Campionatele Europene de box de la Galaţi. Girl power - Mariana Cristina Mărăcine, în finala continentală de la +80 kg

30 mai 2019 589 afişări Box
Campionatele Europene de box de la Galaţi. Girl power - Mariana Cristina Mărăcine, în finala continentală de la +80 kg

După o zi de pauză, Campionatele Europene de box pentru juniori de la Galaţi au revenit în forţă cu primele semifinale. Joi, pe ringul instalat la Patinoarul din Galaţi, s-au stabilit finalistele competiţiei feminine. Între boxeriţele care au urcat în ring s-au aflat şi patru românce.

Dintre cele patru sportive asistate la colţ de Adrian Lăcătuş şi Constantin Gălbenuşe, una şi-a câştigat locul în marea finală. Buzoianca Mariana Cristina Mărăcine şi-a depăşit condiţia (ea practică boxul de numai opt luni) şi s-a impus la puncte, cu o decizie unanimă, în faţa bulgăroaicei Penka Kostova.

Celelalte trei sportive tricolore au fost învinse, păstrând astfel medaliile de bronz la categoriile lor de greutate. În finala categoriei, sâmbătă, în gala de la ora 13:00, Mariana Cristina Mărăcine va avea o misiune extrem de dificilă în faţa rusoaicei Ekaterina Rodionova, care şi-a spulberat adversara în semifinale, ucraineanca Sofiia Bohdanova, în mai puţin de un minut. Rusia are nu mai puţin de nouă sportive în finale, din 13 categorii.

Vineri sunt programate semifinalele băieţilor, de la 15:00 şi 18:00. Finalele au loc sâmbătă, 1 iunie, de la orele 13:00 (fetele) şi de la 17:00 (băieţii).

Rezultatele tricolorelor din semifinale (joi)

Cat. 57 kg: Mihaela Cristina Ciobanu pierde puncte (5-0) Sacha Hickey (Ang)

Cat. 70 kg: Beatrice Melania Moldovan pierde inferioritate R1 Zofia Stachowiak (Pol)

Cat. 80 kg: Elena Alexandru pierde puncte (5-0) Asude Ece Ediz (Tur)

Cat. +80 kg: Mariana Cristina Mărăcine câştigă puncte (5-0) Penka Kostova (Bul)

Programul tricolorilor din semifinale (vineri)

Cat. 46 kg: Cristinel Costel Măzăreanu – Malik Shadalov (Ger)

Cat. 50 kg: Eusebiu Iulian Tîrzoman – Radoslav Simeonov Rosenov (Bul)

Cat. 54 kg: Adrian Florin Preda – Alexander Fredriksson (Swe)

Cat. 70 kg: Cosmin Daniel Hermeziu - William Rosenov Cholov (Bul)

Foto, de la stânga: Constantin Voicilaş - antrenor SCM Buzău (clubul unde este legitimată Mariana Mărăcine), Steluta Duţă (colegă de club cu proaspăta finalistă europeană), Adrian Lăcătuş (antrenor coordonator lot feminin). Mariana Cristina Mărăcine, Constanrin Gălbenuşe (antrenor secund lot feminin).

În foto, de la stanga: Constantin Voicilas antrenor SCM Buzau (clubul unde este legitimată Mărăcine), Steluta Duţă (colegă de club cu Mariana Mărăcine), Adrian Lăcătuş (antrenor coordonator lot feminin). Mariana Cristina Mărăcine, Constanrin Gălbenuşe (antrenor secund lot feminin).

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.