Doroftei, noul preşedinte al Federaţiei Române de box!

23 nov 2012 8539 afişări Box
Doroftei, noul preşedinte al Federaţiei Române de box! Noi alegem, AIBA ne întoarce spatele

UPDATE 13:24 Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Doroftei este noul preşedinte al Federaţiei Române de box. Fostul campion mondial - atât la amatori cât şi la profesionişti - a fost ales cu o majoritate covârşitoare. "Moşul" a strâns 84 de voturi, în timp ce contracandidatul său, Trandafir a fost votat de doar 29 de persoane.


UPDATE 13:10 Rudel Obreja, a declarat, după ce şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Box, că îl va susţine pe fostul pugilist Leonard Doroftei, în cazul în care acesta va fi ales succesor al său la FRB.

"Vă asigur că nu pot fi niciodată forţat, eu nu accept asta. Nu am fost forţat cu absolut nimic să demisionez, în afară de presiunile dictatoriale ale AIBA asupra federaţiei. Doamna Tocală şi domnul Căpăţână sunt martori că am zis că mă retrag şi l-am dorit de atunci pe Feri Vaştag preşedinte la federaţie. A fost condiţia mea să mă retrag. Nu a fost îndeplinită această condiţie, dar ar putea să se rezolve acum. Totuşi, dacă nu vor ţine cont de decizia din 19 noiembrie, unde au fost validate candidaturile lui Trandafir şi Auraş, atunci vor încălca statutul. Îmi reproşez că nu am ştiut să atrag lângă mine oameni. Ar fi trebuit să găsesc metode să-i aduc lângă mine pe Vaştag şi Doroftei. Înainte să urcăm la Adunarea Generală, Doroftei m-a rugat să fiu lângă el dacă va fi ales preşedinte. Şi voi fi. Relaţia dintre mine şi el nu este cea prezentată de presă. Îi mai cer încă o dată scuze pentru ce a apărut în presă. L-aş sfătui să găsească un manager pentru că locul lui nu este acolo", a declarat Obreja.

Întrebat pe cine vede preşedinte, Obreja a răsuns: "Niciunul nu are competenţa pentru a conduce FRB. Singurul cu atitudine morală şi aptitudine e Vaştag. Asta este opinia mea".


12:55 Adunarea Generală a anulat Biroul Federal din 19 noiembrie şi a revenit la deciziile luate în data de 12 noiembrie, când au fost validate 6 candidaturi: Vaştag, Doroftei, Auraş, Câtea, Stoicescu, Trandafir. Primii trei s-au retras din cursă, anunţând că îl susţin pe Doroftei, Stoicescu nu a fost prezent, astfel că pentru funcţia de preşedinte au rămas în cursă Doroftei şi Trandafir. În acest moment s-a trecut la votul propriu-zis.


UPDATE 12:02 Aşa cum se speculase încă de acum o oră şi jumătate, Rudel Obreja şi-a anunţat demisia.


UPDATE 12:00 Rudel Obreja a luat cuvântul în deschiderea Adunării Generale Extraordinare a FR Box. "Lucrurile se vor termina aşa cum trebuie pentru această federaţie, deoarece sunt un om responsabil. Le cer scuze celor pe care i-am supărat în special lui Doroftei", a spus preşedintele.

UPDATE 11:30 S-au prezentat 116 cluburi din totalul de 170, astfel că Adunarea poate lua o decizie valabilă.


UPDATE 11:00 Obreja a discutat separat cu Vaştag, Doroftei şi Titi Tudor. Din informaţiile ProSport, se pare că preşedintele suspendat şi-a dat demisia.


UPDATE 10:30 Numărătoarea inversă pentru alegerea noului preşedinte al Federaţiei de box a început. E agitaţie mare la etajul 8 al ANST, acolo unde au demarat validările delegaţiilor care au venit de la cluburi.

De notat că preşedintele suspendat Rudel Obreja a angajat 18 bodyguarzi de la firma Nei.


