”Bombardierul” a prins marele tren! Viorel Simion boxează pe Wembley, în marea gală Klitschko - Joshua!

28 mar 2017 2705 afişări Box
”Bombardierul” a prins marele tren! Viorel Simion boxează pe Wembley, în marea gală Klitschko - Joshua!

Veste uriaşă pentru unul dintre cei mai talentaţi boxeri români. Viorel Simion (35 de ani, 21-1, 9KO) va lupta în cea mai aşteptată gală a primăverii, programată pe 29 aprilie la Londra, pe celebrul stadion Wembley. Capul de afiş al galei este meciul Wladimir Klitschko – Anthony Joshua, la categoria grea.

Soarele (Merkur) a apărut pe strada lui Viorel Simion. Pugilistul aflat sub contract cu King Promotion, compania deţinută de Sorin Florea - patronul de la Merkur Casino, se va bate pe 29 aprilie cu englezul Scott Quigg (28 de ani, 32-1, 24KO) pentru centura WBA International la categoria pană. Trofeul îi aparţine în acest moment englezului, dar este foarte probabil ca în joc să intre şi centura IBF Intercontinental, pe care o are Viorel Simion. Meciul a fost perfectat de King Promotion prin Bogdan Muşat. ”Suntem în discuţii cu cei de la IBF pentru a accepta ca şi această centură să fie pusă la bătaie. Învingătorul dintre Viorel Simion şi Scott Quigg va deveni challenger la centura mondială deţinută de Lee Selby. Negocierile nu au fost uşoare, dar ne-am străduit să-i oferim lui Viorel şansa de a boxa într-un meci mare, care să-l aducă mai aproape de titlul mondial”, a declarat Bogdan Muşat.

Scott Quigg este un pugilist cotat la cinci stele pe siteul de specialitate boxrec. A deţinut centura mondială WBA la super-cocoş, între 2013-2016, timp în care a apărat-o cu succes de patru ori. Anul trecut a urcat o categorie, când a şi cucerit centura WBA International. Quigg are în palmares două victorii la ploielşteanul Gheorghe Ghiompirică, ambele obţinute la puncte în 2008. Englezul este reprezentat de Eddie Hearn, promoterul galei din 29 aprilie.

Sorin Florea, patronul de la King Promotion, este convins că Viorel Simion poate câştiga marea partidă de luna viitoare. ”Mergem la Londra să ne batem pe viaţă şi pe moarte, să şocăm lumea boxului. Este o şansă mare pentru Viorel şi nici nu concep alt rezultat decât victoria. Simion este deja în pregătire, ştia că îi pregătim o surpriză frumoasă, aşa că vestea nu l-a prins nepregătit. Contractul e semnat, zarurile au fost aruncate, aşa că nu ne rămâne decât să ne prezentăm în cea mai bună formă la o gală pe care vor sta ochii întregii lumi”, a declarat Sorin Florea.

Viorel Simion a boxat ultima dată în octombrie 2016, când s-a impus la puncte, prin decizie unanimă, în meciul cu Andoni Gago. 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.