Titi Tudor:** „Nu știm cine i-a dat drepturile exclusive de organizare a galei firmei lui Obreja”

  • Publicat:
  • Actualizat:
Titi Tudor:**

Antrenorul Titi Tudor, membru în Biroul Federal al FR Box, a declarat, marți, la ieșirea din sediul DNA, că nu știe cine i-a acordat președintelui Rudel Obreja drepturile exclusive de organizare a galei în care a luptat Lucian Bute, în vara anului 2011, de la Romexpo.

Titi Tudor susține că în Biroul Federal din luna aprilie 2011 nu s-a discutat despre Gala Campion pentru România și a precizat că anumite paragrafe, care prevedeau eliberarea unei licențe pentru organziarea evenimentului, au fost trecute în procesul verbal al ședinței după ce el îl semnase.

„Și noi ne întrebăm cine i-a dat drepturile exclusive de organizare a galei firmei lui Obreja. Înainte de a începe să fac o declarație am cerut să văd și eu ce a fost scris în procesul verbal. Am fost foarte uimit, pentru că în ședința Biroului Federal nu s-a pus pe ordinea de zi eliberarea unei licențe și a unei aprobări pentru organizarea acestei gale, dar era trecut în procesul verbal. Nu știu cine a făcut fals, eu am rămas surprins și totuși scrie. Nu am semnat ca primarul, au fost pasaje care au fost scrise la urmă. El s-a lăudat că am obținut organizarea unei gale de box și că se ocupă el, că nu are nevoie de o decizie a Biroului Federal, dar era totuși scris în procesul verbal”, a spus Titi Tudor.

Fostul antrenor al lui Leonard Doroftei a afirmat că boxul românesc a pierdut prin organizarea acestei gale, singurul care a câștigat fiind Rudel Obreja. „Ceea ce se întâmplă în boxul românesc te face de multe ori să vrei să te lași și să o iei în altă parte. Ceea ce a făcut Rudel Obreja nu e bine. Nu e bine nu doar pentru box, ci pentru întregul sport românesc. Părerea mea e că sunt lucruri foarte grave. Acum am aflat și eu că s-au vehiculat niște bani prin Federația Română de Box. Federația Română de Box nu a dat niciun gir pentru organizarea acestei gale de box, «Campion pentru România». Au pierdut boxerii tineri și a câștigat Obreja. Când o să-l văd pe Obreja o să-l întreb de ce mă târăște în mocirla asta pe care el a făcut-o. Eu sunt om de bună credință și nu am făcut absolut nimic. I-am atras atenția domnului care m-a anchetat că se vede o diferență în pasaje”, a completat Tudor.

El a precizat că în cursul zilei de marți își va depune candidatura la funcția de președinte al Federației Române de Box, alături de Leonard Doroftei, Francisc Vaștag, Fănel Trandafir și Relu Auraș.

Titi Tudor, alături de vicepreședintele FR Box, Fănel Trandafir, antrenorul lotului național de box feminin, Adrian Lăcătuș și fostul pugilist Marian Simion au fost audiați marți, la sediul DNA în legătură cu organizarea Galei de box profesionist „Campion pentru România”, de către firma președintelui FRB, Rudel Obreja, în cadrul căreia a avut loc și meciul dintre Lucian Bute și francezul Jean-Paul Mendy și care s-a desfășurat pe 9 iulie 2011, la Romexpo.

Agenția MEDIAFAX a scris, în aprilie, că Departamentul de Luptă Antifraudă (DLAF) a sesizat DNA, în aprilie, în legătură cu posibile acte de corupție și alte fapte penale comise în principal de Rudel Obreja în contextul organizării galei „Campion pentru România”, eveniment sportiv la care pugilistul Lucian Bute a boxat la București.

În nota de control întocmită de inspectorii DLAF și înaintată DNA, notă obținută de MEDIAFAX, este descris modul în care Rudel Obreja, președinte al Federației Române de Box, a dat dreptul de exclusivitate în organizarea galei de box „Campion pentru România” unei firme care îi aparținea tot lui.

În baza acestui contract de exclusivitate de la federația condusă de Obreja, firma lui Obreja, Europlus Computers SRL, a obținut, prin negociere directă de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, condus la acel moment de Elena Udrea, un contract de 10.175.168 de lei, având ca obiect „Promovarea brandului turistic al României”. Valoarea a fost stabilită în baza unui studiu întocmit de The AdComp – Divizia de Publicitate SRL, la comanda Europlus Computers, valoare pe care MDRT „și-a însușit-o”.

