”Bombardierul” se ridică. Boxerul Viorel Simion a câştigat la pas meciul din Ungaria şi se pregăteşte de o nouă provocare

29 apr 2019 1056 afişări Box
”Bombardierul” se ridică. Boxerul Viorel Simion a câştigat la pas meciul din Ungaria şi se pregăteşte de o nouă provocare Viorel Simion si echipa lui. Primul din stânga este Daniel Buciuc

Boxerul român Viorel Simion şi-a trecut în cont cea de a 22-a victorie în ringul profesionist. Pugilistul aflat sub contract cu Sorin Florea (King Promotion) s-a impus la puncte, sâmbătă, după opt reprize, în faţa georgianului Nika Kokashvili. Gala a avut loc la Szekesfehervar (Ungaria).

Planul lui Sorin Florea de a-l duce din nou pe Viorel Simion la un meci de titlu mondial a început perfect. Viorel Simion a făcut un meci bun la Szekesfehervar, lângă Budapesta, în gala organizată de Felix Promotion (prin Felix Racz) în colaborare cu King Promotion. ”A fost adversarul perfect pentru un meci de revenire”, spune Sorin Florea. Viorel nu mai boxase din octombrie 2018, când cedase înainte de limită în faţa americanului Shakur Stevenson, cel care este considerat noul Mayweather al Americii. La 21 de ani, Stevenson are 11 victorii şi deţine deja trei centuri continentale. Simion a intrat în acel meci nerefăcut complet după o accidentare, iar riscul asumat s-a transformat într-o înfrângere neplăcută, dar care nu-i limitează opţiunile.

Viorel Simion şi Daniel Buciuc, victorii la puncte

La meciul de sâmbătă, disputat în limitele categorie super-pană (59 kg), ”Bombardierul” nu a forţat niciun moment victoria. A controlat lupta cu autoritate, ţinând mijlocul ringului, iar atunci când a apărut o oportunitate a punctat eficient. În repriza a patra, o combinaţie încheiată cu upercut în abdomen l-a făcut pe georgian să arunce proteza, în lipsă de aer. Meciul a continuat, în nota de dominare a lui Viorel Simion, care a primit la final decizia în unanimitate. ”Aveam nevoie să boxez cât mai multe reprize, de aceea nu am forţat. În două zile sunt din nou în sală, pentru că în iunie s-ar putea să urc din nou în ring. Există o variantă în Germania, cu un boxer cu un palmares frumos, dar să vedem ce spune domnul Sorin Florea”, a spus Viorel la final. Simion (37 de ani) are în palmares 22 de victorii (9KO) şi 3 înfrângeri.

În cadrul aceleiaşi gale a mai boxat un român. Daniel Buciuc (26 de ani, 7-0, 3KO) s-a impus la puncte, după şase reprize, în faţa georgianului Merab Turkadze (30 de ani, 5-6, 2KO), în cadrul categoriei semimijlocie (67 kg). Buciuc este un pugilist cu un potenţial remarcabil, pe care King Promotion îl creşte cu atenţie. ”Anul acesta, vrem să-i dăm şansa de a boxa pentru o centură continentală sau inter-continentală”, spune Sorin Florea.

A boxat pe Wembley, în faţa a 100.000 de spectatori

King Promotion, companie susţinută de Zodiac, este în acest moment cea mai puternică voce a boxului pofesionist românesc, cu conexiuni la cel mai înalt nivel, în SUA şi în Europa. Preşedintele companiei, Sorin Florea, şi directorul executiv, Bogdan Muşat, i-au oferit lui Viorel Simion o şansă unică, în 2017, când a boxat pe Wembley, în faţa a 100.000 de spectatori, în deschiderea ”blockbusterului” dintre Anthony Joshua şi Wladimir Klitschko. În ultimele cinci luni, King Promotion i-a perfectat două meciuri mari şi greului Bogdan Dinu, care îl puteau duce la un meci de titlu mondial. ”Noi avem uşile deschise peste tot în lume, le putem oferi boxerilor noştri meciuri mari. Ei nu trebuie decât să se pregătească permanent şi cât mai bine. Şi să nu se mulţumească niciodată cu puţin”, a punctat Sorin Florea. 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.