Campionatele Europene de box de la Galaţi. Trei români în finalele continentale: Cristinel Măzăreanu, Adrian Preda şi Mariana Mărăcine de bat pentru aur

1 iun 2019 339 afişări Box
Campionatele Europene de box de la Galaţi. Trei români în finalele continentale: Cristinel Măzăreanu, Adrian Preda şi Mariana Mărăcine de bat pentru aur
  • România are opt medalii la Campionatele Europene de box pentru juniori de la Galaţi
  • Au rămas cu medaliile de bronz: Mihaela Cristina Ciobanu (57 kg), Beatrice Melania Moldovan (70 kg), Elena Alexandru (80 kg), Eusebiu Tîrzoman (50 kg) şi Cosmin Daniel Hermeziu (70 kg)

Sâmbătă, pe ringul instalat la Patrinoarul artificial din Galaţi sunt programate finalele Campionatelor Europene de box pentru juniori. De la ora 13:00 se desfăşoară meciurile fetelor, iar de la 17:00, cele ale băieţilor (câte 13 categorii de greutate). Între finalişti se numără şi trei români.

După buzoianca Mariana Cristina Mărăcine, calificată joi în finala categoriei +80 kg, vineri, în cea de a doua zi de semifinale, încă doi români şi-au câştigat dreptul de a fi parte din spectacolul final al Europeanului de la Galaţi.

La categoria 46 kg, Cristinel Costel Măzăreanu s-a impus la puncte, scor 4-1, în meciul cu Malik Shadalov (Germania). Românul a avut o primă repriză de tatonare, după care a controlat lupta în faţa unui boxer cu gardă inversă periculos. Legitimat la CSM Suceava şi practicant al boxului de numai un an şi jumătate, Măzăreanu se va bate în finala categoriei cu ucraineanul Danylo Dryzhak.

A doua calificare în finala a lotului masculin a venit de la vicecampionul european din 2018, Adrian Florin Preda (categoria 54 kg). Piteşteanul nu a avut un meci simplu cu suedezul Alexander Fredriksson, dar a găsit soluţiile pentru a se impune la puncte (scor 4-1). În finală, Preda se va bate cu rusul Mikhail Grigorian.

Ceilalţi doi componenţi ai lotului masculin care au boxat în semifinale, Eusebiu Tîrzoman (50 kg) şi Cosmin Daniel Hermeziu (70 kg) au pierdut în faţa unor adversari din Bulgaria, rămânând astfel cu medaliile de bronz. Ieşeanul Tîrzoman a cedat cu Radoslav Simeonov Rosenov (0-5), dar cu o prestaţie curajoasă, iar băcăuanul Hermeziu a fost învins de William Rosenov Cholov, însă fără să se simtă niciun moment că în faţa lui este campionul european en titre.

Rezultatele tricolorelor din semifinale (joi)

Cat. 57 kg: Mihaela Cristina Ciobanu pierde puncte (5-0) Sacha Hickey (Ang)

Cat. 70 kg: Beatrice Melania Moldovan pierde inferioritate R1 Zofia Stachowiak (Pol)

Cat. 80 kg: Elena Alexandru pierde puncte (5-0) Asude Ece Ediz (Tur)

Cat. +80 kg: Mariana Cristina Mărăcine câştigă puncte (5-0) Penka Kostova (Bul)

Rezultatele tricolorilor din semifinale (vineri)

Cat. 46 kg: Cristinel Costel Măzăreanu câştigă puncte (4-1) Malik Shadalov (Ger)

Cat. 50 kg: Eusebiu Iulian Tîrzoman pierde puncte (5-0) Radoslav Simeonov Rosenov (Bul)

Cat. 54 kg: Adrian Florin Preda câştigă puncte (4-1) Alexander Fredriksson (Swe)

Cat. 70 kg: Cosmin Daniel Hermeziu pierde puncte William Rosenov Cholov (Bul)

Programul românilor din finală

Gala 1 (ora 13:00) – feminin

Cat. +80 kg: Mariana Cristina Mărăcine – Ekaterina Radionova

Gala 2 (ora 17:00) – masculin

Cat. 46 kg: Cristinel Costel Măzăreanu - Danylo Dryzhak (Ucr)

Cat. 54 kg: Adrian Florin Preda – Mikhail Grigorian (Rus)

Foto: Adrian Preda, alături de antrenorii lotului masculin, după victoria din semifinale

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.