Campionatele Europene de box pentru juniori debutează la Galaţi, cu 400 de sportivi la start. 26 de pugilişti români, în focul competiţiei

24 mai 2019 230 afişări Box
Campionatele Europene de box pentru juniori debutează la Galaţi, cu 400 de sportivi la start. 26 de pugilişti români, în focul competiţiei Adrian Preda (în roşu), medaliat cu argint la Europenele de juniori din 2018

Campionatele Europene de box pentru juniori (15-16 ani) vor debuta astăzi pe cele două ringuri instalate la Patinoarul din Galaţi. Cu 400 de sportivi la start din 35 de ţări, competiţia a stabilit din start un record de participare, fiind cea mai grandioasă din toate cele organizate la nivel continental, indiferent de vârstă. Întrecerile se vor desfăşura în cadrul a 13 categorii la masculin şi tot atâtea la feminin.

Festivitatea de deschidere este programată pentru vineri, la ora 14:00, Federaţia Română de Box şi oficialităţile locale pregătind un show impresionant, la care intrarea este liberă. Imediat după festivitate, va începe bătălia pe cele două ringuri, încă din prima zi fiind programate 65 de meciuri! Începând de sâmbătă şi până pe 28 mai vor avea loc câte două gale în fiecare zi, de la orele 15:00 şi 18:00. Pe 29 mai este zi liberă, după care în următoarele trei zile sunt programate semifinalele şi finalele. Europeanul se încheie pe 1 iunie.

Obiectiv de medalii la ambele loturi tricolore

România a înscris în competiţie loturi complete: 13 băieţi şi 13 fete. ”Obiectivul nostru este obţinerea a 2-3 medalii”, spune George Perţea, antrenorul lotului masculin. Mulţi dintre boxerii pe care îi va îndruma de la colţ provin de la Centrul Naţional Olimpic de Pregătire a Juniorilor Brăila, coordonat tot de el. În lot se află şi piteşteanul Adrian Preda (16 ani), vicecampion european de juniori anul trecut în Rusia.

La feminin, antrenorul Adrian Lăcătuş mizează de asemenea pe câteva medalii: ”Obiectivul nostru este obţinerea a una-două medalii. Evident, vrem mai mult. Avem fete bune, dar la vârste mici totul este imprevizibil. Trei dintre sportive au deja experienţa unui campionat european, Gabriela Manea, Loredana Marin şi Roberta Andrei”.

Lotul masculin al României

46 kg: Cristinel Măzăreanu (CSM Suceava)

48 kg: Ionuţ Alexandru Dumitrachi (Rovinari)

50 kg: Eusebiu Tîrzoman (Gladiatorul Iaşi)

52 kg: Marco Antonio Manea (CSM Călăraşi)

54 kg: Adrian Preda (CSM Piteşti)

57 kg: Samuel Roman (Baia Mare)

60 kg: Alexandru Ungureanu (CSM Piteşti)

63 kg: Cătălin Vicenţiu (Olimpia Bucureşti)

66 kg: Andrei Musteţ (Pandurii Tg. Jiu)

70 kg: Cosmin Dan Hermeziu (SCM Bacău)

75 kg: Lucian Mititelu (SCM Bacău)

80 kg: Alexandru Macovei (SCM Bacău)

+80 kg: Kevin Juan Burcă (CSM Tulcea)

Antrenori: George Perţea, Traian Georgia, Bogdan Dobrescu

Lotul feminin al României

46 kg: Maria Alice Bărăilă (CSM Piteşti)

48 kg: Ramona Drăgan (CSM Slatina)

50 kg: Diana Brînză (CS Năvodari)

52 kg: Gabriela Manea (CSM Tulcea)

54 kg: Andreea Alecu (CSA Steaua)

57 kg: Cristina Ciobanu (CSM Tulcea)

60 kg: Nicoleta Banciu (CSA Steaua)

63 kg: Loredana Marin (CSM Călăraşi)

66 kg: Elena Pantelică (CSM Craiova)

70 kg: Beatrice Moldovan (Voinţa Cluj Napoca)

75 kg: Roberta Andrei (CSM Tulcea)

80 kg: Elena Alexandru (CSM Tulcea)

+80 kg: Mariana Mărăcine (SCM Gloria Buzău)

Antrenori: Adrian Lăcătuş, Mihaela Lăcătuş, Constantin Gălbenuşe, Luminiţa Turcin

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.