Unfinished business! ”Hei, Pulev, e păcat să rămână o pată în cariera ta!”. Promoterii lui Bogdan Dinu propun o gală ”româno – bulgară” în care să se şteargă umbrele rămase după controversa din 23 martie, de la Costa Mesa

20 mai 2019 1006 afişări Box
Unfinished business! ”Hei, Pulev, e păcat să rămână o pată în cariera ta!”. Promoterii lui Bogdan Dinu propun o gală ”româno – bulgară” în care să se şteargă umbrele rămase după controversa din 23 martie, de la Costa Mesa

Comisia atletică a statului California (CASC) a respins contestaţia depusă de promoterii boxerului român Bogdan Dinu, pe marginea deciziei controversate din meciul disputat de acesta cu bulgarul Kubrat Pulev, pe 23 martie 2019, la Costa Mesa (California). 

Bogdan Dinu şi reprezentanţii săi, Sorin Florea (King Promotion) şi Greg Cohen (Greg Cohen Promotions), au sperat într-o decizie favorabilă, ţinând cont de ceea ce s-a întâmplat în ring pe 23 martie. Arbitrul i-a tolerat lui Pulev mai multe lovituri după ceafă, iar în repriza a şaptea a gestionat eronat o serie de evenimente. Dinu a fost pus în dificultate de o lovitură a bulgarului şi a lăsat genunchiul pe podea. Pulev nu s-a oprit şi l-a mai lovit o dată pe românul căzut, de data aceasta după ceafă. Arbitrul din ring l-a numărat pe Dinu şi l-a penalizat cu un punct pe bulgar, dar s-a limitat la atât, fără să meargă mai departe cu o decizie mai severă. Dinu s-a ridicat, a continuat lupta, dar zdruncinat de lovitura primită a mai fost numărat de două ori, pierzând prin KO Tehnic.

Motivaţia comisiei: n-a fost meci de titlu

Conform regulamentelor reunite ale Asociaţiei Comisiilor de Box, arbitrul din ring avea la dispoziţie trei variante (inclusiv descalificarea lui Pulev), însă nu a aplicat niciuna. Comisia atletică a luat act de ceea ce s-a petrecut în meciul Dinu – Pulev, dar a notat că regulamentele reunite sunt obligatorii numai în cazul unui meci de titlu (12 reprize). Or, meciul dintre Dinu şi Pulev a fost unul de 10 runde, aşa că s-a dat credit arbitrului din ring. Astfel, Bogdan Dinu rămâne cu cele două înfrângeri din palmares.

”Nu contează banii, ci doar să închidem cu onoare această afacere”

Sorin Florea, preşedintele King Promotion (foto, încadrat de Bogdan Dinu şi Kubrat Pulev), n-a avut motive de bucurie după decizia CASC, dar a acceptat-o, trimiţând însă o săgeată către partea bulgară. ”În spiritul fair-play-ului, ne însuşim decizia Comisiei atletice din California. O acceptăm, chiar dacă nu ne-a fost favorabilă. Totuşi, rămân nişte umbre, nişte semne de întrebare vizavi de acest meci. Decizia de la Costa Mesa va fi o pată pe cariera lui Pulev. Aşa că vreau să transmit un mesaj părţii bulgare. Hei, Pulev, nu vrei să rezolvăm această situaţie în ring? Este păcat să rămână o controversă”, spune Sorin Florea.

Preşedintele de la King Promotion propune organizarea unei gale în Bulgaria, sau în România, cu patru-cinci meciuri în care s-ar confrunta boxeri din cele două ţări. ”Nici nu contează unde va avea loc gala. Nu contează nici măcar banii. Contează să închidem această afacere cu onoare. Pe lângă meciul Bogdan Dinu – Kubrat Pulev, le-aş mai propune o luptă între Cezar Juratoni şi Tervel Pulev. Noi mai putem veni cu Viorel Simion, Daniel Buciuc şi Valentin Golovko. Titlul galei ar putea fi Unfinished business”, a mai declarat Florea.

Valentyn Golovko, învingătorul lui Flavius Biea, a semnat cu King Promotion

Valentyn Golovko (32 de ani) este un ucrainean cu un palmares frumos la profesionişti, 25 victorii (18 KO) – 2 înfrângeri. Acesta a semnat un contract de reprezentare cu King Promotion. În 2017, Golovko l-a învins prin KO pe românul Flavius Biea într-o gală desfăşurată la Buzău. ”Din păcate, sunt tot mai puţini boxeri de valoare care vin din ţară, aşa că trebuie să ne orientăm şi spre străinătate. Valentyn Golovko este un boxer care poate ajunge departe. Până acum nu a avut în spate o companie precum King Promotion, care să-i poată clădi o carieră pe măsura valorii lui. Mai avem câteva surprize pe care le pregătim, sub forma unor contracte cu sportivi de valoare”, a punctat Sorin Florea.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.