PREVIEW NBA 2013-2014, Conferința de Vest: Trei favorite, o singură câștigătoare! Clippers și Rockets s-au întărit considerabil. Ratează Lakers play-off-ul?

PREVIEW NBA 2013-2014, Conferința de Vest: Trei favorite, o singură câștigătoare! Clippers și Rockets s-au întărit considerabil. Ratează Lakers play-off-ul?
  • Publicat:
  • Actualizat:
În Conferința de Vest, San Antonio Spurs abia așteaptă revanșa eșecului din finala trecută, scor 3-4. În plus, au apărut echipe puternice precum Houston Rockets, care l-a transferat pe Dwight Howard de la Los Angeles Lakers, sau Los Angeles Clippers, care l-a angajat pe Doc Rivers în postura de antrenor. ProSport vă invită să citiți o analiză detaliată a fiecărei echipe din NBA privind așteptările legate de acest sezon.

CITEȘTE ȘI PREVIEW NBA 2013-2014, Conferința de Est: Cine o învinge pe Heat? Ultimul sezon al lui LeBron în Florida?
 

*Clippers, Spurs sau Rockets se vor bate pentru victorie în Conferința de Vest, la care mai emit pretenții și Thunder sau Grizzlies

*Kobe Bryant nu va fi în teren la debutul sezonului, refăcându-se după o ruptură a tendonului lui Ahile suferită la finalul sezonului regulat precedent

*Sezonul debutează miercuri dimineață cu meciurile Indiana Pacers – Orlando Magic (01:00), Miami Heat – Chicago Bulls (02:00) și Los Angeles Lakers – Los Angeles Clippers (04:00)

Conferința de Vest a NBA pare mai echilibrată ca niciodată. Cel puțin trei echipe vor emite pretenții la victoria în sezonul regular, iar confruntările se anunță extrem de spectaculoase. În pole-position pare că se situează Los Angeles Clippers. Californienii l-au convins pe Chris Paul să semneze prelungirea contractului, iar sosirea antrenorului Doc Rivers de la Boston Celtics va transforma echipa și într-o forță defensivă, nu numai într-o trupă spectaculoasă. Însă Clippers nu va avea deloc o misiune ușoară. Pentru că o formație experimentată precum San Antonio Spurs, care joacă împreună de foarte mult timp, poate pune mari probleme. Nici Houston Rockets nu este de neglijat. Texanii l-au achiziționat pe Dwight Howard de la Los Angeles Lakers, iar combinația Howard-Harden se poate dovedi letală, în timp. Interesant va fi de urmărit și evoluția lui Los Angeles Lakers, echipă cu probleme după ce l-a pierdut pe Howard și care nu poate conta în debutul sezonului pe Kobe Bryant, accidentat. Istoric, Lakers a ratat doar de cinci ori play-off-ul, în cei 65 de ani.

CONFERINȚA DE VEST

DALLAS MAVERICKS
Sezonul trecut: 41-41 (nu s-a calificat în play-off)
Antrenor: Rick Carlisle (al cincilea sezon)
Sosiri: Jose Calderon (Detroit Pistons), Monta Ellis (Milwaukee Bucks), Samuel Dalembert (Milwaukee Bucks), Wayne Ellington (Cleveland Cavaliers), Shane Larkin (draftat cu al 18-lea pick în 2013 de la Miami), DeJuan Blair (San Antonio Spurs), Devin Harris (Atlanta Hawks), Ricky Ledo (draftat cu al 43-lea pick în 2013 de la South Kent), Gal Mekel (Maccabi Haifa)
Plecări: Darren Collison (Los Angeles Clippers), Elton Brand (Atlanta Hawks), Roddy Beaubois (?), Chris Kaman (Los Angeles Lakers), Mike James (Chicago Bulls), O.J. Mayo (Milwaukee Bucks), Jared Cunningham (Atlanta Hawks), Anthony Morrow (New Orleans Pelicans)
Jucători de urmărit: Dirk Nowitzki (foto stânga sus), Monta Ellis, Jose Calderon (foto stânga jos)
Previziune: 44-38 (se va bate pentru ultimul loc care asigură prezența în play-off)

