CICLISM | Unicul campion paralimpic din istoria României a fost reales în fruntea federaţiei. Care sunt obiectivele lui Eduard Novak şi câţi bani vrea să aducă

11 feb 2017 497 afişări Ciclism
CICLISM | Unicul campion paralimpic din istoria României a fost reales în fruntea federaţiei. Care sunt obiectivele lui Eduard Novak şi câţi bani vrea să aducă
  • Unicul campion paralimpic din istoria României, Eduard Carol Novak (40 ani), a fost reales în funcţia de preşedinte al FR Ciclism în cadrul Adunării Generale ce a avut loc vineri, în staţiunea Balvanyos, din judeţul Covasna.
  • Au votat 57 cluburi din cei 71 membri afiliaţi, întrunindu-se astfel cvorumul statutar de 2/3. Adunarea Generală a fost supervizată de Sergiu Nechita (reprezentant MTS) şi de Alexandru Epuran (reprezentant COSR).

Eduard Novak a fost reales preşedinte cu 36 voturi, contracandidaţii Nicolae Plugaru şi Viorel Grosu obţinând 10, respectiv 9 voturi. "Este o mare onoare şi responsabilitate pentru mine să conduc viitorul ciclismului românesc încă patru ani. Îmi doresc linişte acum pentru vă avem mult de lucru. Primul pas este obţinerea finanţării anuale de la Ministerul Tineretului şi Sportului şi COSR pentru ciclul olimpic şi paralimpic 2017-2020. Avem obiective clare de performanţă pentru Tokyo 2020, dar în paralel trebuie să dezvoltăm toate ramurile sportive, iar federaţia îşi va asuma realizarea unor cursuri specializate pentru antrenori, mecanici şi team-manageri. Îmi doresc să devenim un punct important pe harta ciclismului european", a precizat Eduard Novak după victoria sa.

Noii vicepreşedinţi ai forului ciclist sunt Ovidiu Simen (34 voturi) şi Cătălin Sprânceană (40 voturi), iar în Consiliul de Administraţie au mai fost aleşi trei noi membri: Marian Frunzeanu (39 voturi), Tudor Geangălă (37 voturi) şi Ion Stoica (36 voturi). A fost ales şi un cenzor în persoana lui Constantin Pohrib. Antrenor federal a fost numit Răzvan Jugănaru (fost multiplu campion naţional). Secretar general rămâne Traian Goga.

"Votul reprezintă o confirmare a continuării reformei în ciclismul românesc. Avem nevoie de oameni credibili, adaptaţi vremurilor moderne şi care înţeleg că sportul în mileniul III necesită si multe cunoştiinţe de management. Trebuie să atragem fonduri şi din mediul privat pentru a ne realiza obiectivele propuse. Sper ca rezultatele muncii noastre să se vadă deja în plan sportiv la Tokyo 2020 şi să punem totodată bazele unei fundaţii solide pentru următoarele generaţii", a precizat vicepreşedintele Cătălin Sprânceană.

Printre obiectivele lui Eduard Novak şi ale echipei sale, enunţate în cadrul strategiei federaţiei pentru următorii patru ani, se numără obţinerea, atragerea de sponsorizări de minimum 50.000 euro în 2017 şi creşterea ulterioară a acestui buget cu minimum 25% în fiecare an, calificarea a minimum unui sportiv şi a unei sportive la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 la proba de şosea, calificarea a măcar unui sportiv la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 la disciplina de mountain bike, precum şi calificarea a minimum trei sportivi şi a unei sportive la Jocurile Paralimpice de la Tokyo 2020 şi obţinerea cel puţin a unei medalii.

Printre obiectivele se mai numără continuarea dezvoltării tuturor ramurilor ciclismului: şosea, mountain bike, pistă, bmx, trial, paraciclism, a ciclismului pentru copii şi creşterea numărului de legitimaţi la 400 pentru aceasta categorie, susţinerea sportivilor de lot, pe nivel de performanţă, cu indemnizaţii lunare, continuarea proiectului de licenţiere a cicliştilor amatori şi atingerea unui număr de 800 de sportivi licenţiaţi FRC, susţinerea cluburilor afiliate FRC, organizarea de cursuri şi seminarii pentru formarea şi perfecţionarea de antrenori, mecanici, team manageri, instructori sportivi şi masori, construirea unui velodrom la standarde internaţionale cu ajutorul autorităţilor locale, reluarea Turului României, înscris în calendarul Uniunii Cicliste Internaţionale şi implementarea Cupei României la fiecare disciplină.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.