Campionatele Europene de box pentru juniori de la Galaţi. Mănuşi de argint şi de bronz pentru România

2 iun 2019 379 afişări Box
Campionatele Europene de box pentru juniori de la Galaţi. Mănuşi de argint şi de bronz pentru România
GALERIE (2 de imagini) VEZI GALERIA
  • România a încheiat competiţia desfăşurată timp de nouă zile la Galaţi cu opt medalii: 3 de argint şi 5 de bronz
  • Rusia a luat cele mai multe titluri, 12 (7 la feminin şi 5 la masculin)

Campionatele Europene de box pentru juniori s-au încheiat sâmbătă, la Galaţi, cu două gale finale care au etalat un box de calitate, superior vârstei fragede a sportivilor (15-16 ani).

România a avut în reuniunile finale trei pugiulişti, toţi trei cedând în faţa adversarilor, însă după scenarii diferite. Dacă la feminin Mariana Mărăcine (cat. +80 kg) nu a avut şanse în faţa puternicei rusoaice Ekaterina Radionova (inferioritate repriza 1), băieţii au făcut meciuri frumoase, iar cel puţin unul dintre ei putea fi declarat câştigător.

La 46 de kilograme, Cristinel Costel Măzăreanu a boxat în finală cu ucraineanul Danylo Dryzhak. În faţa unui adversar mai înalt, cu alonjă şi viteză, suceveanul a găsit mai greu soluţii pentru a-şi plasa loviturile. Ucraineanul s-a impus lşa puncte, cu o decizie de 5-0, iar Măzăreanu a rămas cu argintul. Medalia răsplăteşte din plin talentul pe care acest sportiv îl are, dar şi perspectiva, mai ales că practică boxul de numai un an şi opt luni.

Al treilea finalist a fost Adrian Preda, la categoria 54 kg. Piteşteanul a avut în finală un adversar dificil, rusul Mikhail Grigorian, dar a fpcut un meci bun. În prima repriză, la ”scuturat” pe rus cu o directă de dreapta, iar arbitrul l-a numărat pe Grigorian. După acest episod, meciul a continuat într-o notă de echilibru, iar la final victoria i-a fost acordată rusului cu 3-2, deşi KD-ul din prima repriză ar fi trebuit să conteze.

România încheie Europeanul cu opt medalii, ceea ce reprezintă un mare pas înainte faţă de ediţia din 2018, când s-a obţinut o singură medalie.

Cristinel Măzăreanu, pe podiumul de premiere la 46 kg (primul din stânga)

Medaliaţii României la Europene

ARGINT

Cat. 46 kg: Cristinel Costel Măzăreanu (CSM Suceava)

Cat. 54 kg: Adrian Florin Preda (CS FC Argeş Piteşti)

Cat. +80 kg: Mariana Cristina Mărăcine (CSM Gloria Buzău)

BRONZ

Cat. 50 kg: Eusebiu Tîrzoman (Gladiatorul Iaşi)

Cat. 70 kg: Cosmin Daniel Hermeziu (CSM Bacău)

Cat. 57 kg: Mihaela Cristina Ciobanu (CSM Tulcea)

Cat. 70 kg: Beatrice Melania Moldovan (Voinţa Cluj Napoca)

Cat. 80 kg: Elena Alexandru (CSM Tulcea)

Adrian Preda (roşu) în finala cu Mikhail Grigorian

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.