Sezonul precedent, Dallas Mavericks a ratat play-off-ul pentru prima oară după 12 ani. Motivul? Un start foarte slab de sezon, venit ca urmare a unei accidentări serioase suferite de MVP-ul echipei, Dirk Nowitzki. Astfel că la echipa texană patronul Mark Cuban a început o adevărată revoluție. A renunțat la câțiva jucători, dar a reușit, în schimb, câteva transferuri interesante. Cum ar fi cel al conducătorului de joc Jose Calderon de la Detroit Pistons sau ale lui Monta Ellis și Samuel Dalembert, ambii de la Milwaukee Bucks. Însă e greu pentru Dallas să devină din nou o echipă care să se bată la finala Conferinței. Totuși, experiența lui Calderon și a lui Nowitzki ar trebui să o aducă din nou pe Mavericks în play-off, după un an ratat.

DENVER NUGGETS
Sezonul trecut: 57-25 (a pierdut în primul tur din play-off, scor 2-4, cu Golden State Warriors)
Antrenor: Bryan Shaw (nou)
Sosiri: J.J. Hickson (Portland Trail Blazers), Darrell Arthur (Memphis Grizzlies), Randy Foye (Utah Jazz), Nate Robinson (Chicago Bulls)
Plecări: Andre Iguodala (Golden State Warriors), Corey Brewer (Minnesota Timberwolves), Kosta Koufos (Memphis Grizzlies), Julyan Stone (Toronto Raptors)
Jucători de urmărit: Nate Robinson (foto stânga jos), J.J. Hickson (foto stânga sus)
Previziune: 40-42 (nu se va califica în play-off)

E vremea schimbării și la Nuggets. Echipa din Denver a surprins în sezonul trecut, când a pierdut doar trei meciuri pe teren propriu în sezonul regulat. Însă managementul formației a considerat sezonul un eșec și l-a concediat pe antrenorul George Karl, deși acesta fusese desemnat cel mai bun tehnician al sezonului. În locul său a venit fostul jucător Bryan Shaw, care se află la prima experiență ca antrenor principal, după ce a fost asistentul lui Frank Vogel la Indiana Pacers. Însă Shaw va avea mult de muncă. Italianul Danilo Gallinari și-a rupt ligamentul încrucișat la finele sezonului regulat trecut și va absenta o bună parte din acest sezon. În plus, Denver i-a pierdut pe cel mai bun apărător, Andre Iguodala, pe cel mai bun „sixth man”, Corey Brewer, dar și pe pivotul Kosta Koufos. În schimb, Nate Robinson și Randy Foye au fost aduși în „Mile High”, însă Denver nu va avea nicio șansă de a repeta sezonul bun realizat anul trecut.

GOLDEN STATE WARRIORS
Sezonul trecut: 47-35 (a pierdut semifinala Conferinței de Vest, scor 2-4, în fața lui San Antonio Spurs)
Antrenor: Mark Jackson (al treilea sezon)
Sosiri: Andre Iguodala (Denver Nuggets), Jermaine O’Neal (Phoenix Suns), Marreese Speights (Cleveland Cavaliers), Nemanja Nedovic (draftat cu al 30-lea pick în 2013 de la Lietuvos Rytas), Toney Douglas (Sacramento Kings)
Plecări: Jarrett Jack (Cleveland Cavaliers), Carl Landry (Sacramento Kings), Richard Jefferson (Utah Jazz), Andris Biedrins (Utah Jazz), Brandon Rush (Utah Jazz)
Jucători de urmărit: Stephen Curry (foto stânga sus), Harrison Barnes (foto stânga jos), Klay Thompson
Previziune: 48-34 (se califică în play-off, însă va avea probleme încă din primul tur)

Cu siguranță, Warriors are ambiții mari. Sezonul trecut a fost unul excelent pentru echipa din Oakland, care fusese criticată dur de proprii suporteri în ultimii ani pentru lipsa de rezultate. A ajutat și „explozia” lui Stephen Curry, care a doborât recordul de aruncări de trei puncte reușite într-un sezon regulat, dar și sistemul spectaculos promovat de antrenorul Mark Jackson. Iar în această vară, șefii echipei au reușit o campanie excelentă, transferul lui Andre Iguodala de la Denver Nuggets fiind unul dintre cele mai bune din acest sezon. Pentru un sezon bun, Warriors are nevoie de cât mai puține probleme fizice pentru Stephen Curry și Andrew Bogut. Însă chiar și cu cei doi jucători la 100% din potențial, Warriors ar trebui să aibă probleme în play-off, indiferent că ar juca împotriva lui Clippers, Thunder, Rockets sau Spurs.

