„Regele” s-a întors acasă! Cu James în mare formă, Heat a învins-o clar pe Cavaliers

  • Publicat:
  • Actualizat:

LeBron James a câștigat aseară al zecelea din cele 11 meciuri jucate împotriva fostei sale echipe, Cleveland Cavaliers, scor 95-84. Presa americană scrie însă că James s-ar putea întoarce la Cleveland din vara lui 2014, iar fanii lui Cavs i-au cerut „Regelui” să vină acasă

*James a fost aproape de un triple-double în fața fostei sale echipe, cu 28 de puncte, 8 recuperări și 8 pase decisive
*Los Angeles a câștigat cu 2-0 duelul cu New York, Clippers și Lakers impunându-se în fața lui Knicks, respectiv Nets
*San Antonio Spurs și Portland Trail Blazers au pierdut aseară pentru prima oară după 11, respectiv 12 meciuri


Prin calitățile sale atletice uimitoare, LeBron James domină orice jucător din NBA

Tricouri arse în piețele din Cleveland, mesaje dure primite pe telefon sau pe Twitter și huiduieli la scenă deschisă. Așa a fost primită în Cleveland, acum trei ani, vestea că LeBron James va pleca de la Cavaliers la Miami Heat. Modul în care „Regele” și-a părăsit echipa din statul natal, acolo unde a copilărit și a crescut, i-a înrăit teribil pe foștii săi fani. Dar la trei ani de la momentul în care James a anunțat la televizor, în prime-time, că va pleca la Heat, rănile s-au închis. Probabil a ajutat și faptul că la sfârșitul sezonului, superstarul lui Heat va deveni jucător liber de contract. Iar în presa din Statele Unite se zvonește deja că Cleveland dorește să îi ofere din nou un contract. Doar că până atunci, Cavaliers e o echipă de pluton, iar Heat rămâne campioana ultimelor două sezoane. Dovadă că acest lucru s-a văzut și în teren în meciul direct de aseară, pe care Heat l-a tranșat fără emoții, scor 95-84. Principalul responsabil pentru victorie? Cine altcineva decât LeBron! Cu 28 de puncte, 8 recuperări și 8 pase decisive, James a fost, din nou, cel mai bun om al lui Miami (12-3). Care a ajuns la al optulea succes consecutiv, grație eficienței lui James, Dwayne Wade (22 puncte) și Michael Beasley (17 puncte, 9 recuperări). A fost a zecea victorie a lui James împotriva fostei sale echipe din 11 încercări. Iar fanii și-au mai îndulcit tonul, deși au existat și fluierături pe alocuri. „Nu cred că poate fi mai rău decât în primul meci aici după ce am plecat. Sigur, e ciudat să joc în locul pe care îl consideram casă. Dar fanii sunt excelenți, printre cei mai buni din NBA”, a spus James la finalul meciului. Doar că fanii lui Cavaliers nu au motive de mulțumire. Echipa lor, cu 4 victorii și 11 eșecuri, e departe de un loc de play-off, așteptat înainte de debutul sezonului. Și se vorbește deja că Dion Waiters va fi cedat la altă echipă, din cauza faptului că produce tensiuni prea mari în vestiarul echipei.


Damien Lillard n-a mai reușit să fie decisiv în meciul de aseară pentru Trail Blazers

Blazers, eșec după 12 victorii la rând

Dacă Heat continuă să strângă victorie după victorie, o altă echipă, protagonistă a unei serii incredibile de succese, 12 la rând, a cedat aseară pentru prima oară după trei săptămâni. Surprinzător, pe terenul unei echipe care nu s-ar fi anunțat una atât de puternică la începutul sezonului. Dar până la urmă, Portland Trail Blazers trebuia să piardă. Și a făcut-o aseară, scor 106-120, în fața lui Phoenix Suns. „Mă bucur că nu trebuie să jucăm mereu în fața lui Phoenix. E o echipă care știe să evolueze foarte bine. Odată ce au avut conducerea, au apăsat pe accelerație”, a declarat Terry Stotts, antrenorul lui Blazers. Care a trebuit să se recunoască învins după ce trio-ul LaMarcus Aldridge (24 de puncte, 4 recuperări), Nicolas Batum (15 puncte, 5 recuperări) și Damien Lillard (16 puncte) nu a mai evoluat la același nivel din punct de vedere ofensiv. Probabil și pentru că defensiva echipei din Arizona chiar a evoluat bine și s-a luptat pentru fiecare minge. Iar în atac, Goran Dragic (31 de puncte, 5 recuperări, 10 pase decisive) și Channing Frye (25 de puncte, 9 recuperări) au fost excelenți, chiar dacă nu l-au avut alături pe conducătorul de joc Eric Bledsoe, lovit la coapsă. Blazers (13-3) rămâne pe 2 în Vest, în timp ce Suns (8-7) urcă pe 9 în același clasament.


Deși a încercat 16 aruncări, Russell Westbrook nu a marcat decât șase puncte în meciul de aseară. Chiar și așa, Oklahoma a câștigat derby-ul cu Spurs

Thunder a învins-o pe Spurs cu propriile arme

Nici San Antonio Spurs nu se mai poate mândri cu seria de 11 victorii consecutive pe care o pusese cap la cap în ultimele trei săptămâni. Aseară, într-unul dintre cele mai așteptate meciuri ale sezonului, texanii lui Gregg Popovich au cedat, scor 88-94, pe terenul Oklahomei Thunder. A fost un meci tipic între două dintre cele mai puternice echipe din Vest, care ar putea să se întâlnească din nou în play-off. Iar Thunder a câștigat învingând-o pe Spurs cu propriile arme ale echipei lui Popovich. Cu o defensivă excelentă și o prezență bună sub panou, Durant&co. au oprit seria de 11 victorii la rând a texanilor. Durant (24 de puncte, 13 recuperări) a acoperit jocul slab al lui Russell Westbrook (6 puncte, 8 pase decisive), mai ales după ce conducătorul de joc al lui Thunder a transformat doar două din cele 16 aruncări ale serii! Și Serge Ibaka (17 puncte, 11 recuperări) l-a blocat bine pe Tim Duncan (11 puncte, 8 recuperări), în timp ce magia lui Tony Parker (16 puncte, 7 pase decisive) nu a mai ajutat-o pe Spurs să revină. Totuși, echipa din Texas rămâne pe 1 în Vest, cu 13 victorii și 2 eșecuri, în timp ce Thunder (10-3) e pe 3.


Lakers a evoluat aseară într-un atipic echipament de culoare neagră

Nets, patru eșecuri la rând acasă

Patru eșecuri la rând! Acesta este bilanțul lui Brooklyn Nets pe teren propriu în ultimele două săptămâni. Unul care l-a făcut aseară pe tehnicianul Jason Kidd să își verse paharul de suc după o fază în care echipa sa nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor. Practic, povestea unei echipe care nu reușește să joace, deși miliardarul rus Mihail Prohorov a creat toate condițiile necesare. Aseară, Nets a cedat în fața unei săli pline, scor 94-99, contra lui Los Angeles Lakers, într-un meci în care new-yorkezii nu au condus nici măcar o secundă! Totuși, Brooklyn a fost aproape să producă o surpriză pe final, când au anulat un avantaj de 27 de puncte al californienilor, venind doar la două puncte diferență. Doar că o pasă greșită a lui Paul Pierce a fost interceptată de Wesley Johnson, iar acțiunea s-a sfârșit cu un slam-dunk, care a rezolvat problema câștigătoarei. Pentru Nets, Kevin Garnett (4 puncte, 9 recuperări) și Paul Pierce (12 puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive) au dezamăgit din nou, în timp ce Deron Williams sau Andrei Kirilenko nu au jucat, fiind în continuare accidentați. În schimb, la Lakers (8-8), locul 11 în Vest, Pau Gasol (21 de puncte, 8 recuperări) și Nick Young (26 de puncte) au strălucit. Cu 4 victorii și 11 eșecuri, Nets e pe 13 în Est, cu un loc peste New York Knicks.


Chris Paul ar putea absenta cel puțin câteva zile după ce s-a accidentat la bicepsul femural

Paul, accidentare la bicepsul femural

Nici rivala din oraș a lui Nets, Knicks, nu a putut să aibă motive de bucurie aseară. De fapt, orașul Los Angeles a câștigat cu 2-0 duelul cu New York, după ce Clippers s-a impus cu 93-80 pe teren propriu în fața echipei lui Mike Woodson. A fost un alt meci destul de echilibrat, pe care Clippers l-a câștigat însă grație defensivei mai bune. Și, probabil, grație faptului că Knicks nu are niciun jucător capabil să facă diferența pe teren în afara lui Carmelo Anthony. Doar că Clippers a trecut prin momente mult mai grele decât se aștepta. Fără Chris Paul (15 puncte, 5 recuperări, 7 pase decisive) de la mijlocul sfertului trei, după o accidentare la bicepsul femural, Clippers a trebuit să mizeze pe jucătorii de pe banca de rezerve. Iar aceștia și-au făcut treaba! Jamal Crawford (13 puncte) i-a ajutat pe Blake Griffin (15 puncte, 13 recuperări) și J.J. Redick (15 puncte) să mențină un ritm suficient de bun pentru ca Knicks (4-11) să nu revină. Iar punctele lui Carmelo Anthony (27 de puncte, 9 recuperări) și Andrea Bargnani (20 de puncte, 10 recuperări) nu au putut echilibra soarta partidei. Interesant va fi de văzut cum se descurcă Clippers fără Paul, suspect de ruptură de biceps femural. Însă californienii stau bine deocamdată, fiind pe 4 în Vest, cu 11 victorii și 5 eșecuri.

Alte rezultate înregistrate azi-noapte în NBA

Charlotte Bobcats – Indiana Pacers 74-99
Orlando Magic – Philadelphia 76ers 105-94
Boston Celtics – Memphis Grizzlies 93-100
Detroit Pistons – Chicago Bulls 79-99
Milwaukee Bucks – Washington Wizards 92-100 (după o repriză de prelungiri)
Houston Rockets – Atlanta Hawks 113-84
Dallas Mavericks – Golden State Warriors 103-99
Minnesota Timberwolves – Denver Nuggets 110-117

Clasament Conferința de Est

Clasament Conferința de Vest

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită cu lingura
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și pe mine!
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și pe mine!
Se jucau
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după încăierarea din sala de clasă
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă simt vinovat!
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă…
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Halep NU SCAPĂ! Cutremur la ITIA: A venit timpul
Halep NU SCAPĂ! Cutremur la ITIA: A venit timpul
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care s-a gândit familia
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care s-a gândit familia
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
SUV-ul ce bate Hyundai Tucson și Kia Sportage. Preț tentant în România - VIDEO
SUV-ul ce bate Hyundai Tucson și Kia Sportage. Preț tentant în România - VIDEO
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…