierilor va fi pusă serios la încercare.

Cursa poate deveni şi mai dificilă dacă vremea nu va fi aliatul sportivilor. Paris – Roubaix are în ”palmares” ediţii epice, din cauza poilor care au căzut. Au fost momente în care rutierii au fost acoperiţi din cap şi până în picioare de noroi, dincolo de faptul că piatra cubică a devenit foarte alunecoasă. Imaginile memorabile din timpul unor curse au şi condus la porecla de ”Iadul Nordului” pentru Paris – Roubaix.

Cele 29 de sectoare pavate sunt evaluate între o stea şi cinci stele, iar prima încercare a rutierilor va veni la kilometrul 94, când vor intra în Pădurea Arenberg. Conform specialiştilor, acolo ar putea avea loc şi prima ”sortare” în cadrul plutonului.

La ediţia din 2018 a cursei, pe lângă echipele din World Tour – 18 la număr – vor mai fi prezente alte şapte echipe ”invitate”. Campionul en-titre este Greg Van Avermaet (BMC Racing), sportivul care a înregistrat şi cea mai bună medie orară din istorie la finalul cursei, adică 45,2 km / h.

Belgienii Roger De Vlaeminck şi Tom Boonen au adunat cele mai multe victorii de-a lungul istoriei, câte patru.

Harta cursei Paris - Roubaix (257 km)

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.