Oradea, Mureș și Ploiești continuă lupta pentru prima poziție** Avancronica rundei cu numărul 28

Oradea, Mureș și Ploiești continuă lupta pentru prima poziție** Avancronica rundei cu numărul 28
  • Publicat:
  • Actualizat:

Cea de-a 28-a etapă a Ligii Naționale de Baschet Masculin va debuta azi cu confruntarea dintre CSS Giurgiu și BC Miercurea Ciuc. Ziua de sâmbătă va aduce nu mai puțin de șase jocuri din LNBM, printre care și disputele Gaz Metan Mediaș – CSU Ploiești, BC Mureș – Dinamo, respectiv Energia Rovinari – CSM Oradea, meciuri care contează în lupta pentru prima poziție din clasament. Ultima partidă a etapei se va disputa duminică și va aduce față în față formațiile SCM Craiova și „U” Mobitelco Cluj.

De menționat este faptul că lupta pentru primele opt poziții este în mare parte terminată. Singura formația care încă nu e calificată matematic în play-off este CSM București, însă e greu de crezut ca aceștia vor pierde ultimul loc din plutonul fruntaș având în vedere că trebuie să-și adjudece cel puțin o partidă din ultimele trei etape și în același timp, Energia Rovinari sau CSU Sibiu trebuie să le câștige pe toate. După cum spuneam, lupta pentru locul întâi se dă în trei, mai exact Oradea, Mureș și Ploiești. Pentru poziția a patra, poziție care îți asigură mai multe jocuri acasă în primul tur din play-off, se bat Craiova, Mediaș, Timișoara și Cluj, în timp ce locul opt pare a fi rezervat pentru CSM București. În cea de-a doua jumătate a clasamentului, singura bătălie care se mai dă este aceea pentru locul nouă, poziție care îți garantează că vei întâlni în play-out lanterna roșie a campionatului, Dinamo București.

CSS Giurgiu – BC Csikszereda Miercurea Ciuc. Vineri, 22 martie, ora 18:00
Prima confruntare a etapei se va disupta în Sala Sporturilor din Giurgiu între două formații care încearcă să ocupe un loc cât mai bun înaintea demarării play-out-ului.
CSS Giurgiu se află în acest moment pe poziția a 12-a în clasament cu 36 de puncte acumulate și un bilanț de 9 victorii și 18 înfrângeri, în timp ce ciucanii sunt penultimii în Liga Națională cu doar 3 victorii și 24 de înfrângeri.
Cele două combatante s-au întâlnit de trei ori de la promovarea lor în prima ligă, două partide fiind adjudecate de către giurgiuveni și una de către cei de la Miercurea Ciuc. Victoria harghitenilor a fost obținută în turul acestui sezon, scor 76-63.

BC Farul Constanța – CSU Atlassib Sibiu. Sâmbătă, 23 martie, ora 15:00
Un alt duel din cea de-a doua jumătate a clasamentului se va desfășura la malul Mării Negre între BC Farul și CSU Sibiu.
Gazdele de sâmbătă sunt pe locul 14 în clasament cu 6 victorii și 21 de înfrângeri. Mai mult ca sigur, constănțenii vor începe play-out-ul tot de pe această poziție. De cealaltă parte, ardelenii sunt pe un dezamăgitor loc 10 având la activ 13 victorii și 14 înfrângeri. Elevii lui Miodrag Perisic vor lupta în ultimele trei etape cu gândul la un eventual loc 9 care să le asigure o misiune mai ușoară în play-out.
Cele două grupări s-au întâlnit în acest sezon de două ori, ambele partide fiind câștigate de către CSU Sibiu. Prima confruntare a avut loc în luna septembrie a anului trecut, când Sibiul și Ciucul s-au întâlnit în Cupa României, scorul fiind 83-68 pentru ardeleni. Sibienii au ieșit învingători și în partida tur din campionat, scor 84-63.

