Camelia Voinea iese la atac! Aruncă „săgeți” către FR de Gimnastică: „Am primit ajutor doar din partea lor”! Federalii parează: „Are susținere totală”

Camelia Voinea iese la atac! Aruncă „săgeți” către FR de Gimnastică: „Am primit ajutor doar din partea lor”! Federalii parează: „Are susținere totală”
  • Publicat:
  • Actualizat:

Camelia Voinea, mama și totodată antrenoarea gimnastei Sabrina Voina, a lansat „săgeți” către actuala conducerea FR de Gimnastică. Fosta campioană mondială și vicecampioană olimpică a dezvăluit într-o postare făcută pe Facebook că cel mai mare sprijin pe care l-a primit până în prezent a fost cel venit din partea celebrului cuplu de antrenori Mariana Bitang și Octavian Bellu, care coordonează programul, „Țară, țară, vrem campioane”.

Camelia Voinea iese la atac! Aruncă „săgeți” către FR de Gimnastică: „Am primit ajutor doar din partea doamnei Mariana Bitang și a domnului Bellu”

După spusele Cameliei Voinea cei doi i-au oferit Sabrinei inclusiv costumele de concurs, lucru care în opinia ei ar fi trebuit să vină din partea FR de Gimnastică.

„Eu și Sabrina mulțumim din suflet d-nei Mariana Bitang și domnului Octavian Belu care prin programul Țară, Țară vrem campioane, ne-a susținut și ajutat cu absolut tot ce am avut nevoie și de câte ori am avut nevoie pe toată perioada acestui proces de pregătire al Sabrinei chiar dacă cei care trebuiau să o facă nu au mișcat un deget. Așa se face că până și costumele cu care Sabrina a concurat și a strălucit la Doha au fost dăruite de dna Mariana Bitang și nu de cei care trebuiau să asigure și să onoreze acest aspect. Dezamăgirea mea este profundă dar mergem înainte” a scris aceasta pe Facebook.

„S-ar fi spus că Voinea se sustrage din nou programului”

Imediat cum au ajuns în țară, de la Cupa Mondială din Qatar, unde Sabrina a luat două medalii de aur la bârnă și sol, gimnasta împreună cu mama ei a luat calea Devei.

„A trebuit să mergem acolo pentru că era o verificare stabilită cu mult timp înainte. Dacă nu am fi mers s-ar fi spus că Voinea se sustrage din nou programului. Am ajuns la Deva la 2 dimineața. A doua zi se dorea această verificare ori eu le-am spus că fata mea s-a verificat la o Cupă Mondială și că este ruptă de oboseală. Evident că verificarea nu a mai avut loc pentru că eu nu am fost de acord cu acest lucru, în condițiile pe care le-am amintit ceva mai devreme. Împreună cu noi a mers și Melisa care a făcut verificarea la junioare. Ce să zic? Un drum care putea fi evitat și am fi putut să rămânem în București la pregătire. Dar așa cum am spus, nu am dorit să apară comentarii inutile din partea oficialilor federației”, a precizat Voinea pentru Prosport.

FR de Gimnastică parează:

Federația Română de Gimnastică a oferit o replică după declarația Cameliei Voinea:

„Referitor la afirmația antrenoarei Camelia Voinea: „Programul Țară, țară, vrem campioane, ne-a susținut și ajutat cu tot ce am avut nevoie pe toată perioada acestui proces de pregătire al Sabrinei, chiar dacă cei care trebuiau să o facă nu au mișcat un deget”. Vom prezenta evidențele Federației Române de Gimnastică din care rezultă susținerea totală de care a beneficiat și beneficiază sportiva Sabrina Maneca Voinea din partea FRG și a partenerilor principali – Ministerul Sportului și Comitetul Olimpic Sportiv Român, respectiv Fundația Casă Campionilor:

1. În calitate de sportivă junioară, membră a CNOPJ Constanța (până la data de 31.12.2022), toate costurile de pregătire au fost asigurate integral de către Federația Română de Gimnastică, prin contractele încheiate cu partenerii săi, în următoarele procente: 49% Ministerul Sporturilor (costuri competiții, pregătire, recuperare, chirie sală, echipament sportiv de competiție și stradal, medicație, premieri rezultate etc .), 40% COSR (cazare – după caz, masă, premieri rezultate ) și circa 11% Fundația Casa Campionilor în cadrul proiectului ” Țară, țară, vrem campioane ” finanțat de OMV Petrom (competiții, echipament sportiv, medicație/susținătoare de efort, premieri rezultate pentru antrenori). Procentele indicate și sumele corespunzătoare sunt verificabile și demonstrabile cu înregistrări financiare.