HOUSTON ROCKETS
Sezonul trecut: 45-37 (eliminată în primul tur al play-off-ului de Oklahoma City Thunder, scor 2-4)
Antrenor: Kevin McHale (al treilea sezon)
Sosiri: Dwight Howard (Los Angeles Lakers), Omri Casspi (Cleveland Cavaliers), Ronnie Brewer (Oklahoma City Thunder), Marcus Camby (New York Knicks), Reggie Williams (Charlotte Bobcats), Isaiah Canaan (draftat cu al 34-lea pick în 2013 de la Murray State), Robert Covington (nedraftat de la Tennessee)
Plecări: Thomas Robinson (Portland Trail Blazers), Royce White (?), Carlos Delfino (Milwaukee Bucks), James Anderson (Philadelphia 76ers), Tim Ohlbrecht (?)
Jucători de urmărit: Dwight Howard (foto stânga sus), James Harden (foto stânga jos), Chandler Parsons
Previziune: 54-28 (se califică în play-off și are șanse mari să ajungă în finala Conferinței de Vest)

Cu o singură mutare pe piața transferurilor în această vară, Houston Rockets a devenit una dintre cele mai importante candidate pentru calificarea în finala Conferinței de Vest. E drept, mutarea a fost probabil cea mai importantă din NBA, mai ales din punctul de vedere al personalității jucătorului implicat. E vorba de convingerea pivotului Dwight Howard să vină în Texas, după ce a încheiat contractul cu Los Angeles Lakers. Motivul? În principal, James Harden. Superstarul plecat de la Oklahoma City Thunder sezonul trecut l-a convins pe Howard, promițându-i că vor deveni imbatabili împreună. Iar Howard, care a primit un salariu imens: 87,6 milioane de dolari pentru următorii patru ani. Însă ceea ce l-a convins pe fostul pivot al lui Orlando Magic și LA Lakers e promisiunea unui titlu. Pe care l-a ratat atât în Florida, cât și în California. Însă cu un Harden care are o medie de 25 de puncte pe meci, Howard poate crea un sistem „pick-and-roll” aproape perfect. Însă o finală atât de devreme? Probabil că nu. Competiția e foarte dură în Vest, iar pe parcursul unei serii de „cel mai bun din șapte”, experiența lui Spurs sau a lui Clippers s-ar putea dovedi decisivă.

LOS ANGELES CLIPPERS
Sezonul trecut: 
56-26 (a fost eliminată în primul tur al play-off-ului Conferinței de Vest, scor 2-4, de Memphis Grizzlies)
Antrenor: Doc Rivers (nou, foto stânga jos)
Sosiri: J.J. Redick (Milwaukee Bucks), Jared Dudley (Phoenix Suns), Darren Collison (Oklahoma City Thunder), Reggie Bullock (draftat cu al 25-lea pick de la North Carolina), Byron Mullens (Charotte Bobcats), Antawn Jamison (Los Angeles Lakers)
Plecări: Eric Bledsoe (Phoenix Suns), Chauncey Billups (Detroit Pistons), Lamar Odom (?), Grant Hill (retras), Ronny Turiaf (Minnesota Timberwolves)
Jucători de urmărit: Chris Paul (foto stânga sus), Blake Griffin, DeAndre Jordan
Previziune: 59-23 (va câștiga Conferința pentru prima dată în istorie și se va bate pentru finala NBA)

Anul trecut a fost cel mai bun din istoria lui Los Angeles Clippers, după ce echipa californiană a atins un record de 56 de victorii și 26 de eșecuri în sezonul regulat. Însă Clippers a fost eliminată încă din primul tur al play-off-ului Conferinței de Vest de Memphis Grizzlies. Semn că antrenorul Vinny del Negro a trebuit să plece, mai ales că neînțelegerile dintre el și vedeta Chris Paul erau deja cunoscute. Iar managementul echipei i-a făcut pe plac lui CP3, care a semnat din nou cu Clippers în această vară. Poate și pentru că antrenor, în locul lui del Negro, a venit Doc Rivers, omul care a dus-o pe Boston Celtics încă o dată spre titlu, în 2008. Probabil că stilul lui Clippers va fi mai defensiv, iar spectaculoasele dunkuri vor dispărea încet-încet. Însă prețul plătit e unul normal pentru o echipă care vrea să se bată pentru prima oară la calificarea în finala NBA. Pentru că Clippers are atât ofensivă, cât și defensivă, dar, și mai important, o bancă de rezerve excelentă.

LOS ANGELES LAKERS
Sezonul trecut: 
47-35 (a fost eliminată în primul tur al play-off-ului Conferinței de Vest, scor 0-4, de San Antonio Spurs)
Antrenor: Mike D”Antoni (al doilea sezon)
Sosiri: Ryan Kelly (draftat cu al 48-lea pick în 2013 de la Duke), Nick Young (Philadelphia 76ers), Jordan Farmar (Anadolu Efes), Wesley Johnson (Phoenix Suns), Chris Kaman (Dallas Mavericks), Xavier Henry (New Orleans Pelicans)
Plecări: Dwight Howard (Houston Rockets), Metta World Peace (New York Knicks), Earl Clark (Cleveland Cavaliers), Antawn Jamison (Los Angeles Clippers), Chris Duhon (?), Darius Morris (Philadelphia 76ers), Andrew Goudelock (UNICS Kazan)
Jucători de urmărit: Kobe Bryant, Steve Nash
Previziune: 41-41 (se va bate pentru ultimul loc din play-off)

De la înființarea echipei în 1948, Los Angeles Lakers a ratat play-off-ul doar de cinci ori! Ultima dată în urmă cu opt sezoane. Ar putea fi acest sezon o repetare a ratării de atunci? Desigur! Vara a fost una catastrofală: Lakers l-a pierdut pe Dwight Howard pe gratis, pivotul devenind free agent. Iar campania care a cuprins LA-ul, în care Howard a fost implorat să stea prin reclame uriașe, nu l-a convins pe actualul jucător al lui Houston Rockets. Practic, Lakers a fost și umilită, și și-a pierdut și starul, care reușea să țină alături o defensivă peticită. Acum, californienii nu mai au nici acea defensivă, Chris Kaman nefiind nici pe departe un jucător de calibrul lui Howard. Iar un sezon bun depinde în acest moment de startul californienilor. Un debut catastrofal, cum ar fi cel de anul trecut, ar duce, cu siguranță, la renunțarea la orice ambiție. Interesant va fi și când va reveni superstarul Kobe Bryant în echipă după ruptura tendonului lui Ahile suferită în finalul sezonului regulat trecut. Cu siguranță, Bryant va rata cel puțin două-trei săptămâni din sezon. Iar acest lucru ar putea fi catastrofal pentru Lakers, care ar putea debuta cu cinci-șase înfrângeri în primele opt meciuri, având în vedere programul dificil, contra lui Clippers, Warriors, Spurs, Rockets sau Hawks.

MEMPHIS GRIZZLIES
Sezonul trecut: 
56-26 (a fost eliminată în finala Conferinței de Vest, scor 0-4, de San Antonio Spurs)
Antrenor: Dave Joerger (nou)
Sosiri: Kosta Koufos (Denver Nuggets), Mike Miller (Miami Heat), Jamaal Franklin (draftat cu al 41-lea pick în 2013 de la San Diego State), Nick Calathes (Lokomotiv Kuban Krasnodar)
Plecări: Marreese Speights (Cleveland Cavaliers), Darrell Arthur (Denver Nuggets), Keyon Dooling (?), Austin Daye (Toronto Raptors), Tony Wroten (Philadelphia 76ers)
Jucători de urmărit: Marc Gasol (foto stânga sus), Zach Randolph (foto stânga jos)
Previziune: 51-31 (se califică în play-off, dar va avea probleme în a repeta performanța de anul trecut)

