5 motive pentru care Floyd Mayweather este favorit în meciul cu Manny Pacquiao. Au mai rămas 5 zile până la marele duel

27 apr 2015 7031 afişări Box
5 motive pentru care Floyd Mayweather este favorit în meciul cu Manny Pacquiao. Au mai rămas 5 zile până la marele duel
GALERIE (3 de imagini) VEZI GALERIA

Sâmbătă noapte, în Vegas (duminică dimineaţă, la Bucureşti), Floyd Mayweather (37 de ani) şi Manny Pacquiao (36 de ani) vor oferi o reprezentaţie aşteptată de întreaga lume a boxului mondial. În joc, se vor afla trei centuri mondiale la categoria semimijlocie: WBC, WBO şi WBA Super World. În România, gala va putea fi vizionată la ProTV.

  • ProSport a evaluat şansele celor doi şi a rezultat un avantaj în favoarea americanului, din următoarele motive

1. Floyd este neînvins la profesionişti într-o carieră care a adunat 47 de meciuri

Manny Pacquiao a pierdut cinci meciuri, din cele 57 susţinute (are şi două remize). Toţi cei cinci boxeri care l-au învins pe ”Pacman”, în speţă Juan Manuel Marquez (2012), Timothy Bradley (2012), Erik Morales (2005), Medgoen Singsurat (1999) şi Rustico Torrecampo (1996), sunt dreptaci, exact ca şi Floyd Mayweather.

2. Este mai înalt (1,73 m) şi are alonja superioară (1,83 m)

Filipinezul măsoară 1,69 metri înălţime şi are anvergura braţelor de 1,70 metri. Într-un meci de asemenea calibru, astfel de avantaje pot fi decisive, mai ales la stilul defensiv al americanului.

3. Mayweather şi-a început cariera la profesionişti la categoria pană (57 kg), urcând treaptă cu treaptă până la semimijlocie (66 kg)

De câteva ori a urcat şi la ”super welther” (sau mijlocie mică), însă este mai apropiat din punct de vedere fizic (nativ) de categoria la care se va bate acum cu Manny Pacquiao. Filipinezul a început de foarte de jos, de la categoria muscă (în jurul a 50 kg), crescând ulterior progresiv până la semimijlocie (o dată a boxat chiar la mijlocie mică).

4. Floyd este cel puţin la fel de rapid ca filipinezul

Manny Pacquiao şi-a construit cariera pe o ”explozie” extraordinară a braţelor sale. Caracteristică principală a categoriilor mici, viteza a rămas agăţată de mănuşile lui Pacman, chiar dacă acesta şi-a îmbunătăţit ulterior masa musculară. Totuşi, Mayweather deţine şi el aceeaşi armă, dublată de un simţ de anticipare extraordinar.

5. Americanul are o defensivă incredibilă

Din acest punct de vedere, boxul său arată uneori inestetic, fiind deranjant pentru public şi pentru adversari. Mayweather este comparat uneori cu unul dintre cei mai mari artişti ai defensivei din istoria boxului, argentinianul Nicolino Locche, supranumit ”El Intocable” (”Cel de neatins”). Pacquiao are un stil mai spectaculos, dar mai înclinat spre risc. Iar Floyd nu iartă!

Money makes the world go round: 10 dolari biletul la cântarul oficial!

Cei care doresc să asiste la cântarul oficial al celor doi trebuie să plătească un bilet în valoare de 10 dolari. Legea din Nevada stipulează clar că astfel de evenimente sunt gratuite, însă acum s-a făcut o excepţie pentru a se evita haosul. Banii strânşi vor merge la opere de binefacere.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.