Egal cu scandal la Washington! Bute nu pierde, dar centura rămâne la Badou Jack. VIDEO | Reacția lui Jack după decizia arbitrilor: „E de rahat, de rahat! Nu e vina lui Lucian”. Bute: „A fost foarte echilibrat!”

Egal cu scandal la Washington! Bute nu pierde, dar centura rămâne la Badou Jack. VIDEO | Reacția lui Jack după decizia arbitrilor:
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Arbitrii au decis că partida dintre Lucian Bute și Badou Jack, contând pentru titlul mondial WBC la categoria supermijlocie a fost unul egal. Unul dintre judecători i-a acordat victoria suedezului (117-111), însă ceilalți doi au decis că rezultatul a fost 114-114.
  • Centura de campion mondial rămâne la Badou Jack, care acum se pregătește de un meci de unificare cu James DeGale (campion mondial IBF)
  • Bute anunță că nu are gânduri de retragere și vrea să lupte din nou, cu învingătorul meciului dintre DeGale și Jack
  • Partida disputată în sala DC Armory din Washington a fost una echilibrată, însă Jack păruse să facă suficient pentru o victorie la decizie

Doi dintre arbitrii-judecători au dat un scor de 114-114, în timp ce al treilea l-a văzut învingător pe Jack, cu 117-111. Conform regulamentului, la meci egal campionul își păstrează centura.

Partida a fost echilibrată, iar Badou Jack a fost solid pe picioare și a încasat puține lovituri. De cealaltă parte, Lucian Bute a avut o mișcare foarte bună, a avut o prestație bună în apărare, dar nu a găsit loviturile puternice pentru a-l destabiliza pe suedez. Potrivit USA Today, Bute a început mai bine și a câștigat primele 4 reprize de câte 3 minute. Ulterior, Jack a început să domine partide și a reușit o serie de lovituri la corp și a părut mai rapid cu upercuturi și croșee. Cu patru runde înainte de final, Bute a început să dea semne de oboseală și românul a pierdut din forța loviturilor, iar mișcarea în ring a avut de suferit. Totuși, specialiștii consideră că finalul i-a aparținut lui Bute, care a insistat mai mult în ofensivă, în timp ce Jack a fost pasiv și conservator. Totodată, românul i-a provocat o sângerare la arcadă suedezului, în ultima repriză, dar nu a mai avut timp să exploateze această slăbiciune.

Statistica meciului arată că Badou Jack a încercat 100 de lovituri în plus față de Lucian Bute (278-179). Badou Jack a concretizat 40% dintre încercări, în timp ce Lucian Bute a reușit doar 21% dintre lovituri.

Centura de campion mondial WBC rămâne la suedez, dar rezultatul îi deschide lui Bute șansa unui nou meci de nivel înalt.

Imediat după decizia arbitrilor, Badou Jack a fost extrem de nemulțumit: „A fost o porcărie. Eu am câștigat lupta, cred că știe și Bute asta. Loviturile lui nu m-au rănit. M-a lovit o singură dată mai puternic. Recunosc ca am fost slab în ultimele reprize, dar am dominat în rest. După aprecierea mea, cred că am câștigat 8 runde și am pierdut 4. N-a fost lupta lui Bute, a fost decizia arbitrilor.”

Floyd Mayweather, președintele companiei Mayweather Promotions, care a promovat evenimentul, a precizat după confruntare: „Badou Jack a câștigat clar acest meci. Trebuia să fie o decizie unanimă. Primul arbitru, care a dat 117-111, a fost cel mai aproape de adevăr. Avem nevoie de noi arbitri în boxul profesionist. Vreau ca sportivii să fie mai respectați”.

Lucian Bute a fost diplomat la finalul partidei: „A fost o luptă strânsă. Felicitări pentru Badou Jack, este campionul mondial, păstrează centura. Îi mulțumesc și lui Floyd Mayweather pentru organizarea acestei gale. Sigur că vreau să boxez cu învingătorul dintre Badou Jack și James DeGale. Încă mai sper la o centură. Nu mă retrag! Meciul meu cu DeGale din noiembrie a fost, de asemenea, foarte echilibrat.”

Unele site-uri de profil din SUA scriu că alegerea arbitrilor a fost greșită pentru această partidă și sugerează implicit că decizia lor a fost eronată, iar Badou Jack ar fi trebuit să câștige. Site-ul roundbyroundboxing.com notează că arbitrul Omar Mintum a oficiat doar două lupte către o decizie, în ultimii 3 ani. Dan Rafael, comentator ESPN specializat pe box, a precizat că decizia arbitrilor este incorectă și că Badou Jack ar fi trebuit să câștige cu 116-112, deși Lucian Bute a boxat foarte bine și a încheiat meciul în forță.

Lucian Bute, 36 de ani, are un palmares de 32 de victorii, 25 prin KO, și 3 înfrângeri. Ultima oară, românul a boxat în noiembrie 2015, când a fost învins de britanicul James DeGale. Lucian Bute a fost campion mondial la categoria supermijlocie timp de 4 ani și jumătate și și-a apărat centura IBF cu succes de 9 ori. A fost al 13-lea meci pentru titlu din cariera românului.

Suedezul Badou Jack are 32 de ani și avea în palmares până la confruntarea de azi 20 de victorii (12 prin KO), o remiză și o înfrângere.

 

UPDATE 07:35 Lucian Bute: „A fost o luptă echilibrată. Le mulțumesc lui Floyd (n.r. Mayweather) și Badou pentru șansa de a lupta în acest meci. Felicitări pentru Badou Jack, el e campionul și păstrează centura, dar vă rog să mă credeți că fost foarte echilibrat. Vreau să boxez cu câștigătorul dintre Jack și DeGale. Sigur nu mă retrag, vreau să mă lupt cu amândoi din nou!”

UPDATE 07:32 Badou Jack a reacționat nervos după decizie: „E de rahat, de rahat…  Loviturile lui nu m-au rănit. Poate am pierdut ultima rundă… Eu cred că am câștigat meciul. Nu e vina lui Bute, e vina arbitrilor. Am câștigat această luptă! E un luptător foarte bun și a demonstrat asta, dar am câștigat acest meci”. Suedezul e susținut și de Floyd Mayweather, care critică decizia arbitrilor: „Trebuie să fim corecți…Știm că Badou Jack a câștigat acest meci prin decizie unanimă”

 

UPDATE 07:30 Arbitrii au decis prin majoritate că meciul a fost egal! Unul dintre arbitri a dat victorie pentru Badou Jack: 117-111, iar decizia celorlalți doi a fost meci egal: 114-114. Centura de campion mondial WBC râmâne la suedez, dar rezultatul îi deschide lui Bute șansa unui nou meci de nivel înalt.

 

 

RUNDA 12

Bute luptă până la ultima picătură de energie în această rundă, dar Jack rezistă. Finalul îi găsește pe cei doi îmbrățișați, după un meci echilibrat, dar controlat tactic de suedez. Urmează decizia arbitrilor.

RUNDA 11

Inițiativa îi aparține lui Bute, care e conștient că are de recuperat în meci. Multe dintre loviturile românului se opresc însă în garda lui Jack. Lucian are nevoie de K.O. în ultima rundă pentru a câștiga

RUNDA 10

Rundă echilibrată, dar Lucian are nevoie de mult mai mult în acest moment pentru a întoarce soarta meciului în favoarea sa. Badou Jack continuă să boxeze inteligent și pare mulțumit să-și conserve avantajul luat până acum

RUNDA 9

Bute și-a pierdut din vitalitate și atacurile sale nu-l pun deloc în dificulate pe Jack. Suedezul așteaptă în gardă și profită de ezitările lui Lucian pentru a puncta cu lovituri la corp și cap

RUNDA 8

Repriză mai bună pentru suedez, care punctează mai clar. Lucian aruncă lovituri care nu își ating însă ținta și Badou Jack pare acum în control.

RUNDA 7

Echilibrul se păstrează și în această repriză. Badou Jack punctează, dar imediat vine și replica lui Bute, care termină mai bine, și s-ar putea să fie suficient pentru ca arbitrii să-i dea runda românului

RUNDA 6

Rundă clară pentru Bute, care a revenit în ring mult mai încrezător. După câteva lovituri primite la corp, Lucian punctează și îl face pe Badou Jack să aștepte gongul de final ca pe o salvare.

