Salvați de veteran!** Tim Duncan a bătut-o de unul singur pe Clippers!

Salvați de veteran!** Tim Duncan a bătut-o de unul singur pe Clippers!
  • Publicat:
  • Actualizat:

Tim Duncan a marcat 34 de puncte în victoria lui San Antonio Spurs de aseară cu Los Angeles Clippers, scor 104-102, inclusiv trei puncte cu 2,2 secunde rămase de joc.

Aruncările libere i-au costat pe californieni

Cu 31 de secunde rămase de joc, Los Angeles Clippers se îndrepta către una dintre cele mai importante victorii din acest sezon. Californienii conduceau cu 102-101 pe terenul lui San Antonio Spurs și aveau posesia, după un fault al lui Tony Parker asupra lui Chris Paul. Însă defensiva lui Spurs și-a făcut treaba! A dus atacul lui Clippers până la finalul timpului regulamentar și a beneficiat de o ultimă posesie. Pe care Tim Duncan a transformat-o într-o fază de trei puncte, după ce a marcat și a fost faultat de Green. Iar texanii s-au apărat perfect la ultima fază, forțându-l să greșească aruncarea decisivă pe Chris Paul. Duncan a fost și omul meciului, cu 34 de puncte și 11 recuperări, urmat de Tony Parker cu 24 de puncte și 8 pase decisive. „Diferența s-a făcut la aruncări libere. Ei au ratat nouă, noi doar una. Iar eu m-am simțit foarte bine azi”, a spus Tim Duncan (foto) la finalul meciului. Într-adevăr, californienii au ratat nouă aruncări libere, șapte dintre ele prin DeAndre Jordan (1/7)! Iar Blake Griffin (18 puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive) și Chris Paul (14 puncte, 5 recuperări, 12 pase decisive) n-au putut să recupereze aceste puncte pierdute ușor! Spurs (55-17) s-a distanțat la două victorii și jumătate în fruntea Conferinței de Vest, după eșecul Oklahomei City Thunder la Minnesota Timberwolves (93-101), în timp ce Clippers (49-24) rămâne la o singură victorie de borna 50, neatinsă vreodată în istoria francizei. Totuși, elevii lui Vinny del Negro au căzut pe locul 4 în Vest, după Denver Nuggets.

Durant, 36 de puncte insuficiente pentru victorie

Cele 36 de puncte marcate de Kevin Durant (foto sus, în albastru) nu au mai contat aseară! Oklahoma City Thunder a pierdut cu 101-93 meciul disputat pe terenul Minnesotei Timberwolves și odată cu jocul și șansa de a se bate până la final cu San Antonio Spurs pentru victoria în clasamentul final al Conferinței de Vest la sfârșitul sezonului regulat. Teoretic, cu nouă meciuri rămase de disputat până la finalul sezonului regulat, Thunder (53-20) e la două victorii și jumătate de Spurs și are șanse să recupereze deficitul, dar are un program dificil, cu două deplasări la Milwaukee Bucks și Indiana Pacers și un joc pe teren propriu cu Spurs. O înfrângere în jocul cu texanii în meciul de vineri dimineață îi va scoate aproape matematic pe elevii lui Scott Brooks din lupta pentru locul întâi. Dar ce s-a întâmplat aseară? Thunder nu a condus meciul decât o singură dată, în primul sfert (5-4). Din acel moment însă, finalista de anul trecut s-a aflat doar în postura de a egala. Poate și pentru că Durant (36 de puncte, 7 recuperări) nu a fost ajutat de data aceasta de Russell Westbrook, care nu a reușit decât 18 puncte și 9 recuperări. Iar ofensiva lui Timberwolves, altădată plină de erori, a marcat pentru a treia oară consecutiv cel puțin 100 de puncte, grație lui Nikola Pekovic (22 de puncte, 11 recuperări), care i-a dominat sub panou pe Kendrick Perkins (2 puncte, 5 recuperări) și Serge Ibaka (10 puncte, 11 recuperări).

James a rezolvat din nou meciul

Începe o nouă serie de victorii pentru Heat? De data aceasta, ar putea exista doar o serie mai redusă ca număr într-un sezon regulat, pentru că Miami mai are de jucat exact zece meciuri în prima parte a sezonului. Deocamdată însă, jucătorii antrenați de Erik Spoelstra spun că nu-i interesează acest lucru. Însă aseară, prin victoria înregistrată în fața lui New Orleans Hornets, scor 108-89, Heat și-a asigurat locul 1 și primul cap de serie în Conferința de Est. Practic, campioana va juca în play-off-ul estic de fiecare dată un meci în plus pe teren propriu. Și totul datorită seriei de 27 de victorii consecutive, cu care nicio echipă nu a putut ține pasul. Pentru prima oară în ultimii 8 ani, Heat s-a impus în Est, anul trecut pierzând primul loc în fața lui Bulls. Aseară, pe terenul „viespilor”, Heat a arătat încă o dată de ce e una dintre cele mai bune echipe. Poate și pentru că îl are pe teren de fiecare dată pe cel mai bun jucător al momentului din NBA. Aseară, LeBron James (foto sus, în negru) nu a jucat decât 32 de minute, dar a reușit 36 de puncte, 4 recuperări și 6 pase decisive. Dwayne Wade a mai pus pe tabelă 17 puncte și 9 pase decisive, în timp ce Norris Cole a adăugat 12 puncte. Iar Heat se pregătește de deplasarea de duminică noapte de la San Antonio Spurs, un meci pe care toți fanii îl așteaptă cu nerăbdare.

Fournier, la cel mai bun meci al carierei

Nu a fost nevoie decât de o victorie, obținută după două eșecuri, pentru ca Denver Nuggets să urce din nou pe locul 3 al Conferinței de Vest. Profitând de eșecul lui Clippers, formația din Colorado a urcat din nou pe podiumul clasamentului, după ce a trecut cu 109-87 de Brooklyn Nets. Fără Ty Lawson, Denver a trebuit să se bazeze pe postul de conducător de joc pe veteranul Andre Miller și pe debutantul Evan Fournier. Doi jucători total diferiți, dar care și-au ajutat echipa atunci când s-au aflat pe teren. Francezul Fournier (20 de ani) a reușit cel mai bun meci din carieră în NBA, cu 19 puncte marcate, pentru a-i aduce lui Denver cea de-a 50-a victorie din acest sezon. Al cincilea sezon întreg consecutiv în care formația antrenată de George Karl atinge această performanță. Totuși, pentru Nuggets urmează meciuri cu echipe angrenate în lupta pentru play-off: o deplasare la Utah Jazz și două meciuri pe teren propriu cu Dallas Mavericks și Houston Rockets. „Avem un program infernal, dar trebuie să ne mulțumim cu lotul pe care îl avem. Acest lot ne-a adus și 15 victorii consecutive”, a spus antrenorul George Karl. Denver (50-24) este pe 3 în Vest, cu o victorie peste Clippers și două peste Memphis Grizzlies. De partea cealaltă, Brooklyn (42-30) rămâne pe 4 în Est.

Utah vrea în play-off!

Surpriză la Portland! Utah Jazz a câștigat primul meci după nouă eșecuri consecutive în deplasare și a reintrat în lupta pentru ultimul loc din Conferința de Vest care asigură prezența în play-off. Practic, după victoria cu 105-95 în fața celor de la Trail Blazers, Utah a egalat-o și depășit-o pe Los Angeles Lakers, întrucât deține avantajul meciurilor directe cu formația californiană! Deși la pauză conducea cu 52-42, Portland nu a reușit să mențină acest avantaj, după ce Utah a apăsat pedala de accelerație în repriza secundă. Mo Williams (foto sus, dreapta, 28 de puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive) și Paul Millsap (25 de puncte, 10 recuperări) au fost cei mai buni jucători ai lui Utah, eclipsând eforturile lui Damian Lillard (24 de puncte, 7 pase decisive) și J.J. Hickson (17 puncte, 14 recuperări). Pentru Utah urmează trei meciuri pe teren propriu, cu Brooklyn Nets, Portland Trail Blazers și Denver Nuggets. Deși adversarii sunt puternici, Utah se află în elementul său pe teren propriu, câștigând 26 din cele 35 de meciuri disputate la Salt Lake City.

Pierce, încă un triple-double

Deși a ajuns la 35 de ani, Paul Pierce (foto sus, stânga) rămâne unul dintre cei mai buni jucători din NBA. Starul lui Boston Celtics a demonstrat-o și aseară, când a reușit cel de-al treilea triple-double al sezonului (20 de puncte, 10 recuperări, 10 pase decisive) în victoria echipei sale, scor 118-107, pe teren propriu cu Atlanta Hawks. A fost meciul dintre locurile 7, respectiv 6 din Conferința de Est, iar Boston (38-34) încă mai speră să evite poziția a șaptea, după ce s-a apropiat la doar două victorii de Atlanta (40-33) în clasament. Pe lângă Pierce, Celtics a beneficiat și de jocul bun reușit de Jeff Green, 27 de puncte, dar și de cele 24 de puncte marcate de rezerva Jason Terry. În schimb, Atlanta, a resimțit absența lui Al Horford, cu probleme stomacale, iar Josh Smith (18 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive) nu a putut stopa jocul lui Boston, care a câștigat trei din cele patru sferturi ale jocului.

Alte rezultate înregistrate azi-noapte în NBA

Orlando Magic – Washington Wizards 97-92
New York Knicks – Charlotte Bobcats 111-102
Detroit Pistons – Toronto Raptors 82-99
Cleveland Cavaliers – Philadelphia 76ers 87-97
Memphis Grizzlies – Houston Rockets 103-94

 

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Desfătare într-un cadru de lux pentru Inna și Deliric! Avem imaginile din croaziera de 5 stele
Desfătare într-un cadru de lux pentru Inna și Deliric! Avem imaginile din croaziera de 5 stele
Nu mai există dubii: Tottenham i-a decis viitorul lui Radu Drăgușin!
Nu mai există dubii: Tottenham i-a decis viitorul lui Radu Drăgușin!
Mama lui Salman Khan rupe tăcerea despre Iulia Vântur! Ce relație există, de fapt, între româncă și actorul de la Bollywood. Acum e clar
Mama lui Salman Khan rupe tăcerea despre Iulia Vântur! Ce relație există, de fapt, între româncă și actorul de la…
Elias Charalambous a sărbătorit alături de fiica sa! Apariție ravisantă pentru frumoasa Andriana
Elias Charalambous a sărbătorit alături de fiica sa! Apariție ravisantă pentru frumoasa Andriana
Mara Bănică, transformată TOTAL după ultimele operații estetice. Fanii abia o recunosc
Mara Bănică, transformată TOTAL după ultimele operații estetice. Fanii abia o recunosc
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
BANCUL ZILEI. - Îs supărat, mă, Vasile! - De ce, măi Ioane, că de-abia te-ai întors din concediu?!
BANCUL ZILEI. - Îs supărat, mă, Vasile! - De ce, măi Ioane, că de-abia te-ai întors din concediu?!
Leguma cu care culegătorii au dat lovitura în această perioadă. E la discreţie şi ia de cele mai multe ori calea exportului
Leguma cu care culegătorii au dat lovitura în această perioadă. E la discreţie şi ia de cele mai multe ori…
OBICEIUL sănătos prin care CÂȘTIGI ani întregi de viață!
OBICEIUL sănătos prin care CÂȘTIGI ani întregi de viață!
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent luată de milionarul român
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent luată de milionarul român
Cum arată construcția de vis a lui Mihai Neșu! În 3 ani a reușit să facă ce alții nu pot într-o viață
Cum arată construcția de vis a lui Mihai Neșu! În 3 ani a reușit să facă ce alții nu pot…
A murit Preotul Gheorghe! Breaking news
A murit Preotul Gheorghe! Breaking news
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Trei semne că discuți cu un robot escroc AI
Trei semne că discuți cu un robot escroc AI
Halep joacă, astăzi, pe zgură după 2 ani: avertismentul specialiștilor pentru Simona
Halep joacă, astăzi, pe zgură după 2 ani: avertismentul specialiștilor pentru Simona
Ce spune Ciolacu despre creşterea salariului minim: Intenţia clară a Guvernului e să crească la 3.700 de lei
Ce spune Ciolacu despre creşterea salariului minim: Intenţia clară a Guvernului e să crească la 3.700 de lei
Este legal să parchezi pe contrasens?
Este legal să parchezi pe contrasens?
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are cu noul bărbat din viața ei
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are cu noul bărbat din viața…
×