Cazul canotorului român ucis la Londra. Juraţii nu au fost în stare să ajungă la un verdict integral, aşa că judecătorul a renunţat la ei

4 sep 2019 1791 afişări Alte Sporturi
Cazul canotorului român ucis la Londra. Juraţii nu au fost în stare să ajungă la un verdict integral, aşa că judecătorul a renunţat la ei

Juraţii chemaţi să stabilească vinovăţiile în cazul românului Tudor Simionov (33 de ani), ucis în noaptea de Revelion la Londra, au deliberat 55 de ore, dar nu au fost în stare să dea un verdict la toate capetele de acuzare. Din acest motiv, judecătorul i-a eliberat din îndatoririle asumate.

Jurnalul britanic ”Ilford Recorder” scrie (vezi aici) că juraţii au fost puşi pe liber de judecător după ce au eşuat în luarea unor decizii în cazul ucigaşului şi complicilor acestuia.

Tudor Simionov, un canotor român care concura în competiţiile Masters, a fost ucis după o încăierare petrecută în faţa unui club exclusivist din Park Lane. Un grup de petrecăreţi a încercat să forţeze intrarea în clubul unde o masă costa 2.000 de lire sterline. Angajat ca bodyguard, Tudor Simionov a intervenit pentru a-şi salva colegii, dar a sfârşit înjunghiat. Cel care a lovit cu cuţitul, Ossama Hamed, a fugit a doua zi în Maroc şi este căutat în continuare de poliţie. Ceilalţi agresori au fost identificaţi şi aduşi în faţa justiţiei, sub diverse capete de acuzare, unii pledând ”vinovat”. 

Cu toate acestea, deşi au deliberat 55 de ore, juraţii au eşuat în luarea unor decizii vizavi de multe acuzaţii de omor şi rănire, astfel că judecătorul Anthony Leonard a fost nevoit să elibereze juriul şi să stabilească noi audieri pentru 23 septembrie. 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.