JoJo Dan a pierdut la decizie meciul cu Selcuk **pentru centura WBC Silver

JoJo Dan a pierdut la decizie meciul cu Selcuk **pentru centura WBC Silver
  • Publicat:
  • Actualizat:

Jo Jo Dan a pierdut la puncte meciul pentru centura WBC Silver la categoria semimijlocie, în fața turcului Selcuk Aydin. Arbitrii-judecători au punctat meciul 113-112, 113-112, 115-111, în favoarea lui Aydin.

Selçuk Aydin, în vârstă de 28 de ani, este recunoscut pentru loviturile sale puternice, care i-au adus porecla de „Mini Tyson” (micul Tyson). El a obținut la Trabzon a 23-a victorie.

Jo Jo Dan, care a intrat în ring în ritmurile melodiei „Frate pentru frate” cântată de Codu’ Penal, a rămas astfel la 29 de victorii la profesioniști, dintre care 16 prin KO.

La meci a asistat și campionul mondial IBF la categoria supermijlocie, Lucian Bute.

La finalul meciului, spectatorii au aruncat cu obiecte în ring, și Selcuk Aydin a vrut să se bată cu cineva din colțul românului.

La 5 iunie 2010, Jo Jo Dan a fost învins de Selcuk Aydin într-o primă confruntare pentru centura WBC Silver. La începutul lunii august 2011, WBC a decis ca meciul din 2010 dintre Jo Jo Dan și Aydin să se rejoace, sportivul din Turcia câștigând după o decizie controversată.

Învingătorul va deveni challenger obligatoriu pentru deținătorul titlului WBC la semimijlocie, americanul Floyd Mayweather.


Arbitrii anunță decizia. Decizie unanimă la puncte pentru Aydin Selcuk.


UPDATE: Se așteaptă decizia arbitrilor judecători. Cei doi pugiliști se îmbrățișează.


Runda 12: Repriza este echilibrată, dar cu un mic avantaj pentru român. Finalul meciului.


Runda 11: Ionuț începe foarte bine, foarte activ. Turcul e în dificultate. Croșeu extraordinar de stânga, turcul este groggy și îl ia în brațe pe JoJo. Dreaptă fulgerătoare a turcului, Ionuț e din nou numărat! Moment de neatenție al românului, care ar putea fi decisiv.


Runda 10: Toată lumea e în picioare pe scaune în jurul ringului. Atmosfera e incredibilă. Selcuk începe mai bine, cu o directă de dreapta. Cei doi pugiliști se îmbrățișează din nou în centrul ringului. Lovitură de dreapta la corp a românului. Repriză pe care în mod normal a câștigat-o JoJo Dan.


Runda 9: Luptă surdă în centrul ringului. Directă de dreapta bună a turcului, cu care l-a prins în plin pe Ionuț. Turcul reușește câteva lovituri clare. Momente grele pentru român. 2 croșee de dreapta prinse bine de Selcuk. Repriza e clar a turcului.


Scorul după 8 runde: 2 arbitri îl văd învingător pe Selcuk, unul pe JoJo Dan.


Runda 8: Turcul e în dificultate și îl ia în brațe pe JoJo. Momente bune de box ale românului. Pugiliștii sunt despărțiți de arbitru. Repriza curge în favoarea românului. Turcul e din nou băgat în corzi. JoJo termină repriza în forță.


Runda 7: Directă de stânga a turcului, dar JoJo impune ritmul partidei. Se pare că resursele fizice ale lui Selcuk sunt pe sfârșite. Ionuț e surprins de un croșeu de stânga al turcului. Sunt momente de box confuz, în care turcul parcă este mai activ. Momente foarte grele pentru român. Repriza este a lui Selcuk.


Runda 6: Uppercut la corp al românului. JoJo continuă ofensiva. Directă de stânga bună a lui JoJo. Se pare că e repriza românului. Suntem la jumătatea partidei.


Runda 5: Loviturile lui JoJo se duc în blocajul turcului. Directă bună de dreapta a turcului. Ionuț este rănit destul de serios la ochiul stâng. Directă de stânga bună a românului. Turcul reechilibrează partida. Se pare că e tot repriza lui.


Runda 4: Cei doi pugiliști sunt în centrul ringului. Ionuț pistonează cu brațul din față, Selcuk ratează un croșeu. Repriza e foarte echilibrată. Ionuț a făcut risipă de energie în rundele 2 și 3. Turcul lovește din nou după decizia de întrerupere a arbitrului. Se dau lovituri scurte, din apropiere. Ionuț nu mai are luciditatea din precedentele două runde. Cei doi pugiliști se îmbrățișează, un box mai încâlcit în runda a 4-a. Selcuk a avut câteva lovituri mai clare, se pare că este runda lui.


Runda 3: Turcul se aruncă cu o directă de dreapta. Ionuț alunecă și se clatină puțin. Uppercut foarte bun a lui JoJo Dan. Lovitură sub centură a românului. Turcul e „trezit” de public, JoJo Dan impune ritmul partidei. Un nou uppercut bun la stomac, al lui JoJo. Serie foarte bună la figură a românului: 3 croșee de dreapta. Ionuț e mult mai tehnic decât adversarul său. JoJo Dan câștigă clar repriza.


Runda 2: JoJo pare să revină în meci și îl aduce pe turc din nou în centrul ringului. Două stângi și două drepte ale românului își ating ținta. Urmează două lovituri la corp. JoJo Dan este aruncat la podea de adversar. Turcul e avertizat de arbitru pentru că l-a împins pe Ionuț. Românul are un final bun de repriză.


Runda 1: Gardă inversă pentru JoJo Dan, gardă normală pentru Selcuk. Ionuț începe în forță și îl atacă pe turc. Selcuk reușește două croșee de dreapta, JoJo Dan se clatină puțin. JoJo Dan cade după un croșeu de dreapta al lui Selcuk și e numărat. Românul se ridică și partida continuă. Finalul primei runde. JoJo pierde repriza cu 8-10.

UPDATE 23:15: A început partida.


UPDATE 23:08: Este intonat imnul României.


UPDATE 23:04: JoJo Dan intră în ring, în huiduielile publicului.


UPDATE 23:00: Aproximativ 5.000 de fani ai lui Selcuk îl încurajează pe pugilistul turc în sala de la Trabzon.


Îl cheamă Ionuț Dan Ion, dar toată lumea boxului îl știe drept JoJo Dan. N-a avut un drum lin, nici în viață, nici în ring, dar a trecut peste toate greutățile cu credința că va veni cândva și ziua lui de glorie. Astăzi, în Hayri Gur Spor Salonu din Trabzon, JoJo (30 de ani) se poate apropia cu un pas de visul său. El se bate cu turcul Selcuk Aydin (28 de ani) pentru centura WBC Silver la semimijlocie, ultimul pas înainte de titlul mondial.

JoJo a fost dintotdeauna văzut ca fratele mai mic al lui Lucian Bute. A crescut în umbra lui Mister KO și la amatori, dar și la profesioniști. „Am avut același drum până în 2003. Am împărțit camera de la lot, speranțele și pâinea, așa cum era ea, când albă, când neagră, de la amatori”, povestește Lucian.

După Mondialele de amatori din 2003, din Thailanda, amândoi au decis să treacă la profesioniști, dar au ales drumuri diferite. Lucian a ajuns la Montreal, unde în scurt timp a devenit vedetă, iar în jurul său s-a construit o afacere de succes, în timp ce JoJo a plecat la Toronto, alături de alți doi colegi, Claudiu Râșco și Victor Puiu. Toți trei au crezut promisiunile unui antrenor român, Adrian Teodorescu, persuasiv și fanfaron, dar fără anvergură în lumea boxului profesionist. Pentru JoJo au urmat doi ani grei: meciuri puține, pe câteva bancnote din care Teodorescu își oprea tainul, muncă pe șantier sau oriunde. Plus pericolul expulzării din Canada, pentru că antrenorul-manager nici măcar actele nu le-a putut rezolva.

Gănescu, omul care a crezut în el

Când a realizat că Toronto e drum închis, JoJo a plecat la Montreal, unde a fost preluat de promotorul Cristi Gănescu. N-a scăpat însă așa ușor de Teodorescu: doi ani i-a trimis acestuia cotă din toate bursele de meci… Fără a avea anvergura lui Lucian, Ionuț a început să urce ușor, dar sigur, în clasamentele boxului profesionist, fără să renunțe însă la a avea un job. „Nu puteam să rezist doar din bursele de la box. Am lucrat la un hangar de avioane”, povestește semimijlociul român.
În 2008, după un meci disputat la Piatra-Neamț, JoJo a decis să nu mai facă altceva decât box. „I-am spus că nu putem urca decât dacă se dedică total boxului. Mi-a înțeles mesajul. JoJo este unul dintre cei cinci la sută dintre pugiliștii profesioniști din lume care trăiesc doar din box”, explică Gănescu.

„Anca este însărcinată”

JoJo și-a continuat urcușul. De la meciul de la Piatra-Neamț a câștigat șapte întâlniri și a pierdut una singură, anul trecut, la Istanbul, cu Aydin, decizia fiind însă una controversată. „Nu privesc înapoi la ce a fost. Știu ce trebuie să fac acum și sunt pregătit să-l bat pe turc în fața fanilor lui”, spune Ionuț.
Jojo are 30 de ani și este mulțumit de ce a realizat până acum: din box a reușit să-și cumpere o casă frumoasă la Montreal, conduce, de asemenea, un Mercedes. În plus, în primăvara anului viitor va deveni tată. „Anca, prietena mea, este însărcinată. Este o motivație în plus pentru mine”, spune boxerul… O victorie în meciul de azi i-ar deschide românului ușile saloanelor de lux ale categoriei sale. Un vis frumos, născut pe vremea când încă lumea îl știa drept Ionuț Ion.

66,6 kg, „numărul bestiei”

JoJo Dan și turcul Selcuk Ayidin au trecut ieri după-amiază cu bine de chinuitoarea probă a cântarului. Ionuț a avut 66,6 kg – „numărul bestiei” – cum i-au strigat susținătorii români din sală, în timp ce „ienicerul”, surprinzător, a avut cu 100 de grame peste categorie: 66,7 kg! Echipa lui JoJo însă n-a mai făcut contestație, pentru că Selcuk ar fi scăpat ușor de surplus – putea să renunțe la lenjeria intimă – astfel că s-a trecut rapid peste inconvenient și azi cei doi se vor reîntâlni. De data aceasta în ring.

Valentin Nastaila / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul lor.
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup