Tyson Fury a dat de pământ cu Vladimir Klitschko. Declaraţiile controversate pe care le-a făcut la conferinţa de presă: "L-am complexat"

29 nov 2015 17219 afişări Box
Tyson Fury a dat de pământ cu Vladimir Klitschko. Declaraţiile controversate pe care le-a făcut la conferinţa de presă: "L-am complexat"

Tyson Fury s-a dezlănţuit la conferinţa de presă care a urmat după victoria în faţa lui Vladimir Klitschko. Boxerul britanic susţine că vremea lui Klitschko a apus şi acum el va fi cel care va domina categoria grea a acestui sport.

Vladimir Klitschko a pierdut pentru prima dată după 11 ani şi şapte luni. Boxerul de 39 de ani a fost învins în unanimitate de Tyson Fury şi a pierdut cele patru centuri pe care le deţine: IBO, IBF, WBO şi WBA. În vârstă de 27 de ani, Tyson Fury susţine că acest meci a fost o bornă care indică o nouă eră în box, era lui. Britanicul îndrăzneşte să se compare chiar şi cu legendarul Muhammad Ali.

”Am ştiut tot timpul că pot câştiga. Am văzut în ochii lui că o să piardă lupta [...] Am simţit în Dusseldorf mai multă dragoste pentru mine decât pentru el, din partea fanilor lui. A început o nouă era şi am spus că voi fi cel mai carismatic campion de la Muhammad Ali încoace. A fost greu să vin aici (n.r. în Germania, ţara în care trăieşte Vladimir Klitschko). El a fugit cinci ani de mine. Lumea poate să spună ce vrea despre mine”, a declarat Tyson Fury, conform Sky Sports.

Noul campion mondial la categoria grea susţine că s-a temut că arbitrii vor ţine cu Vladimir Klitschko, mai ales că ucraineanul boxa în ţara în care trăieşte:

Am crezut că voi fi nevoit să-l bat prin knockout ca să câştig, dar n-a fost aşa (n.r. s-a temut să nu fie dezavantajat de arbitri). Este este un mare campion, dar fiecare lucru are un sfârşit. L-am complexat şi i-am arătat nişte lucruri pe care nu le-a mai văzut vreodată. Nimeni nu vine în Germania şi joacă aşa împotriva campionului la categoria grea. Doar în America se poate, dar acum suntem în Germania. Destinul meu s-a împlinit în această seară (n.r. sâmbătă seară)”, a mai pus Fury.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.