Doliu în boxul românesc. A murit mentorul lui Francisc Vaştag şi Rudel Obreja. Teddy Niculescu a stat în colţul lui Feri, când reşiţeanul a cucerit aurul mondial în 1989

1 nov 2015 3230 afişări Box
Doliu în boxul românesc. A murit mentorul lui Francisc Vaştag şi Rudel Obreja. Teddy Niculescu a stat în colţul lui Feri, când reşiţeanul a cucerit aurul mondial în 1989

Boxul românesc este în doliu. Vineri, pe 30 octombrie a încetat din viaţă antrenorul emerit de box Teodor (Teddy) Emil Niculescu, mentor unor boxeri campioni şi medaliaţi mondiali (Francisc Vaştag, Rudel Obreja), campioni europeni de seniori şi juniori (Simion Cutov, Costică Dafinoiu, Daniel Radu), medaliaţi olimpici (Victor Silberman) şi profesor al multor campioni naţionali. Înmormântarea a avut loc duminică, la cimitirul Tudor Vladimirescu, şi au participat, printre alţii, Titi Dumitrescu şi Vali Vrânceanu.

Maestrul emerit al sportului, antrenorul emerit de box Tedy Niculescu s-a născut pe data de 14 februarie 1931. Avea 84 de ani. A fost antrenorul care l-a pregătit şi a stat în coltul lui Francisc Vaştag la Mondialele de box din 1989 când Feri a devenit prima oară campion mondial. De asemenea, el a pregătit lotul naţional de box juniori care a câştigat patru titluri C.E. din 1972 de la Bucureşti. A mai câştigat trei titluri de campion european de juniori  cu Costică Dafinoiu, Daniel Radu şi Ion Joiţa. A activat ca antrenor la Rapid unde i-a pregătit printre alţii pe Gabriel Pometcu, Victor Silberman, la Dinamo împreună cu maestrul Vali Vrânceanu şi la lotul naţional de seniori şi juniori. A activat aproape patru decenii in coltul ringului.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.