Campionatul Naţional de Dans Sportiv se desfăşoară la Braşov, în perioada 2-3 martie

26 feb 2019 235 afişări Alte Sporturi
Campionatul Naţional de Dans Sportiv se desfăşoară la Braşov, în perioada 2-3 martie

Campionatul Naţional de Dans Sportiv al României se va desfăşura în Sala Sporturilor din Braşov, în perioada 2-3 martie 2019.

La prima competiţie majoră a anului din dansul sportiv românesc vor fi prezente cele mai buni perechi de dansatori din ţară. Organizat de Federaţia Română de Dans Sportiv, în colaborare cu Academia de Dans din Braşov, concursul va avea 20 de categorii, primele două poziţii din clasament de la fiecare categorie urmând să reprezinte România la Campionatele Mondiale şi Europene.

Evenimentul este structurat în două secţiuni, standard şi latino-americane, ambele secţiuni fiind structurate pe categorii de vârstă, la start urmând să se alinieze concurenţi între 6 şi 54 de ani. Competitorii se pot înscrie în competiţie până în data de 26 februarie 2019, pe site-ul Federaţiei.

Cu numeroase perechi din top 50 mondial, Campionatul Naţional de Dans Sportiv al României se anunţă unul extrem de disputat. La categoria standard publicul va avea ocazia să vadă performând perechile Rareş Cojoc – Andreea Matei, Marco Sirochi – Dora Kilin şi Paul Rednic – Roxana Lucaciu. La categoria latino competiţia va fi şi mai disputată, cu 4 perechi din top 50 mondial. Ştefan Grigore – Laura Filipescu vor disputa titlul cu perechile Paul Moldovan – Cristina Tătar, Alexandru Miculescu - Andra Păcurar şi Mihai Paraschiv – Irina Tudorache, dansatori din elita sportivă mondială.

Concursurile vor începe în fiecare zi la ora 10:00 şi se vor încheia aproape de ora 23:00, galele finale ale competiţiei urmând să se desfăşoare sâmbătă şi duminică de la ora 20:00. Preţul unui bilet este de 40 de lei, care poate fi achiziţionat de la casieria sălii.

„Suntem extrem de încântaţi să organizăm o competiţie de o asemenea anvergură în inima României, la Braşov. Sperăm să avem la start peste 400 de perechi ceea ce va duce la o competiţie acerbă pentru primele două poziţii ce asigură calificarea la campionatele europene şi la mondiale”, a declarat Vasile Gliga, preşedintele Federaţiei Române de Dans Sportiv.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.