RUNDA 5

Rundă bună pentru Badou Jack, care îl pune pe Bute în reală dificultate pe final. Lucian se clatină, dar intră în clinci și salvează situația. Suedezul a fost

RUNDA 4

Meciul crește în intensitate, iar Badou Jack ia tot mai mult inițiativa, Bute rezistă însă și punctează clar cu lovituri de stânga

RUNDA 3

Momente foarte bune ale lui Bute în finalul rundei, cu lovituri care îl fac pe Jack să facă pasul în spate. Mister K.O. arată în această rundă că declarațiile făcute în săptămânile premergătoare partidei nu au fost gratuite și are o șansă reală să câștige centura. Și loviturile lui Jack își ating însă ținta, iar Lucian sângerează din arcada dreaptă

RUNDA 2

O nouă repriză echilibrată, pe aceleași coordonoate. Bute face risipă de efort și încearcă să controleze meciul din centrul ringurlui, Jack răspunde încercând să-l prindă pe Bute descoperit.

Este momentul în care fnii lui Bute se fac auziți în sala din Washington: „Bu-te, Bu-te, Bu-te!”.

RUNDA 1

Repriză de tatonare, în care Bute a avut însă inițiativa. În mod cert, Mister K.O. și-a dorit un start bun în meci și a ocupat centrul ringului. Badou Jack s-a mulțumit să aștepte atacurile românului și sî încerce să puncteze pe „contră”.

UPDATE 06:40 Meciul a început! Hai, Lucian!

UPDATE 06:33 Lucian Bute urcă în ring pe acordurile melodiei Where the Streets Have No Name (U2). Românul e urmat imediat de Badou Jack, iar meciul va începe în aproximativ 10 minute.

UPDATE 06:25 Lucian Bute și Badou Jack se pregătesc să intre în sala DC Armory, din Washington. Ne apropiem de startul partidei

UPDATE 06:20  James DeGale l-a învins pe Rogelio Medina prin decizie unanimă, la capătul unui meci de 12 runde și își păstrează centura de campion mondial IBF la supermijlocie.  DeGale, care l-a învins pe Lucian Bute în noiembrie 2015, tot la decizie, a anunțat la finalul partidei că e gata de un meci de unificare a centurilor, cu învingătorul dintre Badou Jack și Lucian Bute.

Întrebat dacă își menține pronosticul dat înainte de gala din această seară, britanicul a declarat că „nu mai e atât de sigur” că românul va pierde în fața lui Badou Jack: „Nu mai sunt atât de sigur… Da, cred că Jack e încă favorit, dar nu știu ce se va întâmpla”.
 

UPDATE: Floyd Mayweather a prefațat meciul dintre Bute și Jack. Superstarul boxului mondial a avut doar cuvinte frumoase despre Lucian: „Bute arată foarte dur, lovește puternic, e foarte bun. Va fi un meci foarte bun între cei doi”, a spus Mayweather.


Lucian Bute își joacă ultima șansă de a mai cuceri o centură de campion mondial, duminică dimineață, într-o partidă cu campionul mondial en-titre în versiunea WBC, Badou Jack, într-o gală ce va avea loc la Washington. Chiar dacă nu se va retrage în cazul unei înfrângeri, e greu de crezut că pugilistul român de 36 de ani va mai primi o șansă să lupte pentru o centură.

Mister K.O. va trebui însă să facă probabil cel mai bun meci al carierei sale pentru a trece de Badou Jack, un pugilist de 32 de ani născut în Suedia și stabilit în SUA, care vine după o serie de patru victorii consecutive. Badou Jack a cucerit centura WBC la supermijlocie în aprilie 2015, după o victorie la decizie în fața americanului Anthony Dirrell și și-a apărat-o cu succes în luna septembrie, după un meci cu britanicul George Groves. În ambele rânduri, Badou Jack a pornit cu șansa a doua, dar a realizat surpriza și s-a impus după meciuri echilibrate. Nu la fel stă situația în meciul de duminică dimineață, majoritatea specialiștilor de peste Ocean văzându-l pe Jack mare favorit în fața lui Bute.

BADOU JACK – LUCIAN BUTE, cotele la pariuri

Iar de aceeași părere sunt și casele de pariuri, care îl văd pe Bute outsider în pardida de la Washington. Badou Jack are o cotă de 1,30 pentru victorie, în timp ce un succes al lui Bute e cotat la 3,50.
În ceea ce privește un succes înainte de limită, prin K.O., K.O. tehnic sau descalificare, Bute are o cotă de 6,50, în timp ce Badou Jack de doar 3,40.

Bute a trecut cu bine cântarul și promite un K.O. în runda a opta!

Lucian a „sărit” cu bine și ultimul „hop” înainte de meciul de duminică dimineață, iar vineri a trecut proba cântarului. Pugilistul român a cântărit 75,74 kg, în timp ce adversarul său a avut 75,93 kg. Cei doi sportivi nu aveau voie să depășească greutatea de 76,2 kg pentru a putea urca în ring.

„Mă bucur, din tot sufletul, că am reușit să-mi controlez categoria din timp și asta m-a ajutat foarte mult. Chiar aseară, după antrenament, eram în categorie

Este o mare diferență între ce am simțit înainte de ultimul meci, cu DeGale, și ce simt acum, sunt mult mai încrezător, încrederea mi-a revenit sută la sută și cred, din tot sufletul, că o să fac o performanță extraordinară și o să devin campion mondial. Cred că va fi (n.r. un knock-out) în a opta repriză„, a declarat Bute, citat de Digi Sport.

34 e cota oferită de casele de pariuri pentru o victorie a lui Bute prin K.O., în Runda a 8-a

Lucian Bute – Badou Jack, războiul declarațiilor

Lucian Bute: „Sunt flămând după un nou titlu și vreau să-i iau centura!”

„Șansa pentru un alt titlu mondial este uriașă pentru mine. Să boxez de două ori la rând pentru titlul mondial nu este ușor, dar mă face destul de mândru. Sunt într-o stare fizică bună și mă antrenez din februarie. Când a sunat telefonul cu oferta de a boxa, am zis da fără să ezit. Nu am fost accidentat de foarte mult timp. Deși am avut ceva dubii înaintea meciului cu DeGale, dar acum sunt 100% încrezător. Observ și eu și toată lumea poate vedea că sunt în formă, inclusiv partenerii mei de sparring. Sunt flămând după un nou titlu ca atunci când eram mai tânăr, 26-27 de ani Îl respect pe Badou Jack, dar vreau să-i iau centura. Adversarul meu a participat la Jocurile Olimpice și a demonstrat că face parte din elita boxului, învingându-i pe Anthony Dirrell și George Groves”, a spus Bute.

 

Badou Jack: „Bute e un mare campion, dar să nu-i treacă prin cap că va ieși din sală cu centura mea!”

„Sunt entuziasmat pentru faptul că voi întâlni un mare campion precum Lucian Bute, care va scoate ce-i mai bun din mine. Abia aștept să arăt toate calitățile mele. Vreau să fiu considerat cel mai bun la categoria mea. Fără dubii! Ca să ajung acolo, trebuie să boxez cu cei mai buni, iar Bute este unul dintre ei.

Meciul lui Bute cu Degale a fost una dintre cele mai bune lupte ale anului. Acesta este singurul motiv pentru care are șansa de a se bate cu mine. Și duminică va fi un meci mare. Și o nouă înfrângere pentru Bute. Voi fi pregătit pentru lupta asta. Bute este un adversar foare puternic. Va trebui să dau totul pentru a câștiga acest meci. Bute este un adversar serios, îl respect, dar să nu se gândească vreun moment că va ieși din sală cu centura mea. În niciun caz. Mă aștept la o luptă dură, Bute este un adversar mult mai puternic decât a fost Julio Cesar Chavez Jr., dar sunt pregătit să-l bat”, a spus Badou Jack.

VIDEO LUCIAN BUTE vs BADOU JACK, cele mai bune momente ale celor doi

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros…
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Transformare spectaculoasă a iubitei lui Laurenţiu Reghecampf! Corina Caciuc a uluit pe toată lumea
Transformare spectaculoasă a iubitei lui Laurenţiu Reghecampf! Corina Caciuc a uluit pe toată lumea
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului:
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu pot să-l privesc în ochi"
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE FOTO
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup