Cazuri incredibile la hochei: Corona Braşov şi SC Miercurea Ciuc au fost programate să dispute meciuri oficiale în aceeaşi zi, atât în Ungaria, cât şi în România! De unde a apărut conflictul de interese

13 aug 2015 1230 afişări Comentează şi tu Alte Sporturi
Cazuri incredibile la hochei: Corona Braşov şi SC Miercurea Ciuc au fost programate să dispute meciuri oficiale în aceeaşi zi, atât în Ungaria, cât şi în România! De unde a apărut conflictul de interese

Sezonul oficial de hochei pe gheaţă, plan intern, porneşte la drum peste aproximativ o lună de zile cu şase formaţii la start: SC Miercurea Ciuc, Corona Braşov, CSM Dunărea Galaţi, Steaua, Progrym Gheorgheni şi Sportul Studenţesc. Primele două formaţii vor participa şi în Liga MOL (competiţie comună româno-maghiară). Partea interesantă abia acum urmează. Corona Braşov şi SC Miercurea Ciuc au fost programate la jocuri în aceeaşi zi în ambele competiţii! Mai mult, un meci este programat în Ungaria şi altul în România!

Organizatorii Ligii MOL au anunţat, spre exemplu, că în prima etapă cele două formaţii româneşti vor juca pe 11 septembrie, în deplasare, în Ungaria: Corona cu Dunaujvarosi, iar Miercurea Ciuc cu Fehervar. Tot pe 11 septembrie, FR de Hochei pe Gheaţă a anunţat în program jocurile Corona - Steaua (meci programat la Braşov) şi SC - Progrym Gheorgheni (meci programat la Miercurea Ciuc). Situaţia continuă şi în 12 septembrie, 18 septembrie, ş.a.m.d., când cele două cluburi au două meciuri la distanţe apreciabile în aceleaşi zile

În acest moment, cele două formaţii se văd în imposibilitatea de a juca pe ambele fronturi în aceeaşi zi la capacitate maximă, iar soluţia de compromis ar fi să intre într-una din cele două ligi cu o echipă secundă, rezerve, etc. Dar şi în acest caz, Corona şi Miercurea Ciuc ar avea nevoie de vreo 40 de jucători în lot (!). În cazul în care nu se vor prezenta la unul din jocuri vor pierde la masa verde.

Cum s-a ajuns într-o astfel de situaţie? La bază ar fi un conflict între Federaţiile celor două ţări, Ungaria, respectiv România. Liga MOL a pornit la drum în urmă cu câţiva ani în urma unei colaborări între cele două foruri. "Federaţia Română şi Federaţia Maghiară erau co-organizatoare ale întrecererii. Dar la un moment dat firul s-a rupt", susţine Alexandru Hălăucă, secretarul general al FR de Hochei pe Gheaţă, care apoi a indicat că problemele au apărut din cauza omologilor din ţara vecină: "Ei vor acum să se joace numai după regulile lor. Noi am propus ca, din acest an, în Liga Mol să joace 5 formaţii din Ungaria şi 5 din România. Au vrut să adere la competiţie şi Steaua şi Dunărea Galaţi, dar nu au fost primite, ba că sunt prea departe, ba din alte motive. Când au văzut că ne ţinem de campionatul nostru au spus că i-ar primi pe Galaţi sau pe Steaua, dar numai cu condiţia să joace la Braşov. Steaua se antrenează şi joacă la Cârţa, nu ştiu ce au cu acest patinoar".

Alexandru Hălăucă nu se teme de faptul că Miercurea Ciuc şi Corona Braşov s-ar putea retrage din campionat: "Miercurea Ciuc aparţine de Minister. Nu ştiu dacă Ministerul ar fi de acord ca echipa să nu joace în campionatul românesc. Iar Corona Braşov este susţinută la rândul ei şi din banii autorităţilor publice".

Secretarul general al FR de Hochei pe Gheaţă a mai susţinut că forul român a plecat de curând pe o nouă concepţie, de dezvoltare a acestei discipline: "În prezent avem în stagii centralizate de pregătire loturile U18, U20, U16, lotul de portari. Fiecare grupă are câte 30-40 de copii şi sunt instruite de doi americani de elită, din Colegiul de antrenori al Statelor Unite. La Cârţa sunt şi toţi antrenorii, care participă la cursuri. Noi vrem să facem ceva pentru hocheiul românesc, vrem să-l dezvoltăm. Acest lucru urmăream şi prin participarea mai multor echipe româneşti în Liga MOL. Din cele 5-6 echipe din Ungaria, 2-3 sunt mai valoroase, în rest şi ei au selecţionate, echipe tinere".

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.