Francezii au fost în prim-plan

7 iul 2008 16 afişări Ciclism

Gazde ale celui mai tare tur ciclist din câte există, francezii au trecut la putere. Stephane Dumoulin (Cofidis) şi-a lăsat baltă colegii de pluton alături de care rula astăzi, pe finalul etapei cu numărul 3. Şi a bătut primul linia de sosire, la Nantes.

Porniţi din Saint-Malo, oraşul pomenit şi în "Toate pânzele sus", rutierii s-au împărţit la puţin timp după start. Aflat printre evadaţi, compatriotul lui Dumoulin, Romain Feillu (Agritubel) a rămas alături de ei până la capăt, iar stoicismul i-a adus tricoul galben. Ispravă deosebită dacă ne gândim că noul lider a avut probleme de sănătate la început de sezon, motiv pentru care s-a putut antrena abia de pe 1 aprilie. "Am plecat pe un atac al lui Frischkorn. Am visat marţea trecută că voi purta tricoul galben la Plumelec. Am avut o întârziere de două zile, însă sunt supermulţumit", a explicat Feillu. În clasamentul general el are un avans de 35 de secunde faţă de Longo Borghini (Barloworld) şi de 1:42 în faţa lui William Frischkorn. Fost tricou galben, Valverde a terminat etapa pe locul 68, având o întârziere de 1:45 faţă de lider. 

Dumoulin a lansat atacul care i-a adus victoria de etapă cu 1,5 kilometri înainte de sosire. Feillu a încercat să ţină pasul cu el, însă între cei doi francezi s-a intercalat americanul William Frschkorn. "Este fenomenal! Aşteptam această victorie de mult timp", a mărturisit Dumoulin, care a fost îmbrăţişat după sosire de viitoarea sa soţie, Magalie. Iar felicitările le-a primit de la cel care-i va deveni socru, Vincent Lavenu, directorul sportiv de la AG2R: "Se va căsători cu fiica mea la toamnă. Are multă energie în viaţa de zi cu zi ca şi pe bicicletă". Dumoulin a dedicat victoria colegului său de la Cofidis Herve Duclos-Lassalle, care a abandonat în urma căderii din prima etapă.  

Etapa a patra, de miercuri, va fi un contratimp pe 29,5 km, în jurul oraşului Cholet.

Articol scris de Marian BURLACU

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.