Campionii, umiliţi de guvernanţi

2 iul 2010 23 afişări Comentează şi tu Alte Sporturi
Campionii, umiliţi de guvernanţi Campionii, umiliţi de guvernanţi

Medaliaţii români din 2010, obligaţi să aducă înapoibanii obţinuţi din premieri

ProSport vă informa în urmă cu o lună despre proiectul MinisteruluiEducaţiei, Cercetării Tineretului şi Sportului de a reducepremierile românilor urcaţi pe podiumurile internaţionale cu25%.

Ei bine, nimeni nu a putut bloca iniţiativa de "redresare aeconomiei României" prin minimalizarea performanţelor sportive şiniciuna dintre minţile luminate ale factorilor de decizie nu asuferit între timp vreun declic. Acum, umilitorul demers va fi pusîn practică. Cine va avea de suferit? Cei 13 medaliaţi (cea maidezastruoasă campanie de după Revoluţie) ce au păşit pe podiumurileCampionatelor Europene desfăşurate în 2010, printre care judokaAlina Dumitru, gimnasta Amelia Racea sau halterofilul NinelMiculescu. Unii dintre şi-au pus deja iscălitura pe statul deplată, alţii încă îşi freacă mâinile. Dar pentru câţi bani văîntrebaţi probabil.

Între 50şi 150 de milioane de lei vechi pentru omedalie

Sumele se cifrează undeva în jurul a 50 de milioane de lei vechi(bronz), 100 pentru argint şi 150 pentru aur. "După ce că avem atâtde puţine medalii, ne răzbunăm tot pe cei care îşi rup ficaţiimuncind pentru a promova România în lume! Probabil că ministrulDaniel Funeriu face exces de zel pentru a atrage atenţiapremierului Emil Boc", ne-a declarat o personalitate din sportulromânesc. Până una alta, Funeriu se află pe lista neagră a lui Boc.Doar o frecţie la picior de lemn pentru familia sportivilortricolori.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.