Campionatele Europene de box de la Galaţi. Azi şi mâine, se boxează pentru medalii. 13 români se bat pentru ”podium”

27 mai 2019 317 afişări Box
Campionatele Europene de box de la Galaţi. Azi şi mâine, se boxează pentru medalii. 13 români se bat pentru ”podium” Cosmin Daniel Hermeziu este una dintre frumoasele surprize ale delegaţiei tricolore
GALERIE (2 de imagini) VEZI GALERIA

Campionatele Europene de box pentru juniori de la Galaţi (sportivi de 15-16 ani) programează azi şi mâine cele mai importante gale: sferturile de finală. Practic, în această fază se dă bătălia pentru medalii, cine câştigă având locul asigurat pe podiumul de premiere.

În ring vor urca şi 13 sportivi români, care vor încerca să-şi asigure un loc în seminale, fază în care sunt prezente două românce încă de la tragerea la sorţi. Graţie înscrierilor mai puţin numeroase la categoriile lor de greutate, Elena Alexandru (80 kg) şi Mariana Mărăcine (+80 kg) au deja o medalie asigurată la europene.

Duminică a fost o zi maraton pe cele două ringuri instalate la Patinoarul artificial din Galaţi, cu 67 de meciuri disputate la masculin şi feminin. Pe ring au urcat şi ”cuiele” delegaţiei României, boxerii de care se leagă cele mai mari speranţe de medalie.

Una dintre cele mai curate evoluţii a avut-o Cristinel Măzăreanu, la 46 de kilograme. Suceveanul s-a impus la puncte în faţa polonezului Jakub Krzpiet (scor 5-0), impresionând prin tehnică şi combativitate. ”Copilul acesta are tot ce-i trebuie pentru a ajunge departe. Din punctul meu de vedere este unul dintre cei mai talentaţi juniori din actuala generaţie”, a declarat fostul campion mondial Dorel Simion, actualmente secretar federal la FR de Box. Măzăreanu se va bate marţi în sferturile de finală cu Frank Warey (Anglia).

O prestaţie sigură a avut şi vicecampionul european de anul trecut, Adrian Preda (54 kg). Piteşteanul şi-a confirmat statutul de favorit în meciul cu Hamza Lawabna (Israel), printr-o victorie unanimă la puncte. Tot marţi, Preda va boxa cu letonul Matvejs Prokudins pentru un loc în semifinale.

La 50 kg, ieşeanul Eusebiu Tîrzoman a avut nevoie de o repriză pentru a-i găsit punctele slabe lui Dawid Litke (Polonia). Din rundul doi, Tîrzoman a dominat lupta, punctând eficient. Victoria i-a aparţinut sportivului asistat la colţ de George Perţea, Traian Georgia şi Bogdan Dobrescu. În sferturile de finală, Tîrzoman îl va avea ca adversar pe spaniolul Juan Moreno Pantoja.

Mihaela Cristina Ciobanu a obţinut una dintre cele mai rapide victorii din galele de duminică

O victorie pe cât de frumoasă, pe atât de muncită a obţinut şi Marco Antonio Manea (52 kg). Încurajat de pe margine de o galerie numeroasă, din care a făcut parte şi antrenorul său de la club, Georgian Anghel (CSM Călăraşi), Manea a găsit resursele necesare pentru a se impune printr-o victorie partajată (3-2) în faţa unui boxer extrem de incomod, croatul Ante Ivan Greguric. Luni, Manea se va bate pentru un loc în semifinale cu scoţianul Isa Akram.

La categoria 70 de kilograme, Cosmin Daniel Hermeziu şi-a continuat traseul victorios. Băcăuanul a obţinut duminică a doua victorie la Europene, 5-0 cu armeanul Kamo Begyan, şi se află şi el în faţa unui meci decisiv pentru medalii. El va boxa luni cu finlandezul Sam Morvati.

Ultima victorie tricoloră înregistrată duminică a fost şi cea mai scurtă. La 57 de kilograme feminin, Mihaela Cristina Ciobanu a avut nevoie de numai trei minute să o stopeze pe poloneza Klaudia Topolewska. Numărată de două ori, poloneza a fost oprită de arbitru în repriza secundă. Eleva lui Adrian Lăcătuş are un meci dificiul în sferturile de finală cu Nicole O'Sullivan (Irlanda).

Delegaţiile tricolore au suferit şi două înfrângeri în galele de duminică: 48 kg (masculin), Ionuţ Alexandru Dumitrachi pierde la puncte cu Boris Eroşkin (Rusia); 66 kg (masculin), Andrei Musteţ pierde la puncte cu Finbarr Taylor Guiney (Irlanda). Cu precizarea că meciul lui Musteţ a fost unul dintre cele mai frumoase ale galei.

Eusebiu Tîrzoman (50 kg) alături de antreorii lotului masculin, după victoria cu polonezul Litke

Program români sferturile de finală

LUNI, 27 mai

Gala 1 (ora 15:00)

52kg: Marco Antonio Manea (Rou) – Isa Akram (Sco)

57kg: Viaceslav Bryhadenko (Ucr) - Samuel Gabriel Roman

70kg: Sam Morvati (Fin) - Cosmin Daniel Hermeziu (Rou)

Gala 2 (ora 18:00)

F 63kg: Loredana Andreea Marin (Rou) – Ani Manukyan (Ger)

F 57kg: Mihaela Cristina Ciobanu (Rou) -  Nicole O'Sullivan (Irl)

F 70kg: Trisha Shauna Doherty (Irl) - Beatrice Melania Moldovan (Rou)

MARŢI, 28 mai

46 kg: Cristinel Costel Măzăreanu (Rou) – Frank Warey (Anglia)

54 kg: Adrian Florin Preda (Rou) – Matvejs Prokudins (Let)

50 kg: Eusebiu Iulian Tîrzoman (Rou) - Juan Moreno Pantoja (Spa)

F 50 kg: Diana Florentina Brînză (Rou) – Julia Szeremeta (Pol)

F 54 kg: Andreea Antonela Alecu (Rou) - Aaliyah Anais Butler (Irl)

F 70 kg: Natalia Zavialova (Rus) - Elena Roberta Pantelică (Rou)

F 75 kg: Barbara Marcinowska (Pol) - Roberta Georgiana Andrei (Rou)

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.