Moroşan cu pumn de fier! Boxerul profesionist Florin Cardoş a câştigat titlul continental UE la categoria super-uşoară, după un spectaculos KO în repriza 1

20 mai 2018 3813 afişări Box
Moroşan cu pumn de fier! Boxerul profesionist Florin Cardoş a câştigat titlul continental UE la categoria super-uşoară, după un spectaculos KO în repriza 1

Boxul profesionist românesc scoate din nou capul în Europa. Florin Cardoş, un pugilist băimărean în vârstă de 29 de ani, a cucerit sâmbătă titlul continental UE la categoria super-uşoară, după o victorie spectaculoasă obţinută prin KO 1 în faţa belgianului Steve Jamoye (26 de ani, 24-4, 5KO). Meciul s-a desfăşurat la Hall Omnisport de la Prealle din Herstal (Belgia), fieful lui Jamoye, şi a fost cea de a 18-a victorie a lui Cardoş obţinută la profesionişti (7 KO). Românul are în total 19 meciuri disputate, singura înfrângere înregistrând-o în 2016, în Anglia.

Florin Cardoş este cel mai nou nume pe lista campionilor continentali ai boxului românesc. Născut în Baia Mare, noul campion UE la super-uşoară a început boxul cu antrenorul Gheorghe Man. Nu a rămas prea mult în boxul amator, pentru că la 19 ani făcea pasul spre boxul profesionist. ”În 2007 am renunţat la boxul amator, iar în 2009 am debutat la profesionişti. Primele trei meciuri mi le-a făcut un promotor din Ungaria. Le-am câştigat pe toate trei fără probleme”, spune Cardoş.

Upecut la ficat, lovitura câştigătoare

Fără să beneficieze de protecţia vreunui manager din ţară, Florin a fost nevoit să se descurce pe cont propriu. A dat probe la un club din Germania şi până în 2012 şi-a continuat cariera la Nurnberg. ”A fost o perioadă bună, în care am mai câştigat şase meciuri. În 2013 m-am întors în ţară, la Cluj-Napoca, la clubul Box Club Arena. Acum am revenit acasă, la Baia Mare, la AYO Gym, unde îl am manager pe Szentgyorgyi Botond”, declară moraşanul.

Florin Cardoş s-a aflat sâmbătă în faţa celui mai important meci al carierei sale. A acceptat să meargă în Belgia, convins fiind că poate câştiga prima centură din carieră. Ultimele două meciuri, câştigate de asemenea prin KO în prima rundă, îi hrăneau speranţele şi îi întăreau psihicul. În Bekgia, meciul nu a avut istoric. ”Nu a durat mai mult de două minute. L-am prins cu un upercut în ficat şi nu a mai putut continua. Gala fusese făcută special pentru Jamoye”, povesteşte Cardoş.

Pentru acest meci, românul a slăbit nu mai puţin de 13 kilograme. ”A fost cam mult, dar am reuşit să mă hidratez bine după cântarul oficial, astfel că la meci am fost în tonus”, spune el.

Se gândeşte la o centură mai importantă

Titlul câştigat în Belgia îi deschide lui Florin Cardoş uşile în boxul profesionist continental. Din acest moment îşi poate face planuri mai îndrăzneţe. ”În şase luni ar trebui să-mi apăr centura câştigată acum. Dacă nu-mi convin variantele, pot să renunţ la ea şi să atac o centură mai importantă”, mai spune noul campion UE.

”Boxul profesionist românesc are toate ingredientele pentru a reuşit performanţe la nivel mondial”, spune Rudel Obreja, omul care a încercat să redea boxului profesionist românesc strălucirea de altădată. Florin Cardoş este un punct câştigat în această construcţie.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.