*Şefii forului internaţional nu au mai trimis reprezentant la Adunarea generală de azi, revoltaţi de ultima decizie a Biroului federal. Listele de candidaţi se vor definitiva pe loc, iar bătălia pentru şefie se va da între echipa lui Doroftei şi Fănel Trandafir

*Bătălia pentru funcţia de preşedinte se va da, în funcţie de decizia AG, între Leonard Doroftei şi Fănel Trandafir, sau între Relu Auraş şi Fănel Trandafir

*Auraş şi Doroftei fac parte din aceeaşi echipă şi se vor susţine reciproc. Alături de ei se mai află Vaştag, Vasile Câtea şi Titi Tudor

Boxul românesc trebuie să‑şi aleagă azi un nou lider în locul preşedintelui suspendat, Rudel Obreja. Adunarea generală extraordinară are loc la sediul ANST, de la ora 11:00, şi se anunţă explozivă prin prisma declaraţiilor din ultimul timp şi a consecinţelor ce pot decurge din vot. FR de Box este suspendată provizoriu de forul internaţional şi doar o desfăşurare deasupra oricărui dubiu a Adunării generale poate duce la ridicarea acestei sancţiuni care a făcut ca boxerii români să nu participe la două competiţii mari.

AIBA are deja atenţia îndreptată spre Bucureşti, una deloc binevoitoare atât timp cât a anunţat ieri oficial că nu-şi mai trimite un reprezentant să supervizeze reuniunea. "Ne-au trimis un fax prin care ne-au spus că sunt revoltaţi de ultima decizie a Biroului federal, în care s-au invalidat dosarele mai multor candidaţi. Boxul românesc s-a îndreptat îngrijorător spre un tip de dictatură, iar Adunarea generală trebuie să ia o măsură extremă", a declarat pentru ProSport secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu.

Se poate lua însă o decizie care să nu fie contestată în justiţie, ceea ce ar duce la agonia boxului? Carmen Tocală, şefa ANST, este circumspectă: "Adunarea generală a fost pregătită astfel încât orice decizie se va lua poate fi contestată în justiţie. Din punctul nostru de vedere sunt opt candidaturi, cele anunţate la primul Birou federal. Însă numai Adunarea generală poate stabili cine are dreptul să candideze". ANST a oprit finanţarea FR de Box.

Punctele vulnerabile ale Adunării

1. Pe ordinea de zi e un singur punct, alegerea unui nou preşedinte. Postul nu este însă vacant. Dacă Adunarea îi revocă mandatul lui Obreja, alegerea unui nou şef trebuie să aibă loc, conform statutului (art. 36, pct. 1.1), la următoarea adunare generală, convocată la termenul legal de 45 de zile;
2. Lista candidaţilor propuşi pentru Adunarea generală trebuia făcută publică de FRB, conform statutului (art. 36, pct. 4), cu zece zile înainte de alegeri. Or, ultimul Birou federal, în care au fost păstrate numai două candidaturi, Auraş şi Trandafir, a avut loc pe 19 noiembrie, nefiind respectat termenul legal;
3. Conform statutului (art. 37, pct. 8), candidatul la funcţia de preşedinte trebuie să fi făcut parte din Biroul federal precedent. Aici există două opinii diferite. Obreja spune că specificaţia corespunde ultimului Birou federal, cel anterior celui actual. Tabăra lui Doroftei, susţinută şi de ANST, susţine că se face referire la orice birou federal anterior celui actual.

Eu sunt om de echipă. Dacă voi fi ales preşedinte, voi convoca o nouă Adunare generală în 45 de zile pentru schimbarea statutului, astfel încât să poată candida oricine. Cum să laşi oameni ca Doroftei şi Vaştag pe dinafară?
Relu Auraş, cel mai titrat antrenor din boxul românesc

Adunarea generală o voi prezida eu, pentru că încă sunt preşedinte şi aşa scrie în statut. Veţi avea parte de o mare surpriză!
Rudel Obreja, preşedinte

FR de Box

Vreau să aduc bani, nu să scot. Am o platformă program cu 14 puncte, pe care o prezint odată cu demisia mea în alb. Dacă nu respect ce promit, plec!
Fănel Trandafir, vicepreşedinte FRB

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.