Se spune că echipa câștigătoare nu se schimbă niciodată. Dar șefii lui Memphis Grizzlies nu au auzit, probabil, de această zicală. După cea mai bună performanță din istorie, calificarea în finala Conferinței de Vest, pierdută cu San Antonio Spurs, scor 0-4, antrenorului Lionel Hollins nu i-a fost prelungit contractul, fiind înlocuit cu Dave Joerger! Teoretic, o mutare care nu ar trebui să afecteze prea mult stilul echipei. Unul defensiv, deloc estetic, dar foarte eficient! Va fi interesant de văzut dacă Zach Randolph, un pivot care a ajuns la 32 de ani și este predispus la accidentări, va rezista tot sezonul. Și, mai mult, ce se va întâmpla cu Marc Gasol, numit jucătorul defensiv al anului în 2012-2013, după un sezon excelent. Teoretic, Memphis ar trebui să aibă un nou sezon bun, dar nu are cum să meargă mai departe de semifinalele Conferinței, având în vedere situația din Vest.

MINNESOTA TIMBERWOLVES
Sezonul trecut: 31-51 (nu s-a calificat în play-off)
Antrenor: Rick Adelman (al treilea sezon)
Sosiri: Kevin Martin (Oklahoma City Thunder), Corey Brewer (Denver Nuggets), Shabazz Muhammad (draftat cu al 14-lea pick în 2013 de la UCLA), Gorgui Dieng (draftat cu al 21-lea pick de la Louisville) and Ronny Turiaf (Los Angeles Clippers)
Plecări: Andrei Kirilenko (Brooklyn Nets), Luke Ridnour (Milwaukee Bucks), Brandon Roy (retras), Greg Stiemsma (New Orleans Pelicans), Malcolm Lee (Washington Wizards), Mickael Gelabale (Himki Moscova)
Jucători de urmărit: Kevin Love (foto stânga sus), Ricky Rubio (foto stânga jos), Nikola Pekovic
Previziune: 44-38 (se califică în play-off, dar va fi eliminată în primul tur)

De nouă ani nu a mai prins Minnesota Timberwolves play-off-ul. Adică exact după ce Kevin Garnett a fost transferat la Boston Celtics! Suficient pentru fanii „lupilor” să se sature și să ceară o schimbare în fruntea francizei. Însă antrenorul Rick Adelman nici nu concepe să nu își ducă echipa în acest postseason. Pe piața transferurilor, „lupii” s-au mișcat inteligent: managerul Flip Saunders l-a convins pe Nikola Pekovic să rămână și i-a adus în „Target Center” pe Kevin Martin de la Oklahoma City Thunder și pe Corey Brewer de la Denver Nuggets. Doi jucători care vor ajuta, cu siguranță, ofensiva lui Timberwolves, care ar trebui să devină una dintre cele mai bune din Vest. Însă cum se vor descurca elevii lui Adelman în defensivă? Răspunsul e cel care ar putea decide între un loc de play-off și unul care îi scoate pe „lupi” a zecea oară la rând din post season.

NEW ORLEANS PELICANS
Sezonul trecut: 27-55 (nu s-a calificat în play-off)
Antrenor: Monty Williams (al patrulea sezon)
Sosiri: Tyreke Evans (Sacramento Kings), Jrue Holiday (Philadelphia 76ers), Anthony Morrow (Dallas Mavericks), Arinze Onuaku (Cleveland Cavaliers), Greg Stiemsma (Minnesota Timberwolves), Jeff Withey (draftat cu al 39-lea pick în 2013 de la Kansas)
Plecări: Robin Lopez (Portland Trail Blazers), Greivis Vasquez (Sacramento Kings), Xavier Henry (Los Angeles Lakers), Terrel Harris (?)
Jucători de urmărit: Anthony Davis (foto sus stânga), Jrue Holiday (foto jos stânga)
Previziune: 36-46 (nu se califică în play-off)