2. În perioada octombrie – decembrie 2022, ca urmare a solicitării antrenoarei Camelia Voinea (mama sportivei Sabrina Maneca Voinea), Federația de Gimnastică a susținut și obținut aprobarea (prin excepție) de la COSR de schimbare a locului de pregătire de la Constanța la București, chiar în absența unei structuri CNOPJ în capitală, atât sportiva cât și antrenoarea acesteia beneficiind de întreaga susținere financiară necesară acoperirii costurilor de pregătire în București;

3. Începând cu 01.01.2023, devenită componentă a Lotului Național de Senioare, cu punct de pregătire la București, sportiva Sabrina Voinea Maneca are susținută pregătirea în proporție de 100% de Federația Română de Gimnastică prin contractele încheiate cu Ministerul Sportului și COSR (cazare, masă, recuperare, transport, indemnizație, competiții, refacere, etc) beneficiind de o echipa tehnică dedicată sportivei Sabrina Maneca Voinea formată din 5 persoane, respectiv: antrenor secund (Cristian Moldovan), coregraf (Alexandra Tudorache), Kineto – terapeut (Alexandru Burlacu), medic (Mihai Râșcu), maseur (Răzvan Spirescu). Toți membrii acestei echipe sunt remunerați și susținuți financiar tot de către Federația Română de Gimnastică, din fondurile obținute și alocate de Ministerul Sporturilor.

4. Fundația Casa Campionilor este unul dintre partenerii de tradiție și deosebit de importanți ai Federației Române de Gimnastică. În anul 2023, în acest prim trimestru al anului, Fundația nu a putut contribui la completarea fondurilor pentru susținerea gimnasticii, fonduri necesare în pregătirea sportivelor din programul „Țară, țară, vrem campioane”, întrucât, până la această dată, acordul dintre Fundație și FRG, nu a fost încă ratificat.

5. Sportiva Sabrina Maneca Voinea beneficiază de dublă legitimare CS Farul – CSM Constanța, prin aprobarea Comitetului Executiv al FRG pentru anul 2023, acordată cu derogare de la regulamentul în vigoare al federației, beneficiind în acest mod de susținerea financiară suplimentară a celor două structuri sportive (venituri suplimentare pentru antrenoarea Camelia Voinea și pentru sportiva Sabrina Maneca Voinea).

6. Programul „Țară, Țară, vrem campioane” a fost și este proiectul de succes derulat în gimnastica românească pentru identificarea unor potențiale valori în această ramură sportivă. Implicarea și derularea acestui proiect de Fundația Casa Campionilor este o reușită. În egală măsură, implicarea actuală a Fundației este esențială pentru Federația de Gimnastică, atât prin sprijinul financiar acordat, extrem de prompt, direcționat către nevoile și urgențele apărute la nivelul echipelor reprezentative de juniori și seniori din gimnastica artistică feminină, cât mai ales prin flexibilitatea, profesionalismul și deschiderea cu care coordonatorii proiectului „Țară, Țară, vrem campioane” – dl Octavian Belu și dna Mariana Bitang, urmăresc și susțin sportivele din proiect și colectivele tehnice care asigură pregătirea acestora.

Reiterăm și evidențiem faptul că susținerea Fundației Casei Campionilor este acordată în mod echilibrat și echidistant tuturor sportivelor cu potențial real, fără diferențieri între acestea, înconjurând cu multă grijă și atenție toate sportivele susținute prin proiect. Crearea unei imagini inexacte, în sensul în care Fundația acordă un sprijin preferențial către anumite sportive, nu este nici reală și nici productivă, creând o inechitate care poate afecta atmosfera din lotul de gimnastică. Această atmosferă este esențială pentru menținerea echilibrului la nivelul echipei naționale.

Iată deci că afirmațiile și insinuările unei lipse de susținere a sportivei de către FRG, Ministerul Sporturilor și COSR, ca autorități direct implicate în fenomenul sportiv, nu sunt în nici un caz justificate. Precizarea aspectelor de mai sus (care poate fi demonstrată și cu documentele contabile necesare), a fost necesară din dorința unei comunicări transparente și a corectei informări a cititorilor, asupra modului în care Federația de Gimnastică susține, prin suportul celor trei parteneri anterior indicați, pregătirea sportivelor de elită din echipele reprezentative de gimnastică artistică feminină ale României .

B) Referitor la afirmația antrenoarei Cameilia Voinea: „Dacă nu am fi mers s-ar fi spus că Voinea se sustrage din nou programului….un drum care putea fi evitat….nu am dorit să apară comentarii inutile din partea oficialilor federației”.

Și în acest caz suntem în prezența unor opinii personale ale d-nei Camelia Voinea. În acest sens, menționăm următoarele:

1. Verificarea sportivelor programată la Deva în dată de 07.03 2023, a fost comunicată oficial de către FRG tuturor cluburilor care au în pregătire sportive cu vârstă de seniorat (selecție deschisă) în dată de 6 ianuarie 2023, fiind organizată transparent și cu arbitre internaționale neutre, luată la cunoștință și confirmată de toți antrenorii implicați;

2. Verificarea de la Deva, prima din lanțul verificărilor necesare Federației de Gimnastică pentru desemnarea sportivelor ce vor fi componente ale echipei reprezentative a României la Campionatele Europene / aprilie 2023, a fost inclusă în planul de pregătire al sportivei Sabrina Maneca Voinea.

3. FRG a discutat cu antrenoarea Camelia Voinea referitor la apropierea de date dintre etapa de Cupa Mondială de la Doha și verificarea de la Deva, a problemei oboselii acumulate pe perioada de competiție, urmată de călătoria cu avionul la revenirea în țară și ulterior drumul către Deva. Cu toate acestea, dna Camelia Voinea a reconfirmat în scris, prin corespondențe electronice, participarea la verificarea de la Deva.

4. În mod eronat a fost indicată ora sosirii la Deva pentru verificare că fiind duminică ora 2 am, ora reală în care au fost preluate sportivele la cazare fiind duminică ora 12.25 PM; mai mult, important de precizat este că verificarea nu a avut loc în data de luni – 06.03.2023, conform declarațiilor dnei antrenor Camelia Voinea, ci în realitate acest lucru s-a întâmplat în după-amiaza zilei de marți, 07.03.2023, începând cu ora 4 pm .

5. În data de 06.03.2023, ora 12:30, dna antrenor Camelia Voinea, a participat la tragerea la sorți pentru stabilirea ordinei de intrare în verificare a sportivei Sabrina Voinea Maneca, în baza căreia a fost înscrisă în fișele de concurs /verificare.

6. Retragerea sportivei Sabrina Maneca Voinea din verificarea de la Deva a fost facută verbal de antrenoarea Camelia Voinea, în ziua de 6.03.2023, la ora 18:00 (în timpul celui de al doilea antrenament).

7. În aceste condiții, ținând cont de împrejurările obiective ale stării de oboseală și călătoriilor sucesive efectuate de sportivă, FRG a decis preluarea punctajelor obținute de aceasta în competiția de calificare din cadrul etapei de Cupă Mondială de la Doha și considerarea acestora ca bază a deciziei referitoare la componența echipei naționale la această etapă de verificare.

C) Referitor la afirmațiile privind lipsa/neasigurarea echipamentului de concurs pentru sportiva Sabrina Maneca Voinea:

1. Referitor la echipament, reprezentanții FRG aflați la verificarea sportivei, înainte de plecarea la etapa de Cupă Mondială de la Doha, au discutat cu antrenorii Camelia Voinea și Cristian Moldovan subiectul echipamentului de reprezentare și competiție, primind confirmarea acestora că sportiva dispune de toate echipamentele necesare pentru această etapă competițională.

2. Faptul că Sabrina a primit suplimentar costumele de concurs de la Fundația Casa Campionilor dovedește o dată în plus grija coordonatorilor proiectului Țară, Țară, vrem campioane, dl Octavian Bellu și dna Mariana Bitang, pentru ca sportivele din proiect să beneficieze continuu de sprijin și de motivație pentru creșterea performanței sportive, iar Federația Română de Gimnastică le mulțumește, ca de fiecare dată, pentru implicarea permanentă și suportul dat și cu ocazia acestei competiții. Această însă nu înseamnă că în absența sprijinului suplimentar al Fundației, sportiva nu ar fi dispus de echipamentul necesar pentru prezența la această competiție”.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Legea care se aplică OBLIGATORIU în orice bloc din România. Asociațiile de PROPRIETARI nu o pot încălca
Legea care se aplică OBLIGATORIU în orice bloc din România. Asociațiile de PROPRIETARI nu o pot încălca
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup