VIDEO Aruncarea anului? A șasea victorie consecutivă a Oklahomei Thunder a fost adusă de un coș incredibil al lui Westbrook

VIDEO Aruncarea anului? A șasea victorie consecutivă a Oklahomei Thunder a fost adusă de un coș incredibil al lui Westbrook
  • Publicat:
  • Actualizat:

Oklahoma City Thunder a obținut a șasea victorie consecutivă aseară, după ce a trecut cu 113-112 de Golden State Warriors. Victoria a venit ca urmare a unei aruncări de trei puncte transformată de Russell Westbrook cu 0,1 secunde înainte de finalul meciului

*Westbrook, Durant și Sefolosha au oferit una dintre cele mai spectaculoase faze ale sezonului, conlucrând pentru victoria lui Thunder în ultimele secunde ale prelungirilor
*Lakers (9-7) are un start neașteptat de bun de sezon, chiar și fără Kobe Bryant
*Brooklyn Nets (4-12) și New York Knicks (3-12) continuă să sufere teribil în acest start de sezon


După o operație la menisc suferită în vara trecută, Russell Westbrook își revine la forma care l-a consacrat

Ce meci a fost cel dintre Oklahoma City Thunder și Golden State Warriors de aseară! Când două echipe cu jucători tineri și explozivi precum Durant, Westbrook, Thompson sau Curry se întâlnesc, spectacolul e garantat! Și așa a fost și cel de aseară, câștigat de Thunder cu 113-112, după o repriză de prelungiri. A fost un joc echilibrat, pe care Thunder l-a salvat în timpul regulamentar cu un comeback de 6 puncte în finalul partidei. Iar în prelungiri, s-a mers din nou cap la cap până spre final. Când Warriors avea două puncte avans, cu trei secunde înainte de final. Tehnicianul lui Thunder, Scott Brooks, a desenat o fază pentru Kevin Durant, care a ratat. Doar că Thabo Sefolosha a salvat mingea care se îndrepta spre afara terenului și i-a pasat lui Russell Westbrook. Care a driblat un adversar din gleznă și a aruncat, în disperare, spre coș. Iar mingea a intrat!
S-a terminat 113-112, iar fanii lui Thunder au fost aproape să intre în teren pentru a-și îmbrățișa idolii. În frunte cu Westbrook, care a reușit cel mai bun meci al anului, cu 34 de puncte și 7 pase decisive. Nici Kevin Durant nu a fost departe, cu 25 de puncte, 13 recuperări și 5 pase decisive. De partea cealaltă, Stephen Curry (32 de punte, 11 recuperări, 5 pase decisive) și Harrison Barnes (26 de puncte, 4 pase decisive) au fost cei mai buni marcatori. Thunder (11-3) e pe 3 în Vest, dar are o serie de șase victorii consecutive în total și opt victorii la rând pe teren propriu. De partea cealaltă, Warriors (9-8) are patru eșecuri în ultimele cinci meciuri și a căzut pentru prima dată în afara play-off-ului, fiind pe 10!


Deși a marcat 27 de puncte, Carmelo Anthony nu a putut să aducă victoria lui Knicks în meciul cu Nuggets

Melo nu a reușit să-și ajute echipa în fața fostei formații

Dacă New York Knicks se îndreaptă către un sezon catastrofal, Denver Nuggets pare a-și reveni incredibil după un start mai puțin favorabil! Deși i-a pierdut în vară pe Andre Iguodala și Corey Brewer, echipa din „Mile High” reușește să câștige meciuri importante. A ajuns la 4 victorii consecutive aseară, după ce a trecut de New York Knicks cu 97-95. New-yorkezii, o formație aflată în derivă, nu și-au revenit nici aseară, deși jucătorii au avut o discuție de peste 30 de minute în vestiar la finalul eșecului cu Los Angeles Clippers (80-93) de miercuri. Iar aseară, la revenirea lui Carmelo Anthony în Denver, acolo unde a jucat șapte ani și jumătate, Knicks a mai bifat un eșec. Al 12-lea în 15 meciuri în acest sezon, care a dus echipa new-yorkeză pe locul 14 în Est, penultimul! De vină pentru eșec? Responsabilitatea pare să cadă pe umerii lui Melo Anthony (27 de puncte, 7 recuperări), care a ratat o aruncare în ultima secundă. „Nu am reușit să îmi ajut echipa pe final. Nu jucăm suficient de bine”, a declarat superstarul lui Knicks. În schimb, la Denver (9-6), care a urcat pe 6 în Vest, Ty Lawson (22 de puncte, 8 pase decisive) și Nate Robinson (16 puncte) au fost cei mai buni jucători.


Jordan Farmar a ajutat-o pe Lakers să câștige al patrulea din ultimele cinci meciuri

Lakers se descurcă fără Bryant

Un parcurs foarte interesant îl are și Los Angeles Lakers, care a obținut a doua victorie consecutivă în road-trip-ul din Est, scor 106-102, pe terenul lui Detroit Pistons. Deși a fost condusă la 10 puncte în debutul sfertului 4, Lakers a revenit excelent! Californienii au pus cap la cap o serie în care au marcat 12 puncte și nu au primit niciunul pentru a prelua conducerea. Defensiv, chiar pe final, Lakers s-a apărat excelent, forțându-l chiar pe Josh Smith să comită fault în atac cu 2,7 secunde înainte de final. Iar în atac, Jordan Farmar (13 puncte, 5 recuperări) și Wesley Johnson (27 de puncte, 6 recuperări) s-au descurcat excelent pe final. Interesant e că Lakers (9-8) are patru victorii în ultimele cinci meciuri, jucând fără Kobe Bryant și Steve Nash. Californienii sunt, deocamdată, pe 11 în Vest. În schimb, Pistons (6-10) are un început slab și e doar pe 10 în Est.


De când joacă pentru Miami, LeBron James nu a pierdut niciun meci contra lui Toronto Raptors

Heat, la a noua victorie la rând

În timp ce Indiana Pacers își continuă startul excelent de sezon, Miami Heat a pornit deja în urmărirea echipei pe care a învins-o în finala Conferinței de Est în sezonul trecut. Iar în meciul de aseară, contra lui Toronto Raptors, Heat a ajuns la a noua victorie consecutivă în acest sezon și a 13-a la rând în fața canadienilor, după ce s-a impus cu 90-83. Campioana a controlat bine jocul, deși doar doi jucători au reușit să marcheze peste 10 puncte: LeBron James (27 de puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive) și Dwayne Wade (22 de puncte, 7 recuperări, 6 pase decisive). În schimb, Chris Bosh (4 puncte, 5 recuperări), fostul „dinozaur”, nu a excelat. Heat (13-3) e pe 2 în Est, în timp ce Raptors (6-9) ocupă locul 4.


Lance Stephenson a aprins spiritele în arena din Indiana, deși Pacers a câștigat clar meciul cu Wizards

Fanii lui Pacers vor un „triple-double”

Indiana Pacers și-a dovedit aseară încă o dată superioritatea din acest sezon, reușind să câștige clar, scor 93-73, meciul cu Washington Wizards. Deși „vrăjitorii” veneau după o serie excelentă a lui John Wall, care marcase cel puțin 30 de puncte în trei din ultimele patru meciuri, defensiva lui Pacers s-a comportat excelent, iar Wizards nu a marcat decât 73 de puncte în total, dintre care doar 8 ale lui Wall. Interesant e că liderul din Est își permite în acest moment să se „joace” cu statisticile jucătorilor. Cu 3 minute înainte de final, Lance Stephenson a fost scos din teren de antrenorul Frank Vogel, care a fost huiduit! Motivul? Stephenson era la un pas de al treilea triple-double din acest sezon! Iar la insistențele publicului, acesta a revenit pe teren, dar n-a îndeplinit „baremul” necesar, terminând doar cu 8 puncte, 10 recuperări și 11 pase decisive. Paul George (23 de puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive) a fost din nou cel mai bun om al Indianei, care a urcat la un record excelent: 15-1! De cealaltă parte, Wizards (7-9) rămâne pe 7 în Est.


Chandler Parsons (dreapta) a avut procentaj 100% la aruncările de la trei puncte

Rockets, victorie clară cu Nets

După scandalul „Cola-gate”, iscat în urma unei acțiuni ciudate a lui Jason Kidd, care a aruncat un pahar de cola pe parchetul sălii pentru a opri meciul cu Los Angeles Lakers, din cauza faptului că nu mai avea timeout-uri, Brooklyn Nets a jucat aseară pe terenul lui Houston Rockets. Un meci în care Nets avea ocazia să șteargă imaginea proastă a paharului de cola aruncat pe podea, pentru care Kidd fusese deja amendat cu 50.000 de dolari! Dar nici nu a fost cazul de așa ceva. Nets a cedat din nou, scor 95-114, bifând al 12-lea eșec din acest sezon și al patrulea din ultimele cinci meciuri. E deja clar că binomul Pierce-Garnett nu îți mai poate aduce victorii. Dar și că Rockets (12-5) e una dintre cele mai bune echipe din Vest. Chiar și fără jocuri excelente din partea lui James Harden (9 puncte, 7 pase decisive) sau Dwight Howard (12 puncte, 7 recuperări). Aseară cel puțin, Chandler Parsons a fost excelent, marcând 6 din 6 din spatele arcului, terminând meciul cu 21 de puncte! Cu 12 victorii și 5 eșecuri, Rockets e pe 5 în Vest.

Alte meciuri disputate aseară în NBA

Charlotte Bobcats – Milwaukee Bucks 92-76
Boston Celtics – Cleveland Cavaliers 103-86
Atlanta Hawks – Dallas Mavericks 88-87
Orlando Magic – San Antonio Spurs 91-109
Philadelphia 76ers – New Orleans Pelicans 105-121
Utah Jazz – Phoenix Suns 101-112
Sacramento Kings – Los Angeles Clippers 98-104 (după o repriză de prelungiri) 

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la fel”
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62 de ani
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri disponibile”
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri…
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele