Campionul naţional K1, arestat preventiv după ce a vândut un kilogram de droguri unui poliţist sub acoperire

15 dec 2018 24729 afişări Alte Sporturi
Campionul naţional K1, arestat preventiv după ce a vândut un kilogram de droguri unui poliţist sub acoperire

Campionul naţional la K1, Adrian Maxim, şi încă un bărbat au fost arestaţi preventiv, fiind acuzaţi de trafic de droguri de risc, după ce sportivul s-a întâlnit cu un bărbat, poliţist sub acoperire, în Oradea, căruia i-a vândut un kilogram de cannabis.

Potrivit unui comunicat transmis de DIICOT, Adrian Maxim şi Bogdan Alin Sălăjan au fost trimişi în judecată în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

Prin actul de sesizare a instanţei, procurorii au arătat că în data de 19 noiembrie 2018, în jurul orelor 14.00, în urma unor discuţii telefonice purtate în prealabil de către inculpatul Adrian Maxim cu o persoană autorizată, acesta s-a întâlnit cu inculpatul în municipiul Oradea, iar sportivul i-a vândut un kilogram substanţă vegetală (cannabis), în schimbul sumei de 4.000 euro.


Adrian Maxim (foto) are 28 de ani şi e un obişnuit al galelor de prestigiu din K1. Pregătit de fostul antrenor al marilor campioni Daniel Ghiţă sau Semmy Schilt, el a luptat în gale din Spania, Italia, Germania şi China.

Potrivit comunicatului DIICOT, marfa ar fi provenit de la Bogdan Alin Sălăjan.

Vânzarea a fost surprinsă în flagrant.„Ulterior, inculpatul Sălăjan Bogdan Alin a condus organele de urmărire penală pe raza localităţii Girişu de Criş, judeţul Bihor, la o locaţie de unde a predat 2 borcane din sticlă, conţinând 480 grame cannabis, despre care inculpatul a indicat şi ulterior la o altă locaţie unde a predat mai multe plante de cannabis puse la uscat pe o sfoară, materia vegetală astfel rezultată 5.757,5 gr. net”, se mai arată în comunicatul DIICOT.

Sălăjan a fost cel care i-a condus pe poliţiştii Antidrog la o casă din localitatea Grişu de Criş, unde le-a dat acestora două borcane care conţineau 480 de grame de canabis. Apoi, a mai predat plante de canabis din care s-au colectat 5,7 kilograme de materie vegetală. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Bihor.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.