Eroi pe biciclete. Campionatul Naţional de Ciclism în Tandem pentru persoanele cu deficienţe de vedere, sâmbătă la Cluj

11 oct 2018 188 afişări Ciclism
Eroi pe biciclete. Campionatul Naţional de Ciclism în Tandem pentru persoanele cu deficienţe de vedere, sâmbătă la Cluj

În acest weekend, Cluj-Napoca e gazda celei de-a treia ediţie a Campionatului Naţional de Ciclism în Tandem pentru persoanele cu deficienţe de vedere. Astfel, sâmbătă de la ora 10:00 vor lua startul 30 de echipaje mixte cu pilot văzător şi copilot nevăzător sau slab văzător, într-un eveniment programat chiar cu prilejul zilei mondiale a mobilităţii persoanelor cu deficienţe de vedere.

”Organizarea Campionatului National de Ciclism în Tandem este o acţiune firească, după ce, în luna august, am organizat prima şcoală de vară de ciclism în tandem din România. Este firesc să continuăm să construim momente şi contexte în care să aducem împreună persoane cu dizabilităţi, în special cu deficienţe de vedere, şi persoane valide. Ştim cât de utile sunt aceste întâlniri pentru ambele categorii de persoane, ştim că tinerii şi copiii cu deficienţe de vedere apreciază şi se bucură de mersul pe bicicleta tandem, iar acest campionat este o dovadă că sportul este un ingredient perfect pentru incluziune”, a spus Florin Georgescu, preşedinte al Clubului Sportiv Tandem Arena, cel care a pedalat în tandem până la Londra în 2012 pentru a-şi promova proiectul.

Detalii pe pagina de Facebook a CS Tandem Arena.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.