Boxul ar putea fi scos de la Jocurile Olimpice din 2020! Anunţ de ultimă oră al şefului CIO

4 feb 2018 1852 afişări Comentează şi tu Box
Boxul ar putea fi scos de la Jocurile Olimpice din 2020! Anunţ de ultimă oră al şefului CIO

Boxul ar putea dispărea din programul Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020, avertizează Thomas Bach, preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional (CIO).

Comitetul executiv al CIO şi-a exprimat dezacordul faţă de modul în care funcţionează Asociaţia Internaţională de Box (AIBA), care nu mai este capabilă să se autogestioneze. Nemulţumirile au fost generate de un raport intocmit de forul internaţional, ce vizează datorii, arbitraje sau programe antidoping nepuse la punct.

Thomas Bach, şeful CIO, a tras un semnal de alarmă de la Pyeongchang, acolo unde vor avea loc JO de iarnă (9-25 februarie), declarând că boxul ar putea fi scos de la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires 2018, dar şi din cadrul Olimpiadei de la Tokyo 2020: "CIO îşi rezervă dreptul de a revizui includerea boxului în programul Jocurilor Olimpice de Tineret de la Buenos Aires 2018, dar şi din cadrul Olimpiadei de la Tokyo 2020. Suntem extrem de îngrijoraţi de felul în care AIBA este condusă".

Anunţul lui Bach vine la numai câteva zile de la suspendarea ajutorului financiar acordat AIBA, după numirea controversatului om de afaceri Gafur Ragimov, bănuit în SUA de legături cu crima organizată, ca preşedinte interimar al forului pugilistic.
 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.