BOX | INTERVIU. Sorin Florea – King Promotion: „Viorel Simion va boxa pentru titlul mondial în acest an”

Autor: Alexandru Enciu Publicat: 12 Jan. 2017, 09:24 Actualizat: 12 Jan. 2017, 09:45 Box

Boxul profesionist românesc a pulsat în 2016 prin câteva gale organizate la nivel național. Două dintre ele, probabil cele mai importante, au fost puse în scenă de compania King Promotion la Circul de stat din București. Chiar dacă pare puțin, față de ceea ce se întâmplă în alte părți, este totuși mai mult decât în alți ani. Sorin Florea, omul din spatele companiei King Promotion, investește în nobila artă de mai bine de 10 ani. De cariera lui Viorel Simion se ocupă de 11 ani, iar de cea a lui Bogdan Dinu, un al pugilist de top al României, de nouă ani.

Cei doi boxeri, ambii aflați sub contract exclusiv cu King Promotion, sunt pariurile pentru 2017 ale lui Sorin Florea. Greul Bogdan Dinu are programat un meci extrem de important la finele acestei luni, la Macao, pentru centura Intercontinentală IBF. La rândul lui, Viorel Simion așteaptă meciul care să-l propulseze într-o luptă cu centura mondială pe masă.

Sorin Florea explică, într-un interviu acordat ProSport, ce așteeaptă de la 2017 și care este situația boxului profesonist românesc, în momentul de față.

Cum a fost 2016 pentru boxerii pe care îi promovați?
2016 a fost un an greu, dar în același timp un an în care am organizat două gale. După părerea mea, două gale foarte importante pentru boxul românesc profesionist și am reușit să câștigăm din nou o centură Intercontinentală IBF, cea a lui Viorel Simion. Am reușit din nou să arătăm lumii că avem băieți buni, care se pot bate oricând la un nivel ridicat. Un an în care am început să învățăm să vedem ce înseamnă să fii profesionist și ce înseamnă să-ți dorești să te bați la un anumit nivel, pentru că aici e vorba de muncă și de o corectitudine în munca pe care o faci, altfel nu merge. Sunt bucuros că băieții noștri încep să conștientizeze lucrul acesta, iar când spun băieții noștri mă refer la greul Bogdan Dinu, la Viorel Simion, la Cezar Juratoni, la Daniel Buciuc, la Marcel Arădoaie și Flavius Biea. Băieții au acum mai multă speranță pentru că au văzut că facem gale, au început să-și dea seama că trebuie să se pregătească mai serios. Boxând în gale tari începem să întâlnim adversari din ce în ce mai buni, mai bine antrenați și realizează și ei că dacă vin nepregătiți se fac de râs. Boxul profesionist e un sport, ca de altfel toate sporturile profesioniste, unde nu poți să păcălești. La un anumit nivel te elimini singur dacă nu duci o viață corectă.

A fost fotbalist la Steaua, dar iubește boxul

Ce a înseamnat 2016 din punct de vedere al investițiilor făcute?
Pentru King Promotion, 2016 a însemnat un an de investiții mari, de eforturi materiale, dar afacerile întotdeauna trebuie să înceapă dintr-un punct. Niciodată nu ai succesul garantat, trebuie să muncești cu convingere, să-ți iubești munca pe care o faci, să crezi în ea, și dacă ai să păstrezi continuitatea și pui suflet sunt sigur că rezultatele vor apărea. Și materiale, și spirituale, și morale, iar la sfârșit când vom trage linie ne vom bucura. Deocamdată, suntem în faza în care trebuie să investim în organizarea galelor, în a ne face contacte și prieteni la nivel european și mondial, să investim în băieți și să-i facem să creadă în noi. Noi oricum credem în ei, pentru că afacerile se fac când toate părțile câștigă. Dacă ar câștiga numai o parte și celelalte pierd, nu se mai poate vorbi de o afacere.

Care e situația boxului profesionist în România?
Nu știu dacă sunt eu în măsură să evaluez boxul profesionist din România. Eu pot să vă spun că, deși am făcut fotbal la Steaua București, pe mine m-a fascinat întotdeauna boxul. Nu am lipsit de la galele mari, de pe vremea când boxa Năstac, Mircea Simon, frații Calistrat și Simion Cuțov, Cornel Hoduț, Ionel Budușan, frații Stan, Ilie Dragomir, o mulțime de mari valori ale boxului românesc. Eu pot să spun că îmi dau toată silința și încerc să fac evenimente sportive prin care să reanimăm un pic boxul profesionist și cumva să începem să aducem lumea la evenimente, pentru că pe vremuri boxul era foarte iubit în România. Eu cred că România e o țară bogată din toate punctele de vedere și are multe de oferit lumii întregii în toate planurile, înclusiv în cele sportive.

Vă întrebam dacă există o federație, la nivel organzațional, care să vă ajute.
Cu Federația Română de Box am avut întotdeauna o legătură bună. Boxul înseamnă bani, investiție. Federația are ea problemele ei. Pe planul prieteniei, m-au ajutat, cu sfaturi. Dar când vorbim de situația materială, nu e nimeni altcineva alături de noi, doar King Promotion.

„Viorel are valoare și caracter, merită să fie campion mondial”

Ce vă propuneți pentru 2017? Care sunt obiectivele?
În primul rând, să fim sănătoși. Ne propunem să ne pregătim mai bine, mai serios, să avem niște evenimente sportive la nivel național și internațional de succes. Eu personal în 2017 mi-am propus ca Viorel Simion să aibă șansa să boxeze pentru titlul mondial. Poate fi revanșa cu Selby, sau, dacă acesta pierde centura, cu cel care va fi campion. Viorel este aproape de acest meci și chiar îl merită, pentru că este un boxer bun și eu personal cred în el, pentru că îl cunosc, este un băiat de caracter, își dorește acest meci și cu siguranță ne va face o mare bucurie atunci când va avea prilejul să boxeze pentru centura mondială. De asemenea, mi-am propus pentru Bogdan Dinu ca în 2017 să câștige o centură intercontinentală sau o centură mediteraneeană.

Care este situația meciului său de la finele aceestei luni, de la Macao?
Bogdan se pregătește. Până acum s-au schimbat trei adversari. Va boxa, cu siguranță. Va fi un meci important pe care l-am obținut cu sprijinul prietenilor de la IBF, al prietenilor din box și consider că Bogdan merită această șansă de a boxa pentru o centură. Și, de ce nu, de la anul să ne gândim la un meci de titlul mondial. Dar acum suntem în faza la care trebuie să mergem pas cu pas. Bogdan Dinu mai are nevoie de multă pregătire, are nevoie să mai pună niște kilograme de masă musculară, să crească în forță. Are nevoie de puțin timp ca să ajungă să putem să spunem da, că suntem pregătiți să ne batem cu unul dintre campionii mondiali. Părerea mea este că trebuie să facem primul pas, să punem mâna pe o centură intercontinentală. Apoi să ne pregătim, să punem această centură în joc și după un an să ne gândim la următorul pas.

„Macao este peste Las Vegas în momentul de față”

Este greu de intrat pe o piață exclusivistă cum a devenit Macao, unde a boxat inclusiv Manny Pacquiao?
Despre Macao se spune că e o copie a Las Vegasului, dar părerea mea este că a depășit deja orașul american din toate punctele de vedere, de la măreția clădirilor, la partea financiară și investiții. Boxul vine tare din urmă. Nu e ușor să intri în relații cu cei de acolo, dar am în echipă un băiat, Bogdan Mușat, care datorită unei munci perseverente, a contactelor și a investițiilor materiale pe care le-am făcut, i-a convins pe cei de acolo să ne primească la masă.

Ce șanse au băieții noștri boxând în străinătate?
Șanse există, întotdeauna. În general, tot ceea ce îmi doresc este să fim arbitrați corect și să avem șansa de a boxa, că avem valoare. În clipa de față, cel puțin la nivel de România, avem doi-trei boxeri care pot face subiectul participării în gale la Macao. În spatele lor, sperăm să crească și ceilalți copii. Este o poveste frumoasă, care a început frumos, să vedem cum continuă. Un drum lung, în care mai întâi investim, în echipament, în pregătire, în sănătate, după care vedem unde putem ajunge. Noi sperăm să fi cât mai sus.
 

Foto: Sorin Florea alături de legenda Roy Jones Jr.

Autor: Alexandru Enciu Publicat: 12 Jan. 2017, 09:24 Actualizat: 12 Jan. 2017, 09:45 Box
Pe aceeași temă
Fierbe lumea interlopă! Tatăl lui Bebino rupe tăcerea:
Fierbe lumea interlopă! Tatăl lui Bebino rupe tăcerea: "S-a tăiat singur ca să.."
EXCLUSIV Discuţii înfiorătoare între Dincă şi colegii de celulă: „Ce mai puteam să fac? Să-l bag şi p-ăla-n cazan!?“
EXCLUSIV Discuţii înfiorătoare între Dincă şi colegii de celulă: „Ce mai puteam să fac? Să-l bag şi p-ăla-n cazan!?“
E OFICIAL! Liviu Dragnea, LIBER! Decizie SOC la Rahova
E OFICIAL! Liviu Dragnea, LIBER! Decizie SOC la Rahova
Cel mai mare site pentru adulţi din lume, dat în judecată pentru că nu oferă subtitrare. Reacţia platformei
Cel mai mare site pentru adulţi din lume, dat în judecată pentru că nu oferă subtitrare. Reacţia platformei
Urmeaza transferul bomba al lui Alibec? Semnul ca vin milioanele pentru atacantul dat afara de Becali! Ce transfer poate prinde
Urmeaza transferul bomba al lui Alibec? Semnul ca vin milioanele pentru atacantul dat afara de Becali! Ce transfer poate ...
Ea este visul oricărui bărbat! Modelul asiatic cu cel mai mare bust din lume are milioane de fani
Ea este visul oricărui bărbat! Modelul asiatic cu cel mai mare bust din lume are milioane de fani
Despre sex, fără perdea: femeile nu ştiu să ceară, bărbaţii nu ştiu să ofere
Despre sex, fără perdea: femeile nu ştiu să ceară, bărbaţii nu ştiu să ofere
Supărat că nu l-a lăsat să depășească, a frânat în fața lui. Acum regretă enorm!
Supărat că nu l-a lăsat să depășească, a frânat în fața lui. Acum regretă enorm!
Calvarul unei prostituate de lux. Cum s-a răzbunat clientul italian alungat din pat după ce a refuzat să se spele
Calvarul unei prostituate de lux. Cum s-a răzbunat clientul italian alungat din pat după ce a refuzat să se spele
Ce anunţă grupul german Continental, cel mai mare investitor din industria componentelor auto, care dă de lucru la 20.000 de oameni din România
Ce anunţă grupul german Continental, cel mai mare investitor din industria componentelor auto, care dă de lucru la 20.000 ...
S-au DEZBRĂCAT şi s-au luat la bătaie. Când le-au văzut bărbaţii au luat o decizie nebună: ''PRIVELIŞTEA era mult prea bună''. Nebunia s-a tranformat într-o adevărată ORGIE
S-au DEZBRĂCAT şi s-au luat la bătaie. Când le-au văzut bărbaţii au luat o decizie nebună: ''PRIVELIŞTEA era mult ...
ATUNCI ŞI ACUM | Cât de mult s-a transformat fetiţa care a ridicat România în picioare. O mai recunoşti? Cum arăta acum 20 de ani
ATUNCI ŞI ACUM | Cât de mult s-a transformat fetiţa care a ridicat România în picioare. O mai recunoşti? Cum arăta ...
VIDEO | La 25 de ani, Steliano Filip a primit botezul penticostal: ”Începând de astăzi, lucrurile se vor schimba şi din punct de vedere sportiv”
VIDEO | La 25 de ani, Steliano Filip a primit botezul penticostal: ”Începând de astăzi, lucrurile se vor schimba şi ...
Cu ce va fi înlocuit cardul de sănătate? Toți românii trebuie să știe noile reguli
Cu ce va fi înlocuit cardul de sănătate? Toți românii trebuie să știe noile reguli
Ce a decis OFICIAL instanța! Gheorghe Dincă și Risipițeanu vor fi...
Ce a decis OFICIAL instanța! Gheorghe Dincă și Risipițeanu vor fi...
Din pacate, o noua veste TRISTA dupa moartea Cristinei Topescu. Este vorba de Oana Pellea....
Din pacate, o noua veste TRISTA dupa moartea Cristinei Topescu. Este vorba de Oana Pellea....
Au dat LOVITURA! Cum puteţi cumpăra o casă la cheie cu 20.000 de euro. Aceşti antreprenori au umplut deja Europa de case fabricate în România
Au dat LOVITURA! Cum puteţi cumpăra o casă la cheie cu 20.000 de euro. Aceşti antreprenori au umplut deja Europa de case ...
Abia acum s-a aflat! Care este motivul divorțului. Ce a scris Meghan în cererea de divorț
Abia acum s-a aflat! Care este motivul divorțului. Ce a scris Meghan în cererea de divorț
Cea mai IEFTINĂ maşină electrică din România disponibilă la vânzare nici nu necesită permis categoria B
Cea mai IEFTINĂ maşină electrică din România disponibilă la vânzare nici nu necesită permis categoria B
Cât ar putea costa noile buletine cu cip. Autorităţile române vor ca preţul să fie spre „limita minimă”
Cât ar putea costa noile buletine cu cip. Autorităţile române vor ca preţul să fie spre „limita minimă”
Alex Velea le răspune lui Abi Talent și Andrei Zbir. Dator cu 10 mii euro?
Alex Velea le răspune lui Abi Talent și Andrei Zbir. Dator cu 10 mii euro?
Cauza decesului Cristinei Ţopescu. Jurnalista avea probleme cu inima. Ce spun medicii legişti care au efectuat necropsia
Cauza decesului Cristinei Ţopescu. Jurnalista avea probleme cu inima. Ce spun medicii legişti care au efectuat necropsia
Cum arăta Loredana Groza pe vremea când cânta cu BUG Mafia. Avea doar 28 de ani
Cum arăta Loredana Groza pe vremea când cânta cu BUG Mafia. Avea doar 28 de ani
Au zguduit showbiz-ul cu aceste IMAGINI FIERBINTI! Divele si-au aratat afectiunea in public si s-au sarutat de mama focului. Una dintre ele sufera de cancer la san
Au zguduit showbiz-ul cu aceste IMAGINI FIERBINTI! Divele si-au aratat afectiunea in public si s-au sarutat de mama focului. ...
Vecinii Cristinei Țopescu au vorbit, n-au mai suportat și au spus adevărul
Vecinii Cristinei Țopescu au vorbit, n-au mai suportat și au spus adevărul
Acestea sunt CELE MAI FIERBINȚI reclame la Dacia Logan. Vedete celebre care au visat la o fărâmă din faima Dacia
Acestea sunt CELE MAI FIERBINȚI reclame la Dacia Logan. Vedete celebre care au visat la o fărâmă din faima Dacia
DE CE NU au voie rudele să ia nimic din casa Cristinei Ţopescu! Ce vor DE FAPT anchetatorii să găsească în locul sigilat
DE CE NU au voie rudele să ia nimic din casa Cristinei Ţopescu! Ce vor DE FAPT anchetatorii să găsească în locul sigilat
LOVITURĂ! Anamaria Prodan revine în televiziune! Cu ce show va da lovitura soția lui Reghe și ce sumă va încasa
LOVITURĂ! Anamaria Prodan revine în televiziune! Cu ce show va da lovitura soția lui Reghe și ce sumă va încasa
Lichidul seminal: mirosuri care semnalează probleme de sănătate
Lichidul seminal: mirosuri care semnalează probleme de sănătate