Probleme în Paradis?** Heat a pierdut cel de-al treilea meci din ultimele patru jocuri!

Probleme în Paradis?** Heat a pierdut cel de-al treilea meci din ultimele patru jocuri!
  • Publicat:
  • Actualizat:

Miami Heat a pierdut aseară pentru a treia oară în ultimele patru meciuri, scor 97-104, în deplasarea de la Utah Jazz.

Heat a pierdut din nou duelul recuperărilor

Într-un sezon de 82 de meciuri, câteva înfrângeri ale celei mai bune echipe din campionat sunt normale. Anul trecut, când a câștigat campionatul, Miami Heat a pierdut 20 din cele 66 de meciuri ale sezonului regulat. Însă nu înfrângerile încep să pună probleme echipei din Florida acum, ci jocul slab în defensivă și lipsa de reacție a unor jucători importanți, precum Dwayne Wade. Aseară, Heat a pierdut cu 97-104 pe terenul lui Utah Jazz, a treia înfrângere din ultimele patru partide pentru campioana din NBA. Evident, cel mai bun marcator al celor de la Heat a fost LeBron James (foto), cu 32 de puncte, 4 recuperări și 6 pase decisive, care s-a apropiat de cota de 20.000 de puncte marcate în NBA. „Regele” lui Heat va avea, cu siguranță, șansa de a depăși această bornă în meciul de miercuri seară cu Golden State Warriors. Dacă James a evoluat excelent, celelalte două vedete ale lui Heat, Chris Bosh și Dwayne Wade, nu s-au remarcat decât prin greșeli. Deși Bosh a marcat 16 puncte, iar Wade 11, antrenorul Erik Spoelstra i-a ținut pe bancă mai mult decât de obicei, Wade neintrând nici măcar o secundă în sfertul patru, atunci la începutul căruia Heat era condusă cu 84-65! Însă chiar și fără vedete, Heat s-a apropiat la 93-91, doar pentru a începe din nou să evolueze slab și să fie învinsă sub panou. Campionii au pierdut din nou duelul recuperărilor, 18-27, fapt care l-a enervat la culme pe antrenorul Erik Spoelstra: „Pentru a câștiga un meci, e nevoie de recuperări. Când pierzi constant această luptă, e greu să te impui chiar și în fața unei echipe mediocre. E nevoie de mai mult efort și de mai mult aplomb sub panou. Altfel nu vom avea cum să câștigăm”. La gazde, Al Jefferson (23 de puncte, 11 recuperări) și rezerva Gordon Hayward (22 de puncte, 2 recuperări, 4 pase decisive) au fost jucătorii care au ținut piept revenirii celor de la Heat. Chiar dacă a pierdut patru din ultimele șase partide, Miami continuă să fie lider în Est, cu 24 de victorii și 12 înfrângeri. Heat își încheie joi seria de șase meciuri la rând jucate în deplasare, urmând să mai evolueze cu Golden State Warriors și într-un derby cu Los Angeles Lakers. Jazz (21-19) rămâne la limita play-off-ului în Vest, ocupând locul nouă.

Durant și Westbrook au marcat 47 din 51 de puncte în repriza secundă pentru Thunder!

În schimb, în Conferința de Vest, Oklahoma City Thunder spulberă tot. Aseară, liderul Conferinței a câștigat cel de-al patrulea meci la rând, cu codașa Phoenix Suns, scor 102-90. Kevin Durant (41 de puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive) și Russell Westbrook (36 de puncte, 8 recuperări, 5 pase decisive) au fost din nou artizanii victoriei echipei din Oklahoma City, marcând 47 din cele 51 de puncte reușite de Oklahoma în repriza secundă. Chiar dacă se aștepta la un meci bun reușit de cei doi, defensiva lui Phoenix nu a avut răspuns pentru răbufnirea celor doi tineri din angrenajul echipei lui Scott Brooks, care au înscris din aproape orice poziție. „A fost doar planul de joc. Ei au vrut să ne blocheze, dar nu au reușit. Colegii mei mi-au spus să fiu agresiv, așa că am fost”, a spus Durant, care și-a egalat cea mai bună performanță din acest sezon, reușită în meciul cu Atlanta Hawks, câștigat de Thunder cu 100-92 pe 19 decembrie. Cu 30 de victorii și 8 înfrângeri, „tunetele” continuă să conducă în Vest, în fața celor de la Los Angeles Clippers. Suns (13-27) ocupă penultimul loc în aceeași Conferință, cu două victorii în fața codașei New Orleans Hornets.

Bledsoe a jucat la fel ca Paul

O problemă la genunchi l-a împiedicat pe Chris Paul să evolueze în meciul lui Los Angeles Clippers de aseară cu Memphis Grizzlies. O pierdere importantă pentru californieni, care nu au jucat niciun meci în acest sezon fără vedeta lor. Totuși, când în echipă există doi conducători de joc precum Paul și Chauncey Billups, cel de-al treilea jucător care evoluează pe acest post e obligat să învețe câte ceva de la colegii săi. Iar Eric Bledsoe (23 de ani), care nu a fost titular decât în două partide în doi ani, a demonstrat aseară că e gata pentru NBA. Draftat pe locul 18 de Oklahoma City Thunder în 2010, Bledsoe (foto, nr.12) a ajuns la Clippers imediat după draft și s-a văzut țintuit pe banca de rezerve după transferul lui Paul în 2011. Însă tânărul care a absolvit facultatea Kentucky a strălucit aseară, conducând perfect ofensiva celor de la Clippers în victoria obținută cu 99-73 în fața celor de la Memphis Grizzlies. Bledsoe a terminat meciul cu 14 puncte și 4 pase decisive, în timp ce rezervele Jamal Crawford (16 puncte) și Matt Barnes (16 puncte și 8 recuperări) au fost din nou decisive. „Pur și simplu, am jucat ceea ce joc de fiecare dată. Nu a fost nimic special”, a spus Bledsoe după meci. În plus, defensiva celor de la Clippers și-a revenit, după ce antrenorul Vinny del Negro și-a criticat jucătorii pentru modul în care au evoluat în defensivă în meciurile cu Dallas Mavericks (99-93) și Orlando Magic (101-104) de săptămâna trecută. Cu 29 de victorii și 9 înfrângeri, Clippers rămâne pe 2 în Vest, în timp ce Grizzlies (24-12) ajunge la al doilea meci consecutiv pierdut și ocupă locul 4.

Al 26-lea triple-double din carieră pentru Rondo

Poate că Charlotte Bobcats nu e un adversar dificil, însă pentru Boston Celtics nu contează care este următoarea victimă. Celtics trec prin cea mai bună perioadă din acest sezon, câștigând ultimele șase meciuri, o serie venită după ce Boston a pierdut patru jocuri la rând. Aseară, „verzii” s-au impus cu 100-89 în fața celor de la Bobcats, a patra înfrângere la rând a echipei lui Michael Jordan. Cel mai bun jucător al lui Celtics a fost Rajon Rondo, care a reușit cel de-al 26-lea triple-double din carieră, cu 17 puncte, 10 recuperări și 12 pase decisive. „Eu îmbătrânesc, dar din spate vin tot mai mulți tineri care sunt gata să dea totul pentru a mă învinge. Eu intru pe teren doar cu gândul să fac ceea ce știu mai bine, adică să-mi conduc ofensiva spre victorie”, a spus după meci Rondo (26 de ani). Deși a marcat doar 7 puncte în 32 de minute, după ce a ratat 9 aruncări, Kevin Garnett a fost excelent sub panou, reușind 10 recuperări, în timp ce Paul Pierce a marcat 19 puncte pentru Celtics. În acest moment, echipa din Boston e pe șapte în Vest, cu 20 de victorii și 17 înfrângeri, cu o victorie pentru Milwaukee Bucks.

Atlanta spulberă recorduri…negative

După ce a început sezonul surprinzător de bine după despărțirea de Joe Johnson, Atlanta Hawks are probleme. „Vulturii” au pierdut șase din ultimele șapte meciuri și au căzut pe șase în Conferința de Est, Atlanta fiind depășită în ultima lună de Indiana Pacers, Brooklyn Nets și Chicago Bulls. „Taurii” i-au spulberat aseară pe cei de la Hawks, scor 97-58, la finele unei partide în care echipa din Atlanta a doborât câteva recorduri negative. Cele 20 de puncte marcate în prima repriză de Hawks au fost cele mai puține înscrise într-o repriză în istoria de 62 de ani a echipei. La doar un punct de cea mai slabă repriză din istoria NBA, reușită de Los Angeles Clippers într-un meci cu Lakers în 1999! Mai mult, Atlanta a înscris doar 5 puncte în sfertul doi, cele mai puține puncte înscrise într-un sfert în istoria echipei. „A fost o înfrângere rușinoasă. Cu siguranță vor exista modificări în echipă din acest moment”, a amenințat antrenorul lui Hawks, Larry Drew.

Alte rezultate înregistrate azi-noapte în NBA

Washington Wizards – Orlando Magic 120-91
Dallas Mavericks – Minnesota Timberwolves 113-98
Sacramento Kings – Cleveland Cavaliers 124-118

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup