VIDEO** Bute și Froch au TRECUT cântarul!** Românul a fost susținut de aproape 200 de fani

Redactor:
Andru Nenciu
VIDEO** Bute și Froch au TRECUT cântarul!** Românul a fost susținut de aproape 200 de fani
  • Publicat:
  • Actualizat:

UPDATE 16.55: Atât Lucian Bute, cât și Carl Froch au trecut de proba cântarului. Urmează marele meci, mâine noapte, de la ora 02.00, LIVE TEXT pe www.prosport.ro. Meciul e în direct pe Money Channel.

Lucian Lipovan este la Nottingham și te ține la curent cu TOATE detaliile, pe contul său de Twitter. Comentează AICI cu el!

Lucian Bute a cântărit 75,84 kilograme în timp ce advesarul său a avut 75,8 kilograme, astfel că ambii pugiliști s-au încadrat în limitele categoriei (76,204 kilograme).

„Lucian este foarte bine, așa cum nu l-am văzut niciodată. Și greutatea a făcut-o foare bine. Azi-dimineață mai avea 1.5 kilograme, dar la 11.00 (ora locală) a mai făcut un antrenament și a scăpat de surplus. Nu îl interesează pe Lucian ce spune Froch. El răspunde în ring. Va fi un meci foarte greu. Froch este cel mai valoros adversar de pînă acum. Lupta este la el acasă și asta constituie un avantaj pentru englez”, a spus președintele FRB, Rudel Obreja, la gsptv

UPDATE 16.50: Lucian Bute este susținut la cântarul oficial de un grup consistent de suporteri, care s-au „înarmat” cu fulare cu numele românului. Sunt prezenți aproximativ 400 de suporteri, dintre care aproximativ jumătate sunt fanii lui Bute. Aceștia sunt destul de gălăgioși și scandează numele campionului IBF

UPDATE 16.45: Și-a făcut apariția și un grup de fani ai Universității Craiova, care au afișat un banner pe care scria „Justice for Craiova.” În prezent, se cântăresc sportivii de la celelalte meciuri din cadrul galei

UPDATE: La ora 16.30, ora României, a început proba cântarului oficial. Lucian Bute avea aseară un surplus de 2.5 kilograme, însă românul a dat asigurări că nu va avea probleme.

„Stau foarte bine. Vineri dimineață (n.r. – în această dimineață) voi mai avea 1,5 kile de dat jos. Fac un antrenament scurt și rezolv problema”, spunea Bute aseară.

Dacă unul dintre cei doi are kilograme în plus la cântarul oficial, i se va oferi un răgaz de două ore pentru a scăpa de surplus.

FOTO: Aici se ține proba cântarului oficial!


Meciul Froch – Bute este un eveniment de top și pentru membrii comunității românești din Nottingham. Nu este una numeroasă, și nici foarte unită, dar e conștientă în bloc de un lucru: victoria gălățeanului le-ar îmbunătăți imaginea printre englezi.

Ovidiu Bagdasar are 29 de ani și este lector la Universitatea din Derby. Predă matematica, dar are un mare hobby: boxul. „Nu știu dacă mă pot numi fan box, sau mai degrabă fan Bute. Nu mi-a venit să cred când am auzit prima dată că pugilistul meu favorit vine la Nottingham. N-am ratat niciun meci al lui, mă trezeam noaptea să-l văd”, spune Ovidiu. Este brașovean, cu origini bârlădene, iar pe linie de sânge se înrudește cu profesorul neurochirurg Dumitru Bagdasar, al cărui nume îl poartă un renumit spital din București.

În Anglia, Ovidiu s-a stabilit de cinci ani, timp în care și-a luat doctoratul la Universitatea din Nottingham. Fost șef de promoție la Cluj, este recunoscut printre cadrele didactice de la Derby ca un specialist de marcă, așa cum sunt, de altfel, toți matematicienii noștri. La ultimul concurs de specialitate pe întreaga Universitate, cei mai buni au fost doi bucureșteni, Roxana Tot și Alexandru Lup.

Cadou de la soție, cel mai bun bilet

Ovidiu a fost unul dintre primii care și-a cumpărat bilet la meciul de sâmbătă. Ca om chibzuit, s-a gândit să-și ia un tichet ieftin, să nu afecteze bugetul familiei. Soția sa, Ioana, o ardeleancă din Cugir, i-a făcut însă o surpriză. „Mi-a spus că îmi face ea cadou cel mai bun bilet pe care îl pot lua. Dacă tot mă duc la meci, măcar să văd ceva, altfel mai bine stau acasă”, explică specialistul în matematică. Pe bilet, a dat 160 de lire sterline, plus o amendă de 35 de lire pentru parcare neregulamentară.

Ioana a cusut un drapel

Vestea că la meciul de sâmbătă ar putea să nu aibă voie să intre cu steaguri tricolore i-a surprins pe fanii lui Lucian Bute. „Cu siguranță nu vor să riște incidente”, explică Ovidiu Bagdasar. Când a cumpărat biletul, Ovidiu nu și-a ascuns originile, motiv pentru organizatori să-l atenționeze că nu are voie să intre în sală cu steagul tricolor. Ioana a cusut un drapel, din bucăți de material aduse din țară, special pentru astfel de evenimente, dar e obligată acum să-l mai țină o perioadă într-un sertar. „În Anglia, problema răspunderii este foarte serioasă. Primul lucru când mergi într-un loc sau te angajezi ți se face protecția muncii. Dacă nu s-a făcut acest instructaj și ți se întâmplă ceva poți da în judecată angajatorul sau organizatorul evenimentului și poți obține bani foarte mulți. Probabil că se gândesc că pot ieși incidente între suporterii locali, care sunt fanatici, și cei români. s-ar putea ca afectați de decizia asta să fie doar cei din Nottingham, care au luat bilete de aici. Românii care vin de acasă poate au un sector rezervat, unde pot fi protejați mai ușor. cei de aici stau împrăștiați în mulțime, printre englezi”, explică Ovidiu.

Poate fi considerat comportament ofensiv

Soția sa, Ioana, completează: „Poate fi considerat comportament ofensiv. Așa este aici. De pildă, eu am fost la o audiere în calitate de translator și mi s-a cerut să-mi dau crucea jos de la gât, pentru a nu-i ofensa pe cei de altă credință. Cea care mi-a cerut acest lucru era musulmancă. I-am spus că-mi dau crucea jos dacă și ea își dă baticul de pe cap. A refuzat, la fel am făcut și eu”.

Întâlnirea cu familia Bagdasar a avut loc la cel mai vechi pub din Anglia, „Ye Olde Trip to Jerusalem”, de unde ar fi pornit la 1089 una dintre cruciadele împotriva sarazinilor

Conform unui raport oficial, elaborat de cabinetul laburist al lui David Cameron, ținut însă secret, românii din Anglia au cel mai mare raport de oameni cu studii și cel mai bun procent de angajați permanent

Lucrează benevol la biserică

Pe lângă serviciul de la Universitate, Ovidiu lucrează benevol și în slujba parohiei ortodoxe de la Nottingham. Este trezorier și la nevoie cântă în cor. Comunitatea nu a avut bani să cumpere o clădire pentru biserică (există una singură în toată Anglia), și atunci este închiriat un lăcaș de cult anglican. „Visul nostru este să avem biserica noastră, dar știm că este greu. Când ținem slujbe, montăm și demontăm altarul”, povestește profesorul de la Derby. La Nottingham, preotul Dan Petru Ghindea predică de asemenea benevol. Pentru a se întreține lucrează zilnic la firma Boots.

Bute, mai cunoscut decât Nadia
Înainte ca Lucian să vină la Nottingham, Ovidiu a luat legătura cu Interbox, în Canada, încercând să obțină o întâlnire a lui Bute cu comunitatea locală. El detaliază: „Mi-am dat seama că este greu pentru el înainte de meci, dar poate după. Pentru noi, Lucian este un exemplu de dedicație și de profesionalism, de a nu vorbi mai mult decât o acoperă faptele. În acest moment, în Anglia este mai cunoscut Bute decât Nadia, probabil și pentru că a fost foarte bine promovat meciul cu Froch”.

420 de țigani la Nottingham
Ioana, soția lui Ovidiu, este traducător autorizat pentru Ambasada României. A fost șefă de promoție la Sibiu, la facultatea de limbi moderne aplicate, iar acum are rolul de interpret la acțiuni oficiale, dar în special când țiganii noștri sunt prinși încălcând legea. Oficial, sunt 420 de rromi la Nottingham, iar englezii fac eforturi să-i integreze în societate, oferindu-le condiții mai bune decât românilor care vin și muncesc cinstit. Este un of și al soților Bagdasar. „Avem toți de suferit, ca imagine. De aceea, ne gândim că o victorie a lui Bute aici ar face să se vorbească frumos despre România. Iar asta ne-ar ajuta. Și pentru acest lucru, ne rugăm la Dumnezeu ca Lucian să câștige”.

Soții Bagdasar explică de ce organizatorii galei de sâmbătă au decis să nu lase fanii români să intre la Capital FM Arena cu drapelul tricolor

Money Channel transmite în direct duminică, ora 02:00, partida Bute – Froch. Desfășurarea confruntării poate fi ascultată și pe Radio România Actualități

TOP STIRI BUTE

1. Mr. KO s-a tuns la Nottingham
Bute ține la imaginea sa. Cu trei zile înainte de meci, el a căutat prin Nottingham un salon unde să se tundă. „Nu am părul prea mare, dar trebuie să mă aranjez un pic”, a explicat campionul mondial IBF. Lucian a avut de umblat, pentru că la toate saloanele din centru era nevoie de programare. A găsit în cele din urmă la hotelul Crowne Plaza. „Nu spun cât am dat pe tuns, că se sperie lumea”, a declarat el amuzat.

2. Obiectiv, 1,5 kilograme în plus de dimineață
Lucian Bute și Carl Froch au programat astăzi la 14:30 (ora locală) cântarul oficial, ambii trebuind să se încadreze în limitele categoriei 76,2 kg. „Stau foarte bine. Vineri dimineață (n.r. – în această dimineață) voi mai avea 1,5 kile de dat jos. Fac un antrenament scurt și rezolv problema”, a spus Lucian. Dacă unul dintre cei doi are kilograme în plus la cântarul oficial, i se va oferi un răgaz de două ore pentru a scăpa de surplus.

3. „Lucian îl face KO repede”
Sorin Florea, partenerul FR de Box în organizarea galelor profesioniste „Seara Campionilor”, este convins că meciul nu va ajunge până la repriza a 12-a: „Froch nu știe cu cine se pune. Se laudă că are bărbia de cremene, dar nimeni nu l-a lovit cum îl va lovi Lucian. Pot să fac pariu că Froch va fi făcut KO. La cum se aruncă, va fi pedepsit rău de Lucian. Ori croșeu de dreapta, ori upercut. Cu asta îl va pune jos, cum s-a întâmplat și cu Andrade”.

Tags:
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la fel”
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62 de ani
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri disponibile”
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri…
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele