EXCLUSIV. S-a săturat de mizeriile din boxul amator şi a trecut la profesionişti. Pugilistul Mihai Nistor a semnat cu ”Golden Boy Promotion”, compania lui Oscar de la Hoya

17 iul 2019 2158 afişări Box
EXCLUSIV. S-a săturat de mizeriile din boxul amator şi a trecut la profesionişti. Pugilistul Mihai Nistor a semnat cu ”Golden Boy Promotion”, compania lui Oscar de la Hoya

Mihai Nistor (28 de ani), singurul boxer care l-a făcut KO pe britanicul Anthony Joshua la amatori, a ales calea profesionismului. Dublu medaliat cu bronz la Europene şi participant la JO de la Rio de Janeiro din 2016, ieşeanul a semnat un contract pe trei ani cu ”Golden Boy Promotion”, compania deţinută de Oscar de la Hoya.

După Jocurile Europene de la Minsk, Mihai Nistor a anunţat federaţia şi clubul Steaua, la care era legitimat, că trece la profesionişti. De oferte nu a dus lipsă, mai ales că are în spate o poveste care îi poate asigura o ascensiune frumoasă, cu condiţia să nu facă paşi greşiţi. La Europenele din 2011, ieşeanul l-a făcut KO pe britanicul Anthony Joshua, cel care avea să devină campion mondial absolut la profesionişti la categroria grea. Dacă îşi construieşte o carieră frumoasă, un meci revanşă cu Joshua ar fi de mare interes şi ar putea avea o reţetă financiară uriaşă. Acesta a fost probabil şi unul dintre motivele pentru care ”Golden Boy Promotion” i-a pus în faţă un contract pe trei ani.

”Am depus actele pentru viză şi aştept să primesc aprobarea. Până atunci mă pregătesc în ţară. Voi merge însoţit de antrenorul meu, Virgil Fâşie. Nu ştiu deocamdată când voi avea primul meci, dar abia aştept. Îi voi avea ca promoteri pe Oscar Diaz şi Oscar de la Hoya. Contractul prevede cinci meciuri pe an”, a declarat Nistor pentru ProSport.

Unul dintre motivele care l-au determinat să facă pasul spre profesionişti este şi situaţia tulbure din boxul amator. ”Sunt prea multe mizerii la amatori şi nu doar la competiţiile din străinătate. Şi la noi sunt multe probleme, iese campion cine se vrea să iasă. Nu vreau să spun mai multe. Sunt probleme peste tot, inclusiv şi la lot. De aceea eu nu spus că mă pregătesc separat”, spune Nistor.

Mihai Nistor are în palmares un titlu mondial obţinut în 2015 la APB (competiţia profesionistă înfiinţată de forul amator mondial, AIBA). ”Poate că stilul meu este mai apropiat de ceea ce se cere la profesionişti. Vreau să încerc şi aici şi să calc pe urmele lui Bute, Doroftei, Leu şi Diaconu, care au câştigat centuri mondiale”, a mai spus Nistor.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.