Andrei Arădoaie, vedeta Naţionalelor de box. Dinamo şi Steaua şi-au luat partea leului: 7 titluri din 10

11 nov 2017 954 afişări Comentează şi tu Box
Andrei Arădoaie, vedeta Naţionalelor de box. Dinamo şi Steaua şi-au luat partea leului: 7 titluri din 10

Campionii naţionali la box pe anul 2017 au fost stabiliţi vineri seara, la Circul Metropolitan din Capitală, în cadrul unei gale finale cu de toate: organizare excelentă, peste 1200 de spectatori, meciuri bune şi mai puţin bune, VIP-uri în tribună. Partea leului a fost luată anul acesta de cele două mari cluburi din Bucureşti, Dinamo şi Steaua. Dintre cele zece titluri puse în luptă, patru au ajuns în Şoseaua Ştefan cel Mare (locul 1 în clasamentul general) şi trei la trupa militară. Au mai intrat în clubul campionilor câte un pugilist de la CSM Bacău, Rovinari şi Mioveni. Au fost categorii depopulate, unde s-a disputat direct finala, dar şi unele consistente.

Vedeta competiţiei a fost Andrei Arădoaie (categoria grea, 91 kg), de la CS Dinamo. Finala dintre el şi Cătălin Cristea de la Târgovişte a fost pusă strategic în încheierea galei, iar organizatorii s-au dovedit inspiraţi. Dublul campion european (de tineret şi de U22) s-a impus la puncte, după trei reprize, în faţa unui adversar care s-a dovedit bine pregătit şi periculos până prin repriza . S-au schimbat lovituri puternice, cu un plus evident în dreptul lui Arădoaie, boxerul mai complet, iar fanii au savurat spectacolul boxului adevărat. La numai 21 de ani, Arădoaie şi-a confirmat statutul de mare speranţă a boxului românesc.

O finală interesantă s-a dovedit a fi şi cea de la semiuşoară (60 kg), dintre Răzvan Andreiana (Dinamo) şi tânărul Andrei Udubaşa (Rm. Vâlcea). Mult mai experimentat, Andreiana s-a impus la puncte, 4-1, însă Udubaşa este un pugilist de viitor.

Robert Jitaru (56 kg), Bogdan Juratoni (81 kg) şi Mihai Nistor (+91 kg) şi-au confirmat fără problem statutul de lideri la categoriile lor de greutate, la fel ca şi Marian Piţa (69 kg), care a câştigat titlul fără să lupte în finală -  adversarul său nu s-a prezentat dimineaţă la cântarul oficial. 

 

Naţionalele de box, gala finală

Cat. 49 kg: Alexandru Ioniţă (Dinamo) b.ab.1 Dragoş Manu (Buzău)

Cat. 52 kg: Adrian Mihalache (Rovinari) b. inf. 1 Gabriel Ştefan (Târgovişte)

Cat. 56 kg: Robert Jitaru (Steaua) b.p. (5-0) Sebastian Arbuz (Bacău)

Cat. 60 kg: Răzvan Andreiana (Dinamo) b.p. (4-1) Andrei Udubaşa (Rm. Vâlcea)

Cat. 64 kg: Nicuşor Ciobanu (Bacău) b.p. (4-1) Daniel Costea (Călăraşi)

Cat. 69 kg: Marian Piţa (Steaua) b.neprez. Dumitru Vicol (Suceava)

Cat. 75 kg: Mihai Dumitru (Mioveni) b.p. (3-2) Iulian Stan (Steaua)

Cat. 81 kg: Bogdan Juratoni (Dinamo) b.ab.2 Mihai Desrobitu (Rm. Vâlcea)

Cat. 91 kg: Andrei Arădoaie (Dinamo) b.p. (5-0) Cătălin Cristea (Târgovişte)

Cat. +91 kg: Mihai Nistor (Steaua) b.inf.2 Adrian Popuţea (Zalău)

CREDIT FOTO: Mihai NEACŞU (csdinamo.ro)

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.