Inspectorii DLAF au ajuns la concluzia că firma lui Rudel Obreja nu avea în niciun caz capacitatea tehnică și profesională de organiza o asemena gală sau de a presta servicii de promovare a României ca destinație turistică și a brandului național. Cu numai două luni înainte de organizarea galei, firma lui Obreja, Europlus Computers, care avea patru angajați – doi part-time cu patru ore pe zi și doi part-time cu două ore pe zi – și-a adăugat ca activități secundare „serviciile de reprezentare media” și „Activitățile agențiilor de publicitate”. Firma însă nu a angajat vreun specialist în aceste domenii, din datele ITM reieșind că până la momentul la care a primit contractul de la minister a avut aceiași patru angajați: un contabil, un subinginer electronist, un inginer electromecanic și un consilier juridic.

În aceste condiți, DLAF a ajuns la concluzia că MDRT a încheiat contractul cu firma lui Obreja în baza exclusivității pe care aceasta o primise de la Federația de Box condusă tot de el.

Imediat după obținerea contractului de la MDRT, firma lui Obreja a luat un credit de la BRD, garantând cu sumele ce urmau să fie obținute din acest contract. MDRT a plătit, la 1 februarie 2012, o primă tranșă din contract, în valoare de 8.116.800 de lei. Banii au intrat în contul de trezorerie deschis de BRD pentru a-și primi banii din contractul dintre MDRT și Europlus Computers. Plata s-a făcut din bugetul MDRT, însă urma să fie decontată din Fondul European de Dezvoltare Regională. Cererea de rambursare a fost depusă în 16 februarie, însă autoritatea de management a acestui proiect în România a suspendat verificarea ei, până la încheierea controlului DLAF.

„Pentru majorarea artificială a valorii cheltuielilor efectuate în legătură cu organizarea galei, în corespondența cu DLAF, SC Europlus Computers a invocat plăți în valoare de 239.493,82 de lei care nu pot fi considerate ca fiind efectuate pentru organizarea reuniunii de box profesionist și care nu au legătură cu activități de promovare a României. Aceste cheltuieli se referă la bilet de avion pentru Denisa Obreja, haine la comandă pentru Rudel Obreja, comisionul din vânzarea biletelor de intrare la gală, servicii de cazare și masă achiziționate înainte de încheierea contractului cu MDRT pentru un grup de persoane care nu sunt angajații Europlus Computers SRL, dineu după gala de box din 9 iulie sau servicii de consultanță prestate în perioada iulie 2011 – ianuarie 2012”, afirmă inspectorii DLAF în documentul de control transmis DNA și obținut de MEDIAFAX.

Valoarea totală a contractului dintre Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT) și Europlus Computers, firma președintelui Federației Române de Box, Rudel Obreja, care a organizat evenimentul în care a boxat și Lucian Bute, a fost de 1,93 milioane euro fără TVA.

Gala de box profesionist „Campion pentru România”, în cadrul căreia a avut loc și meciul dintre Lucian Bute și francezul Jean-Paul Mendy s-a desfășurat pe 9 iulie 2011, la Romexpo.

La 1 noiembrie 2011, MDRT anunța că firma lui Rudel Obreja va încasa suma de 1,54 milioane euro, fără TVA, cu aproape 400.000 euro mai puțin decât valoarea din contract, întrucât nu și-a îndeplinit unele obligații.

Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului arăta, în aprilie, că sesizările DLAF către DNA se referă strict la activitatea societății comerciale care a organizat Gala Bute, nu la activitatea ministerului.

Conform ministerului, procedura de achiziție publică pentru desemnarea prestatorului de servicii de publicitate pentru acest eveniment a fost stabilită în conformitate cu procedurile legale în vigoare, așa cum sunt ele prevăzute de OUG 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziție publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice și a contractelor de concesiune de servicii.

De asemenea, MDRT preciza că, în urma analizării respectării prevederilor contractului de prestări servicii de publicitate dintre minister și societatea comercială care a organizat gala de box, a constatat că nu toate activitățile stabilite în contract au fost îndeplinite și, prin urmare, așa cum prevede contractul, a achitat doar o parte din suma inițial stabilită. Astfel, MDRT a decis să achite doar 1,54 de milioane de euro (fără TVA), în timp ce suma stabilită inițial în contract a fost de 1,93 de milioane de euro (fără TVA).