CSM București – BCM Pitești. Sâmbătă, 23 martie, ora 18:00

O eventuală victorie a bucureștenilor le-ar asigura acestora și matematic participarea în play-off-ul acestei ediții de campionat. Oaspeții de la BCM Pitești au nevoie de victorie pentru a-și asigura o poziție cât mai bună înainte de debutul play-out-ului.
CSM-ul din București se regăsește pe poziția a 8-a în clasament cu 43 de puncte strânse și un bilanț de 16 victorii și 11 înfrângeri. De cealaltă parte, deținătorii Cupei României au avut un sezon dezastruos, reușind să acumuleze doar 39 de puncte, cu doar 12 victorii și 15 înfrângeri.
Cu toate acestea, bilanțul întâlnirilor directe dintre bucureșteni și piteșteni este de 4-4 și din această cauză partida de sâmbătă se anunță una extrem de interesantă. În partida tur, argeșenii au câștigat împotriva elevilor lui Șapera, scor 103-87.
În Arena de Baschet din capitală se vor duela doi dintre cei mai buni marcatori ai campionatului. Din lotul CSM-ului, Goran Martinic cu o medie de 20.4 puncte pe meci, iar de la Pitești, Pankracije Barac cu o medie de 17.3.

BC Timba Timișoara – BC Timișoara. Sâmbătă, 23 martie, 18:00

Derby-ul Timișoarei la baschet se va juca în Sala Constantin Jude, având-o de această dată pe BC Timba drept gazdă.
Cele două concitadine luptă pentru obiective total difertite. Pe de o parte, „urșii” de la Timba sunt în bătălie directă cu CSS Giurgiu pentru ocuparea poziției a 12-a la finele sezonului regulat. În momentul de față, elevii lui Bogdan Murărescu sunt pe locul 13, cu 35 de puncte la activ, având unul mai puțin decât CSS Giurgiu. Echipa mai puternică a Timișoarei, Baschet Club, joacă ultimele trei etape cu speranța că la finalul celor 30 de etape ale sezonului se vor afla pe poziția a 4-a. BC Timișoara are 18 victorii și 9 înfrângeri, aflându-se la egalitate de puncte cu Gaz Metan și „U” Mobitelco.
Prima și singura întâlnire dintre „urși” și „lei” s-a consemnat în turul acestui sezon, atunci când BC Timișoara s-a impus cu scorul de 86-61.

Gaz Metan Mediaș – CSU Ploiești. Sâmbătă, 23 martie, ora 18:00
Confruntarea dintre cele două forțe este de departe cea mai interesată partidă a etapei cu numărul 28.
Din punct de vedere statistic, al pozițiilor din clasament și al moralului se poate spune că CSU Ploiești pornește ca favorită în această confruntare. Însă, din punct de vedere valoric al celor două loturi înscrise pe foaia de joc, putem spune că duelul dintre cele două echipe va fi unul extrem de echilibrat.
Atmosfera din echipa Gazului nu se prezintă deloc bine înaintea acestui derby. Jucătorii și staff-ul tehnic au fost în grevă de marți până joi dimineața din cauză că nu le-au fost plătite salariile. Primul semn al nemulțumirii a fost dat etapa precedentă când BC Timișoara le-a oprit medieșenilor seria de nouă victorii consecutive, scor 86-80. Ardelenii sunt în acest moment pe locul 5 în clasament cu 45 de puncte, având 18 victorii și 9 înfrângeri.
După cum ne-au obișnuit și în anii precedenți, campionii en-titre au avut un început de sezon mai greoi, dar odată cu apropierea play-off-ului, aceștia au apăsat pedala de accelerație. Elevii lui Vladimir Arnautovic au ajuns la șapte victorii consecutive, aflându-se în acest moment pe ultima treaptă a podiumului cu 47 de puncte și un bilanț de 20 de victorii și 7 înfrângeri.
În ultimele 15 confruntări directe dintre Mediaș si Ploiești, prahovenii s-au impus de 11 ori, în timp ce Mediașul doar de 4 ori. Partida din tur a fost adjudecată de către CSU Ploiești, scor 75-68.
Un aspect interesant al meciului de sâmbătă va fi duelul dintre cei doi oameni mari, Ivan Ivanovic de la Mediaș, respectiv Cătălin Burlacu de la Ploiești, lideri ai echipelor la care evoluează la eficiență și mingi recuperate.

BC Mureș – CS Dinamo București. Sâmbătă, 23 martie, ora 19:00

Dintre echipele care se luptă pentru prima poziție din clasament, Mureșul are cel mai ușor program în ultimele etape. Prima formație peste care vor da mureșenii, sunt cei de la Dinamo București.
Pentru a termina sezonul regulat pe prima treaptă a podiumului, ardelenii sunt nevoiți să câștige toate cele trei partide rămase de disputat, iar în același timp, CSM Oradea să piardă cel puțin două. Mureșul este pe locul 2 în acest moment cu 47 de puncte la activ și un bilanț de 20 victorii și 7 înfrângeri. De cealaltă parte, Dinamo este în continuare lanterna roșie a LNBM, reușind o singură victorie în cele 27 de etape disputate.
Ultimele 10 întâlniri dintre cele două formații, au adus 7 victorii ale gazdelor de sâmbătă, respectiv 3 ale dinamoviștilor. Ultima confruntare dintre Mureș și Dinamo s-a consemnat în decembrie 2012, atunci când Mureșul a câștigat cu 87-66.

CS Energia Rovinari – CSM Oradea. Sâmbătă, 23 martie, ora 20:30
Liderul CSM Oradea se va deplasa sâmbătă pe terenul celor de la Energia Rovinari, echipă care încă mai speră la accederea în play-off, însă șansele acestora sunt aproape nule.
Energia se situează pe locul al 9-lea în clasament cu 40 de puncte, având un bilanț de 13 victorii și 14 înfrângeri. Singura șansă ca elevii lui Nikolic senior să termine sezonul regulat în primele opt este să câștige ultimele trei partide și în același timp, CSM București să le piardă pe toate, iar CSU Sibiu cel puțin una.
Orădenii sunt în continuare lideri cu 49 de puncte acumulate, având 22 de victorii și 5 înfrângeri. Cu cel puțin două victorii în ultimele trei etape, bihorenii își asigură prima poziție la finalul sezonului regulat și în premieră absolută pentru ei când termină cele 30 de etape între primele patru echipe.
În meciul tur disputat în Arena Antonio Alexe din Oradea, bihorenii i-au învins pe cei de la Rovinari la zece puncte diferență, scor 90-80.

SCM Craiova – „U” Mobitelco Cluj. Duminică, 24 martie, 18:45
Ultima dispută a etapei se va da între două formații care se află în luptă directă pentru poziția a 4-a.
Craiovenii vin după trei înfrângeri consecutive și nu-și mai permit încă una dacă vor să ocupe înaintea play-off-ului poziția a patra. Înaintea partidei de duminică, oltenii se regăsesc pe poziția a 4-a cu 46 de puncte și un bilanț de 19 victorii și 8 înfrângeri. Clujenii antrenați de către Niksa Bavcevic se află pe 7 în clasament cu un punct mai puțin decât Craiova.
SCM Craiova s-a impus în partida tur pe terenul lui „U” Mobitelco, scor 86-77, aceasta fiind singura victorie a craiovenilor în cele nouă întâlniri pe care le-au avut cu ardelenii.
Pe parchetul Polivalentei din Craiova se vor întâlni doi dintre cei mai buni conducători de joc din țară. Rade Dzambic de la SCM Craiova este cel mai bun marcator al echipei sale, cu o medie de 15.5 puncte pe meci și cel mai bun pasator, cu o medie de 6.5 pase. Fundașul Clujului, Derek Wright Jr. este lider în echipa sa la trei capitole, având medii de 15.6 puncte pe meci, 7.4 pase decisive și 20.7 la eficiență.
Articol scris de Radu Bărăian

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la fel”
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62 de ani
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
INTERDICȚIE clară pentru românii cu casă la curte. Statul nu-ți dă voie să treci de această limită
INTERDICȚIE clară pentru românii cu casă la curte. Statul nu-ți dă voie să treci de această limită
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri disponibile”
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri…
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele