Rivale pe teren, se iubesc în dormitor!** ProSport vă prezintă detalii despre o înfruntare inedită: s-a aflat față în față cu fata cu care s-a căsătorit

Redactor:
Ionuț MARIN
Rivale pe teren, se iubesc în dormitor!** ProSport vă prezintă detalii despre o înfruntare inedită:  s-a aflat față în față cu fata cu care s-a căsătorit
  • Publicat:
  • Actualizat:

Lacy (Kosice) a jucat 28 de minute la Târgoviște și a marcat șase puncte

Târgoviște râde, cântă și dansează după victoria de miercuri, cu Kosice, 72-64, de pe teren propriu, echivalentă cu pătrunderea în optimile Euroligii feminine de baschet. CSM a ajuns aproape de vârful piramidei în timp-record: echipa a fost înființată în vara lui 2011, a primit drept de joc direct în Liga Națională, realizând eventul în sezonul 2011-2012. În Euroligă s-a înscris în baza unui wild-card primit de România de la FIBA. Dincolo de colosala performanță, modelul Târgoviște reprezintă o lecție pentru cluburile din România, indiferent de natura disciplinei sportive, despre cum poți prin profesionalism, management și politică de transferuri coerentă să urci pas cu pas în ierarhia continentală.

Înainte de a vă prezenta o cronologie a desfășurării de forțe de la Târgoviște, lasăm ca mingea de angajament a povestirii să cadă pe un subiect inedit. Tangențial cu prezența lesbianismului în sportul românesc, o realitate despre care se vorbește doar prin colțurile sălii de sport, cu voce înceată. În România nu este legalizată căsătoria sau adopția unui copil de către două persoane de același sex. În SUA însă este legiferată, iar una dintre sportivele care au profitat de această lege joacă la campioana României la baschet feminin.

Meciul CSM-ului cu Kosice a dezvăluit latura mai puțin cunoscută a unei jucătoare de la Târgoviște. Americanca Ashley Walker (23 de ani, 1,75 m) s-a căsătorit în Statele Unite, pe 18 iulie anul trecut, cu adversara sa de miercuri, conaționala Natasha Lacy (GA Kosice). S-au revăzut în Polivalenta din Târgoviște și și-au schimbat priviri pline de semnificații. Walker n-a evoluat însă nicio secundă, neavând deocamdată drept de joc în Euroligă. Cum regulamentul impune folosirea a maximum două jucătoare din afara continentului și conducătorii le-au preferat pe Robbins și Ajavon pentru ultimele meciuri din faza grupelor, lui Walker i-a rămas să își susțină din tribună colegele și… soția.

Lacy a jucat 28 de minute la Târgoviște și a marcat doar șase puncte, fiind una dintre cele mai slabe jucătoare ale lui Kosice în fața campioanei. S-a terminat totuși excelent pentru familia Walker-Lacy: ambele vor juca în play-offul Euroligii. ProSport a aflat că staff-ul CSM-ului pregătește o mutare pentru dubla cu Spartak Moscova, Ashley, fostă jucătoare în WNBA la Indiana Fever, urmând să primească drept de joc, în locul uneia dintre cele două americance cu care s-au abordat jocurile din grupă. Altfel, relația dintre cele două jucătoare de culoare este de notorietate în lumea baschetului, schimburile siropoase de replici de pe rețelele de socializare făcând deliciul fanilor.

Primii pași

Să revenim la CSM. În mai 2011 s-a vorbit pentru prima dată la Târgoviște despre reînființarea echipei de baschet. Discuțiile veneau după aproape un an de la „decesul” MCM-ului, campioană a României și sfert-finalistă în FIBA Cup în sezonul 2009-2010.
Scheletul noii echipe avea să se traseze pe structura clubului municipalității. În câteva săptămâni s-au încropit lotul și banca tehnică, cu Florin Nini principal și câteva nume grele în baschetul românesc: Chrissy Givens, Flori Diaconu sau Cristina Ciocan. CSM n-a avut probleme pe plan intern. A sprintat spre un nou titlu național, al zecelea pentru Târgoviște, adjudecat într-o finală în care a spulberat Satu Mare, 3-0. Cupa fusese și ea „amanetată”, după un Final Four chiar lângă Turnul Chindiei. Lucrurile aveau să se schimbe complet în vara lui 2012. Dintr-o echipă fără pretenții europene, cum s-a dorit la înființare pentru primul sezon, Municipal Târgoviște a riscat o participare istorică în Euroligă, premieră pentru întreg baschetul românesc. CSM avea să ajungă, într-un an de la apariția în peisajul național, prima echipă din țara noastră care evoluează la cel mai înalt nivel în baschetul continental. Totul, printr-un wild-card primit de FR Baschet de la FIBA. Momentul înscrierii: la câteva săptămâni după ce primarul Gabriel Boriga – președinte onorific CSM – câștiga un nou mandat.

Schimbarea la față

Înscrierea propriu-zisă în Euroligă nu a costat aproape nimic CSM. Ca oricare dintre celelalte 20 de grupări înscrise, Municipal a achitat o garanție de 20.000 de euro, bani care vor fi înapoiați de FIBA la finalul sezonului. Șocul a fost altul: șefii au decis să schimbe complet echipa, oprind, din vechea gardă, doar două jucătoare, Andreea Huțanu și Flori Diaconu. Principal a fost instalat grecul Georgios Dikeoulakos, care a ajuns la Târgoviște cu o armată de colaboratori, dar a lucrat și cu Florin Nini, proaspăt câștigător al eventului la acea vreme. Municipal le-a adus pe Babkina, Robbins, Stoenescu, Mărginean, ulterior Currie și Bjelika și a câștigat trei meciuri din prima parte a sezonului european.

Artizanul Boriga n-a prins bucuria

Meciul retur cu Fener-bahce, ultimul din 2012, a consemnat despărțirea de Dikeoulakos și de șase jucătoare. S-au avansat tot felul de variante, realitatea fiind că grecul a dezamăgit la Târgoviște și a plecat „la pachet” cu baschetbalistele protejate. Aproape înjumătățit după cele șase plecări, lotul a fost „pansat” cu Ajavon, Walker și Davis, toate de origine americană, iar Nini a revenit principal. CSM a pierdut trei meciuri, cu Nadezdha, Arras și Sopron, dar l-a câștigat pe cel mai important, cu Kosice, obținând calificarea în extremis în optimi. Artizanul renașterii baschetului târgoviștean, primarul Gabriel Boriga n-a fost în tribună la meciul cu slovacele. Boriga părăsise arena la pauza meciului cu Sopron, supărat pe evoluția echipei.

Campioana României CSM Târgoviște va întâlni formația rusă Sparta Moscova în optimile de finală ale Euroligii, faza play-off

Partidele se vor juca în 19, 22 și 27 februarie, cu primul și ultimul meci pe terenul echipei mai bine cotate, CSM având astfel o singură întâlnire în fața propriilor fani, pe 22 februarie

Sparta Moscova a încheiat grupa A pe prima poziție, cu un bilanț de 10 victorii și două înfrângeri

În SUA, căsătoria între persoane de același sex e legalizată doar în câteva state: Connecticut,Iowa, Massachusetts, New Hampshire, Vermont, New York, Washington, Maine și Maryland

Ashley, născută în New York

Ashley (23 de ani, 1,75 m, 73 kg) s-a născut în New York și joacă pe postul de conducător de joc sau extremă. Draftată de echipa nord-americană Indiana Fever, Ashley a semnat apoi cu formația israeliană Hapoel Rishon Le Zion. Este absolventă a unui colegiu din Atena și a venit la Târgoviște la începutul acestui an.

MESAJE PE TWITTER
Ashley către Natasha
„Dragostea e peste tot unde se află iubirea mea, Natasha Lacy”
„Asta a fost cea mai bună lună a vieții mele, 18 iulie – 18 august, luna care a trecut după căsătorie. A trecut o lună, mai urmează o viață”
„A fost o zi de petrecere, dar cea mai bună parte a zilei abia acum vine. Pentru că voi adormi alături de tine, Natasha Lacy”

La descrierea profilului pe pagina sa de twitter, Natasha a optat pentru titlul unei cunoscute melodii semnate de Cindy Lauper: „Girls just wanna have fun”

Dacă Natasha îmbracă maioul celor de la Good Angels Kosice în meciuri oficiale, Ashley n-a apucat să poarte echipamentul portocaliu al campioanei CSM Târgoviște

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani:
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani:…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Cum arată noul Hyundai Tuscon? SUV asiatic cu mulți fani în România - GALERIE FOTO
Cum arată noul Hyundai Tuscon? SUV asiatic cu mulți fani în România - GALERIE FOTO
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…