Probabil că nu ați auzit până acum de New Orleans Pelicans. Ei bine, nu este vorba decât de o schimbare de nume și de brand. Considerând că numele „Hornets” nu reprezintă orașul New Orleans, șefii echipei au decis să aleagă numele de „Pelicans”, pasărea tradițională a orașului din statul Louisiana. Iar odată cu schimbarea de nume, au apărut și pretențiile mai mari. Iar prin transferul conducătorului de joc Jrue Holiday de la Philadelphia 76ers, „pelicanii” și-au îmbunătățit serios lotul. La fel și prin aducerea lui Tyreke Evans de la Sacramento Kings. Ambii jucători ar trebui să îl ajute pe pivotul Anthony Davis (20 de ani) să „explodeze” în acest sezon, după ce Davis a ratat trofeul de „debutantul anului” în sezonul trecut în dauna lui Damien Lillard. Totuși, șansele ca Pelicans să ajungă în play-off sunt destul de mici, având în vedere competiția echilibrată din Vest.

OKLAHOMA CITY THUNDER
Sezonul trecut: 60-22 (a fost eliminată în semifinalele Conferinței de Vest, scor 1-4, de Memphis Grizzlies)
Antrenor: Scott Brooks (al șaselea sezon)
Sosiri: Steven Adams (draftat cu al 12-lea pick în 2013 de la Pittsburgh), Ryan Gomes (Artland Dragons), Andre Roberson (draftat cu al 26-lea pick în 2013 de la Colorado)
Plecări: Kevin Martin (Minnesota Timberwolves), Ronnie Brewer (Houston Rockets), DeAndre Liggins (?)
Jucători de urmărit: Kevin Durant (foto stânga sus), Russell Westbrook (foto stânga jos)
Previziune: 51-31 (se califică în play-off)

Thunder pare mai slabă decât anul trecut! Echipa lui Scott Brooks l-a pierdut pe Kevin Martin, care a ales să plece la Minnesota Timberwolves și nu știe cât nu va putea conta pe Russell Westbrook, accidentat. Conducătorul de joc a suferit o ruptură de menisc în meciul cu Houston Rockets din play-off, care l-ar fi scos din circuit pentru primele două luni din sezonul actual. Însă având în vedere că genunchiul operat s-a umflat din ce în ce mai mult, Westbrook a suferit o nouă operație, prin care i s-a scos un fir uitat în prima operație, care ar mări perioada de indisponibilitate. Cum nici centrul Kendrick Perkins nu se află în formă, Thunder ar putea avea mari probleme în acest sezon. Totuși, cu un superstar precum Kevin Durant în lot, Oklahoma City nu va tremura pentru calificarea în play-off, dar nu se va putea bate din nou la calificarea în finala Conferinței.


 

PORTLAND TRAIL BLAZERS
Sezonul trecut: 33-49 (nu s-a calificat în play-off)
Antrenor: Terry Stotts (al doilea sezon)
Sosiri: C.J. McCollum (draftat cu al 10-lea pick în 2013 de la Lehigh), Robin Lopez (New Orleans Pelicans), Dorell Wright (Philadelphia 76ers), Mo Williams (Utah Jazz), Thomas Robinson (Houston Rockets), Allen Crabbe (draftat în 2013 cu al 31-lea pick de la California), Earl Watson (Utah Jazz)
Plecări: J.J. Hickson (Denver Nuggets), Eric Maynor (Washington Wizards), Jared Jeffries (retras), Luke Babbitt, Nolan Smith (Cedevita Zagreb)
Jucători de urmărit: Damian Lillard (foto sus, stânga), LaMarcus Aldridge(foto sus, dreapta) 
Previziune: 37-45 (nu se califică în play-off)

Teoretic, Portland Trail Blazers și-a îmbunătățit defensiva prin transferurile lui Robin Lopez și Thomas Robinson, iar ofensiva va avea de câștigat cu aducerile lui Mo Williams și Dorell Wright. Toate mutările au fost făcute în avantajul echipei, care și-a îmbunătățit și banca de rezerve. Însă într-o conferință atât de echilibrată, orice accidentare sau lipsă de motivație ar putea cântări enorm. La finalul sezonului, LaMarcus Aldridge va deveni jucător liber de contract, iar șefii lui Blazers ar trebui fie să îl convingă să își prelungească angajamentul, fie să găsească o mutare suficient de bună pentru a-l transfera la altă echipă.

PHOENIX SUNS
Sezonul trecut: 25-57 (nu s-a calificat în play-off)
Antrenor: Jeff Hornacek (foto stânga jos, nou)
Sosiri: Eric Bledsoe (Los Angeles Clippers), Archie Goodwin (draftat cu al 29-lea pick în 2013 de la Kentucky), Gerald Green (Indiana Pacers), Viacheslav Kravtsov (Detroit Pistons), Alex Len (draftat cu al 5-lea pick în 2013 de la Maryland), Ish Smith (Milwaukee Bucks), Miles Plumlee (Indiana Pacers)
Plecări: Wesley Johnson (Los Angeles Lakers), Jared Dudley (Los Angeles Clippers), Hamed Haddadi (Sichuan Blue Whales), Jermaine O’Neal (Golden State Warriors), Luis Scola (Indiana Pacers), Michael Beasley (Miami Heat)
Jucători de urmărit: Eric Bledsoe (foto stânga sus), Alex Len
Previziune: 29-53 (nu se califică în play-off)

Sezonul trecut, Suns a fost una dintre cele mai slabe echipe din Conferința de Vest. Iar lucrurile nu s-au schimbat nici în vară. Deși a schimbat antrenorul, aducându-l pe legendarul conducător de joc Jeff Hornacek, până acum doar secund la Utah Jazz, Suns nu a schimbat mare lucru în ceea ce privește lotul. Ba chiar i-a pierdut pe Luis Scola și Michael Beasley, cei mai buni jucători ai sezonului trecut. În schimb, Suns mizează pe tinerețea și talentul lui Eric Bledsoe, care nu avea nicio șansă la Clippers, fiind rezerva lui Chris Paul. Din păcate pentru fanii echipei din Arizona, va fi încă un sezon slab pentru Suns, care nu va prinde play-off-ul și va încerca să aibă un pick cât mai bun în draftul din vara viitoare.

SAN ANTONIO SPURS
Sezonul trecut: 
58-24 (a pierdut finala NBA, scor 3-4, în fața lui Miami Heat)
Antrenor: Gregg Popovich (al 16-lea sezon)
Sosiri: Marco Bellineli (Chicago Bulls), Jeff Ayres (Indiana Pacers)
Plecări: Gary Neal (Milwaukee Bucks), DeJuan Blair (Dallas Mavericks), Tracy McGrady (retras)
Jucători de urmărit: Tony Parker, Tim Duncan (foto stânga, jos) Kawhi Leonard (foto sus, stânga),
Previziune: 54-28 (se califică în play-off și se va bate pentru calificarea în finala Conferinței de Vest)

Gregg Popovich continuă să spere la un nou titlu cu Spurs, al cincilea din carieră. Texanii, care au fost la un singur pas de câștigarea trofeului în sezonul trecut, dar care au pierdut în fața lui Miami Heat, și-au păstrat, în mare măsură, lotul pe care îl aveau și anul trecut, doar Gary Neal putând fi trecut la plecări importante. În schimb, Popovich l-a convins pe italianul Marco Bellineli să plece de la Chicago Bulls și să semneze cu Spurs. Și, poate cel mai important, tehnicianul l-a convins și pe Manu Ginobili să își prelungească angajamentul cu gruparea texană pentru încă un an. Și pivotul Tiago Splitter a revenit la Spurs, astfel că Popovich se poate declara mulțumit de această vară. Singura problemă e că atât Tim Duncan (37 de ani) și Manu Ginobili (36 de ani) sunt veterani, iar minutele petrecute pe teren ar putea fi din ce în ce mai puține. Însă Kawhi Leonard și Tony Parker sunt gata să preia echipa pe umerii lor, iar Spurs se anunță ca o pretendentă serioasă la titlu în Vest.

SACRAMENTO KINGS
Sezonul trecut: 
28-54 (a pierdut finala NBA, scor 3-4, în fața lui Miami Heat)
Antrenor: Mike Malone (nou)
Sosiri: Greivis Vasquez (New Orleans Pelicans), Luc Mbah a Moute (Milwaukee Bucks), Carl Landry (Denver Nuggets), Ben McLemore (draftat cu al 7-lea pick în 2013 de la Kansas), Ray McCallum (draftat cu al 36-lea pick de la Detroit)
Plecări: Tyreke Evans (New Orleans Pelicans), Cole Aldrich (New York Knicks), James Johnson (?), Toney Douglas (Golden State Warriors)
Jucători de urmărit: DeMarcus Cousins (foto stânga, sus), Greivis Vasquez  (foto stânga, jos)
Previziune: 33-49 (nu se califică în play-off)

De șapte ani nu a mai prins Sacramento Kings un loc în play-off. Pentru că echipa californiană a avut mari probleme și nu a reușit să mai atragă nici măcar un superstar în Sacramento. Și se părea că un grup de investitori, în frunte cu fostul CEO de la Microsoft, Steve Ballmer, va cumpăra și, apoi, va muta echipa în Seattle. Dar n-a fost să fie. Până la urmă, Kings a fost achiziționată de indianul Vivek Ranadive, care a păstrat echipa în capitala Californiei! Și care l-a invitat și pe fostul superstar Shaquille O”Neal să participe direct în echipă, fostul centru al lui Lakers și Celtics devenind investitor minoritar. Dar O”Neal a venit la echipă și ca mentor al pivotului DeMarcus Cousins, care a fost dominant în presezon și pare decis să o readucă pe Kings în fruntea Conferinței de Vest. Până acolo e drum lung însă, iar californienii au șanse minime să ajungă în play-off în acest sezon.

UTAH JAZZ
Sezonul trecut: 
43-39 (nu s-a calificat în play-off)
Antrenor: Tyrone Corbin (al treilea sezon)
Sosiri: Trey Burke (draftat cu al 9-lea pick în 2013 de la Michigan), Richard Jefferson (Golden State Warriors), Andris Biedrins (Golden State Warriors), Brandon Rush (Golden State Warriors), John Lucas III (Toronto Raptors), Rudy Gobert (draftat cu al 27-lea pick în 2013 de la Cholet), Ian Clark (nedraftat, Univ. Tennessee)
Plecări: Paul Millsap (Atlanta Hawks), Al Jefferson (Charlotte Bobcats), Mo Williams (Portland Trail Blazers), Randy Foye (Denver Nuggets), Kevin Murphy, Earl Watson (Portland Trail Blazers), DeMarre Carroll (Atlanta Hawks)
Jucători de urmărit: DeMarcus Cousins, Greivis Vasquez
Previziune: 27-55 (nu se califică în play-off)

Utah Jazz este una dintre cele trei echipe care nu a pierdut vreodată 60 de meciuri într-un sezon regulat. Însă acest sezon ar putea reprezenta o premieră pentru echipa din Salt Lake City. E clar că Jazz a intrat în „rebuilding” mode, după ce i-a vândut pe Paul Millsap, Al Jefferson și Mo Williams, toți titulari. Iar în locul lor au venit atât jucători experimentați (Biedrins, Jefferson), cât și tineri care sunt motivați să arate că sunt valoroși, precum Burke sau Gobert! Însă va putea Utah să se bată cu alte echipe mai slabe pentru primul pick în draftul atât de valoros din 2014? Probabil că nu! Gordon Hayward, Biedrins sau Kanter sunt jucători valoroși care pot câștiga meciuri pentru Jazz în acest sezon.

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: Asta nu înseamnă că…
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Ies la iveală noi detalii despre Mirel Dragomir, ucigașul Andreei. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate:
Ies la iveală noi detalii despre Mirel Dragomir, ucigașul Andreei. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv, de o…
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Cel mai nou SUV lansat în România vine din China. Își merită banii?  VIDEO
Cel mai nou SUV lansat în România vine din China. Își merită banii? VIDEO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup