Un patron din Rusia a exclus din lot un jucător pentru a-i lua locul în timpul unui meci. L-a readus la echipă următoarea zi

16 oct 2014 739 afişări Baschet
Un patron din Rusia a exclus din lot un jucător pentru a-i lua locul în timpul unui meci. L-a readus la echipă următoarea zi

Krasnye Oktaby Volgograd este o echipă de baschet formată în urmă cu doi ani, în 2012, din generozitatea lui Dmitry Gerasimenko. Patronul în vârstă de 35 de ani, ajuns milionar în Rusia datorită afacerilor sale, a decis să investească în sport, iar în scurt timp a încropit o echipă suficient de bună încât să evolueaze în VTB United League, acolo unde participă 10 echipe din Rusia şi câte una din Belarus, Cehia, Finlanda, Estonia, Letonia şi Kazahstan: "Nu am stat mult pe gânduri când m-am gândit în ce vreau să investesc", declara Dmitry Gerasimenko la începutul lui 2013, după o carieră eşuată în Ucraina în calitate de jucător de baschet. Dar nu aceasta este povestea care surprinde. Milionari deveniţi patroni de cluburi sunt aproape la tot pasul în sportul mondial.

Dmitry Gerasimenko este şi jucător al echipei din Rusia, semnând un contract de profesionist valabil pe trei sezoane. Mai mult de atât, anul trecut i-a impus antrenorului său să joace în şase meciuri. În toate s-a dovedit inutil, nereuşind să dea niciun punct. Şi cum patronii au putere decizională supremă peste tot în lume, Gerasimenko nu face excepţie de la regulă. Sezonul trecut, atunci când echipa sa a întâlnit fosta câştigătoare EuroLeague din 2008, pe CSKA Moscova, patronul s-a văzut nevoit să îşi facă singur loc în lot. Astfel, a exclus din echipă un jucător pe care l-a readus ziua următoare, după ce Krasnye Oktaby Volgograd a învins în mod surprinzător multipla campioană a Rusiei. Patronul a fost jucătorul considerat a fi fost cel mai slab de pe teren.

500 de milioane de euro este averea estimată a lui Dmitry Gerasimenko

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.