Pe aceeași temă
Fiica lui Virgil Ianțu, filmată goală în cadă cu altă femeie. Cele două au dat pe gât o sticlă de șampanie și
Fiica lui Virgil Ianțu, filmată goală în cadă cu altă femeie. Cele două au dat pe gât o sticlă de șampanie și
Cum şi de ce a păcălit armata israeliană presa internaţională şi Hamas cu o invazie care n-a mai fost
Cum şi de ce a păcălit armata israeliană presa internaţională şi Hamas cu o invazie care n-a mai fost
Veşti bune pentru persoanele care vor să meargă în SUA. Anunţul Ambasadei SUA de la Bucureşti
Veşti bune pentru persoanele care vor să meargă în SUA. Anunţul Ambasadei SUA de la Bucureşti
Mai e o saptamana pana la razboiul asteptat de toata tara! Ce jucatori poate trimite Becali ca sa blocheze Steaua in C
Mai e o saptamana pana la razboiul asteptat de toata tara! Ce jucatori poate trimite Becali ca sa blocheze Steaua in C
Planta care îmbunătățește viața intimă a bărbaților. E accesibilă oricui
Planta care îmbunătățește viața intimă a bărbaților. E accesibilă oricui
Nu mai știe ce să facă ca să atragă atenția. Bianca Drăgușanu șochează din nou. Își topește buzele
Nu mai știe ce să facă ca să atragă atenția. Bianca Drăgușanu șochează din nou. Își topește buzele
Mesajul tulburător lăsat de Vasile Şeicaru pe mormântul soţiei sale. O să ţi se rupă sufletul! Doamne, ce durere!
Mesajul tulburător lăsat de Vasile Şeicaru pe mormântul soţiei sale. O să ţi se rupă sufletul! Doamne, ce durere!
Bătaie între români, pe aeroportul din Luton. Imaginile, filmate și comentate de un alt român
Bătaie între români, pe aeroportul din Luton. Imaginile, filmate și comentate de un alt român
BĂTAIE între români pe aeroport: Și-au dat cu trolerele în cap și și-au împărțit pumni. Totul a fost FILMAT
BĂTAIE între români pe aeroport: Și-au dat cu trolerele în cap și și-au împărțit pumni. Totul a fost FILMAT
Au furat TUNUL direct de pe fundul mării! „Au crezut că ar fi o piesă decorativă, dar nu s-au gândit ÎN VECI că...
Au furat TUNUL direct de pe fundul mării! „Au crezut că ar fi o piesă decorativă, dar nu s-au gândit ÎN VECI că...
Şefii serviciilor secrete le cer cetăţenilor să NU cumpere telefoane de la o marcă de top. Iată motivul
Şefii serviciilor secrete le cer cetăţenilor să NU cumpere telefoane de la o marcă de top. Iată motivul
Luis Lazarus, internat în stare gravă cu COVID. Ştire-șoc din spital! Ce s-a întâmplat cu el la Universitar
Luis Lazarus, internat în stare gravă cu COVID. Ştire-șoc din spital! Ce s-a întâmplat cu el la Universitar
De ce a părăsit-o iubitul pe Ramona Olaru de la Neatza. Bărbatul a recunoscut, ce nu putea să facă cu ea
De ce a părăsit-o iubitul pe Ramona Olaru de la Neatza. Bărbatul a recunoscut, ce nu putea să facă cu ea
A explodat bomba despre Pfizer! Ce efect are asupra celulelor din corp? S-a aflat cum a fost creat
A explodat bomba despre Pfizer! Ce efect are asupra celulelor din corp? S-a aflat cum a fost creat
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi câştiga un salariu mai mare
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi câştiga un salariu mai mare
Cum arată actrița Rebel Wilson după ce a slăbit 27 de kilograme
Cum arată actrița Rebel Wilson după ce a slăbit 27 de kilograme
Cele mai bune oferte SH pentru mașini Skoda. O bancă din România vinde mașini recuperate
Cele mai bune oferte SH pentru mașini Skoda. O bancă din România vinde mașini recuperate
Două unelte foarte utile, în oferta Lidl de săptămâna viitoare
Două unelte foarte utile, în oferta Lidl de săptămâna viitoare
Confruntările dintre Israel şi palestinieni se extind şi în Cisiordania/ Nouă palestinieni au fost ucişi
Confruntările dintre Israel şi palestinieni se extind şi în Cisiordania/ Nouă palestinieni au fost ucişi
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Cum arată graniţa dintre România şi Bulgaria pe plaja de la Vama Veche, frontiera încălcată de turistul englez
Cum arată graniţa dintre România şi Bulgaria pe plaja de la Vama Veche, frontiera încălcată de turistul englez
După primul satelit și primul om în spațiu, rușii mai dau o lovitură. E uluitor ce trimit pe Stația Spațială
După primul satelit și primul om în spațiu, rușii mai dau o lovitură. E uluitor ce trimit pe Stația Spațială
Galerie +18 || Pozele care îți dau palpitații! Au arătat TOT în public
Galerie +18 || Pozele care îți dau palpitații! Au arătat TOT în public
Cel mai căutat model HYUNDAI anul acesta are un preț bun prin Programul RABLA
Cel mai căutat model HYUNDAI anul acesta are un preț bun prin Programul RABLA
FOTO. Anca Țurcașiu, apariții fără inhibiții! Imaginile cu ea la mare, la 50 de ani
FOTO. Anca Țurcașiu, apariții fără inhibiții! Imaginile cu ea la mare, la 50 de ani
FOTO. Bianca Drăgușanu, imaginile cu care a zăpăcit milionarii! S-a pozat într-un costum minuscul de baie
FOTO. Bianca Drăgușanu, imaginile cu care a zăpăcit milionarii! S-a pozat într-un costum minuscul de baie