Maike, de la Mike Tyson

27 sep 2010 988 afişări Box
Maike, de la Mike Tyson Maike, de la Mike Tyson

Un puşti cu prenume ciudat se anunţă a fi una dintre marile speranţe ale boxului românesc. Valentin Maike Cioca a fost predestinat să ajungă pugilist. La naştere, naşul său, mare fan al lui Mike Tyson, a vrut să-l boteze după numele fostului campion mondial de la profesionişti.

Cioca a fost una dintre revelaţiile naţionalelor de box disputate săptămâna trecută în Bacău. În finala categoriei 52 kg, puştiul născut la Craiova, dar legitimat la SCM Bacău, l-a învins la puncte pe Alin Leucian (Arad), un boxer la rându-i remarcat de federali. Înalt, 1,70 m, pentru categoria sa, Cioca visează să ajungă medaliat olimpic. "Destinul meu a fost să fac box. Naşul meu a vrut să-mi pună Mike, de la Tyson, dar un funcţionar nu a înţeles ce să scrie şi aşa am ajuns în acte Maike", spune puştiul care a cucerit primul lui titlu de seniori din carieră.

Auraş, cel mai tare din oraş

Fan al lui Floyd Mayweather, Cioca a plecat de la Craiova din cauză că în Bănie nu i-au fost răsplătite meritele. "Am luat pentru Craiova opt trofee, dar nu am primit niciun ban. În Bacău sunt alte condiţii, maistrul Relu Auraş ştiind cum să ridice şi să răsplătească boxerii de valoare", punctează tânărul ce de la un an creşte fără tată. Cioca a fost unul dintre cei patru campioni ai băcăuanilor antrenaţi de Auraş. SCM Bacău a dominat competiţia, dovedind încă o dată că este un punct forte pe harta boxului românesc. "A fost o competiţie reuşită. Nu au fost decizii eronate, iar faptul că toată lumea a plecat mulţumită spune multe", a declarat Rudel Obreja.

După atâtea medalii aduse României şi Bacăului, obiectivul meu este să formez boxeri de valoare care să ajungă pe podium la Europene, Mondiale şi Olimpiadă

Relu Auraş, antrenor emerit

Boxul arată la fel ca şi societatea românească. Este în criză. Speranţe sunt, dar trebuie să avem linişte să construim ceva. Mi-au plăcut Cioca şi Apodăresei. La 56 de kilograme se anunţă deja o rivalitate pentru titularizare între Apodăresei şi Andreiana, ceea ce este perfect pentru noi

Dorel Simion, antrenor coordonator lot olimpic

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.