Puştii lui Hagi au făcut spectacol sub panou. Constanţa Streetplay a dat startul calificărilor pentru Jocurile Olimpice la baschet 3x3

13 nov 2018 426 afişări Baschet
Puştii lui Hagi au făcut spectacol sub panou. Constanţa Streetplay a dat startul calificărilor pentru Jocurile Olimpice la baschet 3x3
GALERIE (3 de imagini) VEZI GALERIA

Constanţa Streetplay, ediţia de iarnă, ultimul turneu marca Sport Arena Streetball din 2018, i-a reunit pe terenul de baschet 3x3 amenajat la City Park Mall pe fotbaliştii de la FC Viitorul Constanţa şi pe starul echipei locale de baschet Athletic Constanţa.

Baschetbalistul american Deondre Ray a făcut spectacol cu dunkurile sale, ajutat de Carlo Casap, Alexandru Măţan, Ionuţ Vînă şi Bradley De Noijeer de la FC Viitorul Constanţa. Casap a fost cel mai curajos dintre fotbalişti şi l-a lăsat pe Ray să zboare peste el pentru un slam-dunk, în timp ce Vînă şi-a dovedit calităţile de pasator şi i-a ridicat baschetbalistului mingea la inel cu o braziliană.

Cea de-a doua ediţie de iarnă a tradiţionalului turneu Constanţa Streetplay a reunit la start peste 200 de participanţi, la toate categoriile. Turneul s-a încheiat cu victoria echipei Blind Date (Bogdan Cezar Sandu, Mihai Văcărescu, Leonard Filip şi Andrei Grosu), care s-a impus în finala categoriei de elită, Open Masculin, 21-12 cu localnicii de la Animal Pack. Campionii au încasat un cec în valoare de 4500 de lei.

Evenimentul marca Sport Arena Streetball, organizat de către Asociaţia Judeţeană de Baschet Constanţa cu sprijinul City Park Mall şi finanţat de Primaria Constanţa a deschis sezonul pre-olimpic pentru baschetul 3x3. Clasamentul mondial pe naţiuni, alcătuit în baza punctelor acumulate de jucătorii din fiecare ţară la turneele din perioada 1 noiembrie 2018 – 1 noiembrie 2019, va fi principalul criteriu de calificare la turneul olimpic de baschet 3×3 de la Tokyo 2020.

Echipele Liceului cu Program Sportiv din Constanţa, atât la masculin cât şi la feminin s-au impus în competiţia şcolară, 3x3 Schools Battle. La gimnaziu echipele Scolii 29 “Mihai Viteazul” au reuşit de asemenea dubla, câştigând atât la băieţi cât şi la fete.

Competiţia şcolară de baschet 3x3 a reprezentat o premieră în România şi s-a disputat pe parcursul a mai multor etape săptămânale, cu fazele finale găzduite în cadrul turneului de la City Park Mall. Peste 400 de elevi au fost înscrişi la acest campionat organizat de către Asociaţia Judeţeană de Baschet Constanţa susţinut de Inspectoratul Judeţean şi finanţat de Primăria Municipiului Constanţa.

Baschetul 3x3 a fost principalul punct de atracţie în weekend şi pentru vizitatorii City Park Mall, care au participat la numeroase concursuri cu premii oferite de partenerii competiţiei sau au avut ocazia să urmărească momentele de spectacol din program. Evenimentul a fost susţinut de Nike, Superbet, Pep&Pepper, Gatorade, Sportloft.com, Stirom Ltd., Hesperis Group, Al Prompt, Radio România Constanţa şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa.
 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.