Paralizați de tunet! Bulls a fost spulberată aseară de Thunder!

Paralizați de tunet! Bulls a fost spulberată aseară de Thunder!
  • Publicat:
  • Actualizat:

Oklahoma City Thunder a câștigat clar meciul de aseară cu Chicago Bulls, scor 102-72, după unul dintre cele mai slabe meciuri din punct de vedere ofensiv făcute în istoria „taurilor”.

Una dintre cele mai slabe seri din istorie pentru Bulls

Surprinzător, Oklahoma City Thunder nu a câștigat meciul de aseară cu Bulls, scor 102-72, cu ajutorul ofensivei. De data aceasta, defensiva i-a „scos” pe finaliștii din sezonul trecut, profitând și de o seară extrem de slabă a lui Chicago în ofensivă. „Taurii” nu au reușit decât un procentaj de 29,1% al aruncărilor reușite, după 25 de aruncări transformate din cele 85 încercate. Cel mai slab pentru orice echipă din acest sezon și aproape de cel mai slab din istoria lui Bulls, 23,4% într-un meci cu Miami Heat de acum 13 sezoane! Iar absența lui Derrick Rose se poate observa cu ochiul liber: în trei din ultimele cinci meciuri jucate, Bulls a înscris 67, 69, respectiv 72 de puncte! Adică cea mai slabă medie din întreaga Ligă! Totodată, oaspeții nu au avut o mișcare a mingii fluidă, reușind doar 14 pase decisive în cele 48 de minute jucate, din cauza absenței conducătorului de joc Kirk Heinrich, accidentat. „Pur și simplu am fost mult prea statici. Nu am vrut să fim dominați, dar nu ne-a reușit”, a explicat antrenorul lui Bulls, Tom Thibodeau. La oaspeți, doar Luol Deng și Nate Robinson (ambii cu 13 puncte) au depășit cota de 10 puncte, în timp ce Joakim Noah (foto dreapta, 8 puncte, 9 recuperări) și Carlos Boozer (2 puncte, 7 recuperări) au fost aproape inexistenți. În schimb, Kevin Durant (foto stânga, 19 puncte, 16 recuperări, 6 pase decisive) și Russell Westbrook (23 de puncte) au fost din nou decisivi, deși nu au jucat în ultimul sfert. Thunder (41-15) rămâne pe 2 în Vest, la patru victorii de liderul San Antonio, în timp ce Bulls (32-24) a căzut pe 6 în Conferința de Est, fiind depășită de Atlanta Hawks (31-23).

Bryant, 38 de puncte pentru cota 31,000

Los Angeles Lakers și Dallas Mavericks sunt echipele care au câștigat trei din ultimele patru titluri de campioană din NBA. Însă ambele echipe sunt în acest sezon sub linia care asigură prezența în play-off. Aseară, cele două au jucat, practic, o finală pentru rămânerea în cursa pentru locul 8 din Conferința de Vest, având în vedere că Lakers se afla la patru victorii de poziția ocupată de Houston Rockets, în timp ce Mavericks era la cinci victorii de „rachete”. Pe terenul lui Dallas, câștigătoare a fost Lakers, scor 103-99, după un nou meci foarte bun al lui Kobe Bryant. Liderul lui Lakers a terminat meciul cu 38 de puncte, 12 recuperări și 7 pase decisive, eclipsându-l pe Dirk Nowitzki (foto sus, dreapta), care a încheiat cu 30 de puncte și 13 recuperări. Bryant (foto sus, stânga), motivat de declarațiile patronului lui Mavericks, Mark Cuban, care spusese că salariul său este prea mare și Lakers ar trebui să îl lase să plece liber de contract după următorul sezon, a explodat pe teren, marcând 14 din cele 38 de puncte ale sale în ultimele 12 minute ale jocului. A fost și meciul care a marcat atingerea cotei de 31,000 de puncte ale lui Bryant, care la 34 de ani și 185 de zile a devenit cel mai tânăr jucător care ajunge la acest număr de puncte marcate după Wilt Chamberlain, Karl Malone, Kareem Abdul-Jabbar și Michael Jordan. „Știu că am spus că trebuie să fim o echipă și că trebuie să ofer mai multe pase, dar în acest moment nu mai avem voie să facem pași greșiți. Am promis că vom ajunge în play-off și vom ajunge acolo”, a spus Bryant după meci. Cu un record de 28 de victorii și 29 de înfrângeri, Lakers e pe 9 în Vest, la trei victorii de Houston Rockets și joacă în această noapte cu Denver Nuggets. Dallas (25-30) a coborât pe 11.

LeBron și-a bătut fosta (viitoarea?) echipă

Înainte de meciul dintre Miami Heat și Cleveland Cavaliers de aseară, tot mai multe zvonuri care îl dădeau pe LeBron James la Cleveland începând cu 2014 au apărut în presa americană. Totul se bazează pe o clauză din contractul „Regelui” la Heat, prin care James poate să devină liber de contract începând cu finalul următorului sezon, în cazul în care formația din Miami nu poate să îi satisfacă pretențiile financiare. Până la urmă, James (foto sus) nu câștigă decât 17 milioane de dolari, însă contractul său nu atinge salariul maxim, așa cum o fac Kevin Durant, Russell Westbrook, James Harden, Kobe Bryant, Rudy Gay sau Deron Williams. Iar prezența unui conducător de joc cu viteză și talent în echipă, asemenea lui Kyrie Irving (17 puncte), l-ar putea convinge pe James să semneze din nou cu echipa care l-a draftat de la liceul St. Vincent – St. Mary în 2003 și la care a evoluat până în 2010. Dar până la un eventual contract cu Cleveland, LeBron e jucătorul lui Heat. Iar aseară, MVP-ul din 2012 și-a ajutat echipa să câștige al 11-lea meci consecutiv, scor 109-105, cu Cleveland Cavaliers. James (28 de puncte, 3 recuperări, 8 pase decisive) a fost, alături de Dwayne Wade (24 de puncte, 5 recuperări, 6 pase decisive), motorul lui Heat. Cu cinci minute înainte de final, Cavaliers conducea cu 99-97, dar campioana a revenit și a închis jocul grație celor două superstaruri. „A fost al patrulea meci în ultimele cinci zile. Vă dați seama că nu e ușor să joci la o asemenea intensitate seară de seară”, a conchis Wade la finalul jocului. Heat (40-14) continuă să conducă în Est cu 5 victorii în fața lui Pacers, în timp ce oaspeții de aseară sunt pe 12 în clasamentul conferinței, cu 18 victorii și 38 de eșecuri.

Victorie după nervi și îmbrânceli pentru Knicks

După patru eșecuri consecutive, a venit vremea ca New York Knicks să câștige. New-yorkezii s-au impus aseară cu 99-93 pe teren propriu în fața Philadelphiei 76ers, după ce „s-au săturat să piardă”, conform lui Carmelo Anthony (foto sus, centru). Superstarul lui Knicks a fost și cel mai bun marcator al new-yorkezilor, cu 29 de puncte, secondat de Amar”e Stoudemire, aflat la cea mai bună seară din acest sezon, cu 22 de puncte. La 76ers, care a pierdut șase din ultimele șapte jocuri, conducătorul de joc Jrue Holiday a marcat 30 de puncte. Punctul slab al lui Knicks este însă conducătorul de joc Jason Kidd. La 39 de ani, Kidd nu a reușit decât 3 puncte aseară, chiar sub media de 3,2 puncte pe meci din ultimele cinci jocuri ale campionului din 2011 cu Mavericks. Totuși, victoria lui Knicks ar putea fi umbrită de o suspendare pentru Carmelo Anthony și Tyson Chandler, care s-au îmbrâncit în timpul meciului cu Spencer Hawes. Knicks (33-20) sunt pe 3 în Est, la două victorii de Indiana Pacers, în timp ce 76ers (22-32) sunt la patru victorii de locul 8 deținut de Milwaukee Bucks.

Defensivele au fost la putere în Brooklyn

Dacă Miami Heat e cea mai în formă echipă din Conferința de Est, în Vest acest titlu neoficial e deținut de Memphis Grizzlies. Deși l-au cedat pe Rudy Gay, unul dintre cei mai buni jucători ai echipei, la Toronto Raptors din cauza salariului său, „urșii” au reușit să lege șapte victorii la rând, după ce s-au impus aseară cu 76-72 pe terenul lui Brooklyn Nets. A fost un joc în care cele două defensive au strălucit, iar primul cinci al lui Grizzlies a fost echilibrat, toți titularii reușind cel puțin zece puncte. Marc Gasol (14 puncte, 7 recuperări și 5 pase decisive) și Zach Randolph (16 puncte, 14 recuperări) i-au dominat pe cei de la Nets sub panou, în timp ce ofensivei new-yorkezilor i-a lipsit din nou Joe Johnson. Astfel, Deron Williams (24 de puncte, 4 pase decisive) nu a reușit să facă față singur defensivei oaspete, iar Nets (33-24) a pierdut al doilea joc la rând. New-yorkezii rămân pe 4 în Est, în timp ce Memphis (37-18) își consolidează poziția a patra în Vest.

Alte rezultate înregistrate azi-noapte în NBA

Minnesota Timberwolves – Golden State Warriors 99-100
New Orleans Hornets – Sacramento Kings 110-95
Portland Trail Blazers – Boston Celtics 92-86
Phoenix Suns – San Antonio Spurs 87-97

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la fel”
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62 de ani
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri disponibile”
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri…
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele