O importantă Universitate din Arad a devenit partener al echipei feminine de baschet, cu obiectivul recâștigării campionatului intern: „Moment istoric!”

Autor: Călin MNERIE Publicat: 08 Feb. 2021, 20:19 Baschet
O importantă Universitate din Arad a devenit partener al echipei feminine de baschet, cu obiectivul recâștigării campionatului intern: „Moment istoric!”

După un parteneriat prolific cu Universitatea de Vest Vasile Goldiș, cea mai titrată echipă feminină arădeană de baschet, FCC Baschet Arad, devine partenerul celeilalte Universități de prestigiu din Arad.

Universitatea Aurel Vlaicu și FCC Baschet Arad și-au unit, de azi, 8 februarie 2021, destinele, având în primărie un pilon important al proiectului. „Mariajul” a fost oficiat chiar în Sala Ferdinand a Primăriei Arad în cadrul unei conferințe de presă la care au participat edilul Călin Bibarț, rectorul UAV, dr. univ. Ramona Lile, Marcel Urban, președintele grupării arădene de baschet, Ovidiu Șerban, președintele CS Universitatea Arad și Emanuel Mariș, directorul FCC Environment Arad.

S-a vorbit din nou despre performanță, titluri, la clubul „galben-albastru”, care și-a schimbat, bineînțeles, și numele în FCC Baschet UAV Arad. Evident, o parte din bugetul echipei de baschet feminin va fi asigurat de clubul universitar, care – la rândul său – e finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului.

Pe de altă parte, tot Universitatea arădeană intenționează să-i cedeze pentru administrare clubului de baschet sala de sport „UAV – Mihai Botez”, unde – de altfel – se va monta și parchet în vitorul apropiat.

FCC Baschet UAV Arad, aproape să urce pe podiumul clasamentului

Totodată, rod al noii colaborări, antrenorul „galben-albastrelor” și-ar putea primi extrema de valoare cu care FCC Baschet UAV Arad ar putea ataca finala campionatului național încă din acest sezon ajuns la jumătatea sa.

Dacă va câștigă și restanța cu Phoenix CSU Simona Halep Constanța, de duminică (ora 16), de la Arad, arădencele vor fi pe ultima treaptă a podiumului, pierzând – practic – doar împotriva primelor clasate, Sepsi Sfântu Gheorghe și CSM Satu Mare.

Călin Bibarț: „Parteneriat benefic într-un an greu dificil al sportului și al Primăriei, ca sponsor”

Primarul Călin Bibarț susține că instituția pe care o conduce va rămâne alături de echipa de baschet, salutând – totodată – venirea UAV lângă club.

„Mă bucură inițiativa Universității, prin Clubul Sportiv Universitar, de a prelua CS Baschet FCC Arad care – astfel – devine club universitar. Ceilalți doi parteneri rămân ca sponsori, finanțatori, adică Primăria Arad și compania FCC. Noi rămânem pe același palier, dar mai avem încă un partener din domeniul universitar cu avantajele de rigoare, ca să spunem așa, pentru baschet. În primul rând, echipa va avea la dispoziție întreaga bază sportivă a Universității pentru antrenamente. Pe lângă ceea ce a existat și până acum, acolo unde se poate și permite legea vor avea și sprijin financiar de la Universitate și nu în ultimul rând sperăm întrr-o implicare a Ministerului Tineretului și Sportului împreună cu Ministerul Educației, care din câte am înțeles, au o linie de sprijin pentru baschet, pentru sportul universitar și atunci prinde bine această transformare a clubului de baschet într-un universitar. Sincer mă bucur cu atât mai mult cu cât și anul trecut și anul acesta e un an dificil din punct de vedere al sportului și al nostru ca sponsori. Prin urmare, sper să fie într-un ceas bun, iar acest pas al Universități să fie făcut și de alți sponsori, alte societăți comerciale sau oameni cu deschidere spre sportul arădean”, a transmis Bibarț.

Ramona Lile: „Trebuie să avem echipă între primele trei locuri, poate chiar pe primul loc

După echipa de rugby, care – la un moment dat – a ajuns până pe locul 2 la nivel național în urmă cu 15 ani, Universitatea Aurel Vlaicu se implică într-un alt proiect important în ceea ce privește sporturile de echipă.

„Cred că este un act de curaj al Clubului Sportiv Universitatea Aurel Vlaicu din Arad care s-a angajat să fie alături de echipa de baschet a orașului nostru. Vorbim despre o echipă care a fost de trei ori campioană a Ligii Europei Centrale, campioană națională a României de 9 ori, care ne-a adus doar mândrie nouă arădenilor, cât și României. Vrem să fim alături de această echipă, vrem să o susținem împreună cu ceilalți parteneri și, bineînțeles, să ne bucurăm de rezultatele sportivelor noastre. Trebuie să avem o echipă între primele trei locuri, chiar pe primul loc între echipele de baschet la nivel național. Aradul trebuie să rămână acolo unde îi este locul și cred că alături de Primăria Arad și de ce FCC vom reuși să susținem toate inițiativele și toate eforturile ca Aradul și cetățenii să fie mândri de fetele noastre. Mult succes în campionat și, de ce nu, o următoare conferință de presă în care să spunem că Universitatea Aurel Vlaicu a fost alături de fete să obțină titlul național și toate celelalte titluri pe mai departe”, a menționat rectorul UAV, dr. univ. Ramona Lile.

Marcel Urban: „Să avem rezultatele cu care suporterii noștri s-au obișnuit de vreo 25 de ani încoace”

Conducerea grupării baschetbalistice arădene primește o mare gură de oxigen prin asocierea cu UAV, cu atât mai mult cu cât, se știe, Primăria poate deconta anumite cheltuieli doar pe perioada în care e semnat contractul pentru finanțări nerambursabile cu Centrul Cultural Municipal. Adică undeva la 7-8 luni pe an.

„Eu cred că este un moment istoric, pentru că de astăzi echipa noastră va avea un nou partener serios. Mă refer la Universitatea Aurel Vlaicu, prin Clubul Sportiv Universitatea Arad și, împreună cu firma privată FCC și, mai presus decât toate, Primăria Arad care ne susține de foarte mulți ani, sperăm ca echipa noastră să aibă rezultatele cuvenite. Rezultate cu care publicul spectator, suporterii și toți iubitorii sportului din Arad s-au obișnuit de vreo 25 de ani încoace. Îmi doresc ca acest nou parteneriat să ne ducă din nou pe culmile performanței și ale succesului pentru că noi am avut câteva sincope financiare în trecut. Dar, tot răul spre bine. Echipa se va numi de acum încolo FCC Baschet UAV Arad, iar împreună sperăm să facem lucrurile să decurgă în condiții normale. După cum a amintit și domnul primar, vom putea folosi baza sportivă a Universității Aurel Vlaicu, care are o sală și o infrastructura excepțională. Cu un efort mic de modernizare și aici mă refer neapărat la parchetul care trebuie instalat în sala respectivă, noi putem duce sala la un nivel de competiții de cel mai înalt nivel. Avem și o tribună spațioasă acolo, ne putem disputa meciurile oficial și în Sala Aurel Vlaicu”, a punctat Marcel Urban, președintele grupării „galben-albastre”.

Emanuel Mariș: „Responsabilitatea socială trebuie asumată”

FCC Environment a intrat în cel de-al cincilea an de susținere financiară a echipei de baschet feminin a Aradului.

„Mă bucur că mă aflu astăzi aici alături de domnul primar, ca reprezentant al comunității arădene și de doamna rector. E un gest de aplaudat sosirea lângă echipă a Universității Aurel Vlaicu, responsabilitatea socială trebuie asumată. Asta am făcut și noi în 2016, prin parteneriatul creat cu echipa de baschet a Aradului împreună cu Primăria Arad. Nu rămâne decât să îmi doresc să adăugăm, cât mai multe titluri celor care pe care le avem deja și sunt vizibile suporterilor noștri la Sala Polivalentă. De altfel, sperăm ca spectatorii să se întoarcă cât mai curând în sală și să trăim cu toții momente frumoase alături de echipă. Totodată, acest parteneriat poate fi dezvoltat și pe alte eșantioane de responsabilizare socială împreună cu Universitatea Aurel Vlaicu, Primăria Arad și noi FCC”, a afirmat Emanuel Mariș, directorul FCC Environment Arad.

Ovidiu Serban: „Acoperim partea goală a paharului, pentru Universitate e o onoare acest parteneriat”

Ovidiu Șerban, prin clubul universitar pe care-l manageriază cu succes de ani buni de zile, a dorit de mulți ani să întindă mâna spre un sport de echipă reprezentativ pentru comunitatea arădeană. A reușit acum, iar satisfacția e mare.

„Este o discuție pe care o am cu Marcel Urban de vreo doi ani de zile și acum s-a ivit terenul propice pentru a încerca să acoperim partea goală a paharului. Mă refer la finanțarea publică, care, din motive obiective, ce țin de legi și bugete nu se poate derula decât mai târziu, de prin primăvară. Așadar, vrem să preluăm noi acea perioadă cu probleme și să ajutăm. Pentru noi, Universitatea Aurel Vlaicu și pentru clubul cpe are-l reprezint este un pas mare. Așa cum v-am promis, clubul nu s-a oprit la primele rezultate, nu s-a oprit la rezultatele de anul trecut. Vom merge în continuare cu toată forța înainte, la ora actuală avem opt secții. Mai sunt două secții care, practic, vor funcționa într-un timp destul de rezonabil adică volei și dans sportiv. Iar faptul că investim în ceea ce înseamnă Arad pentru Universitate și pentru club este o onoare. Și ca să concluzionez, aș spune că vrem să ne punem amprenta academică asupra sportului arădean. Avem deja trei studente la UAV din cadrul echipei și într-un viitor apropiat o să vorbesc cu doamna rector, să luăm în calcul și acordarea unei burse sportive, cum sunt la marile universități din lume. Dar, totul depinde de cadrul legal pentru că noi, fiind instituții de stat, cei de la Curtea de Conturi vin foarte des și trebuie să fie mulțumiți de ceea ce văd în contabilitate. Apropo de bani, în următorul buget solicitat de la Ministerul Educației și Cercetării este prevăzută și echipa de baschet, secția de baschet pe care o va conduce Marcel Urban. Mai mult nu pot să vă spun, adică să dau cifre acum, pentru că totul depinde de Ministerul de Finanțe, chiar dacă noi primim bani de la bugetul Ministerului Educației și Cercetării”, a ținut să precizeze Ovidiu Șerban.

Transferuri și…parchet

Perioada de transferuri în baschetul feminin românesc se încheie la finalul lunii, iar Marcel Urban este pe cale să mai dea cel puțin o lovitură, deși: „Ne-am mai dori să mai aducem două jucătoare noi, pentru a avea șansa să ajungem în finală. Echipele din Sfântu Gheorghe și Satu Mare sunt puternice, cărora le-am ținut piept la nivelul nostru. Urmează returul și avem toate șansele să prindem un loc în finală, dar asta doar cu îmbunătățirea lotului. Lucrurile pot curge într-o direcție favorabilă din acest moment pentru că Universitatea Aurel Vlaicu poate să vină lângă echipă prin susținerea echipei la competiții. Testele de coronavirus nu ne-am așteptat să fie chiar o povară atât de mare pe umerii clubului nostru. Dar, ca să nu deviez de la subiect, vom face tot ceea ce ne stă în putință să îmbunătățim lotul cu măcar o jucătoare de care avem mare, mare nevoie”, a spus Marcel Urban.

Pe de altă parte, „parchetarea” Sălii Sporturilor Victorie devine o necesitate pentru echipa de baschet feminin. „Este în planul Universității de a da clubului în administrare sala după ce o să punem și acel parchet. Să vedem, din nou, chestia legală pentru că încercăm să-i dăm o altă culoare. Am găsit deja soluții cu doamna rector, acum nu avem sacii în căruță. Când îi vom avea putem merge mai departe pentru că, încă o dată, suntem niște instituții care trăim sub lege”, a mai transmis Ovidiu Șerban.

De menționat ar mai fi că prin asocierea cu cealaltă universitate a Aradului, echipa de baschet feminin a cucerit două titluri de campioană a României și o Cupă a Europei Centrale.

Autor: Călin MNERIE Publicat: 08 Feb. 2021, 20:19 Baschet
Pe aceeași temă
Andreea Antonescu își acuză colegul de la Survivor de hărțuire sexuală: 'Mi-a cerut să mă dezbrac și să fac
Andreea Antonescu își acuză colegul de la Survivor de hărțuire sexuală: 'Mi-a cerut să mă dezbrac și să fac
Noi produse introduse în Programul Rabla electrocasnice. Ce mai poţi să-ţi cumperi cu reducerea oferită de stat
Noi produse introduse în Programul Rabla electrocasnice. Ce mai poţi să-ţi cumperi cu reducerea oferită de stat
NEWS ALERT Tragedie la Victor Babeş: O defecţiune la TIR-ului de Terapie Intensivă a dus la decesul a trei pacienţi
NEWS ALERT Tragedie la Victor Babeş: O defecţiune la TIR-ului de Terapie Intensivă a dus la decesul a trei pacienţi
Absolut ingrozitor! Cum poate sa arate aceasta sportiva dupa meciul pentru centura mondiala! Imagini cu impact emotional
Absolut ingrozitor! Cum poate sa arate aceasta sportiva dupa meciul pentru centura mondiala! Imagini cu impact emotional
Virusul care scade inteligența. E prezent la jumătate din cei testați
Virusul care scade inteligența. E prezent la jumătate din cei testați
Se apropie nenorocirea prezisă de Baba Vanga. Ce se va întâmpla cu omenirea în acest an
Se apropie nenorocirea prezisă de Baba Vanga. Ce se va întâmpla cu omenirea în acest an
Horoscop 13 aprilie. Zi neagră de marți cu ghinion pentru o zodie: Trei ceasuri rele
Horoscop 13 aprilie. Zi neagră de marți cu ghinion pentru o zodie: Trei ceasuri rele
Trei persoane au murit din cauza unei defecţiuni la instalaţia de oxigen a Unitatăţii Mobile de Terapie Intensivă de la Victor Babeş. S-a deschis o anchetă
Trei persoane au murit din cauza unei defecţiuni la instalaţia de oxigen a Unitatăţii Mobile de Terapie Intensivă de ...
Cutremurător ce a scris în biletul de adio Dana, directoarea de grădiniță care s-a spânzurat! Avea doi copilași
Cutremurător ce a scris în biletul de adio Dana, directoarea de grădiniță care s-a spânzurat! Avea doi copilași
O populație MISTERIOASĂ descoperită recent, de care nimeni nu știa, îi ULUIEȘTE pe oamenii de știință
O populație MISTERIOASĂ descoperită recent, de care nimeni nu știa, îi ULUIEȘTE pe oamenii de știință
Este uluitor cum s-a infiltrat la Casa Albă. Administrația Biden de abia acum s-a prins / Cine este „Lego”?
Este uluitor cum s-a infiltrat la Casa Albă. Administrația Biden de abia acum s-a prins / Cine este „Lego”?
Top 30 sexy-vedete care nu și-au ținut mâinile acasă în public
Top 30 sexy-vedete care nu și-au ținut mâinile acasă în public
Cum arată noua iubită a lui Ilie Dumitrescu. A înlocuit-o pe Teodora Vochin cu o brunetă superbă
Cum arată noua iubită a lui Ilie Dumitrescu. A înlocuit-o pe Teodora Vochin cu o brunetă superbă
Deşi România ar avea cea mai mare creştere economică din istorie, coaliţia de guvernare se detonează
Deşi România ar avea cea mai mare creştere economică din istorie, coaliţia de guvernare se detonează
Obsesia pentru MUȘCHI – de la dorință la tulburare psihică
Obsesia pentru MUȘCHI – de la dorință la tulburare psihică
Duster 4x4 vs. 4x2. Care tracțiune merită să fie cumpărată la o mașină Dacia?
Duster 4x4 vs. 4x2. Care tracțiune merită să fie cumpărată la o mașină Dacia?
Ofertele Lidl din 12 aprilie. Produsele interesante care ajung în magazine joi
Ofertele Lidl din 12 aprilie. Produsele interesante care ajung în magazine joi
Vladimir Putin, mesaj pentru membrii guvernului: „Rusia trebuie să rămână o mare putere nucleară şi spaţială”
Vladimir Putin, mesaj pentru membrii guvernului: „Rusia trebuie să rămână o mare putere nucleară şi spaţială”
BANCUL ZILEI – Ce au făcut două virgine din București
BANCUL ZILEI – Ce au făcut două virgine din București
Rusia a început să transfere nave de desant din Marea Caspică în Marea Neagră
Rusia a început să transfere nave de desant din Marea Caspică în Marea Neagră
Schimbări majore la ING: Clienţii vor plăti dobândă ca să îşi ţină banii în depozit la bancă
Schimbări majore la ING: Clienţii vor plăti dobândă ca să îşi ţină banii în depozit la bancă
Tragedie în familia unui model celebru. A paralizat după ce a mâncat un pretzel
Tragedie în familia unui model celebru. A paralizat după ce a mâncat un pretzel
INTERZIS cardiacilor! Imaginile cu Anamaria Prodan pe care le-ar dori șterse!
INTERZIS cardiacilor! Imaginile cu Anamaria Prodan pe care le-ar dori șterse!
Francezii au lansat limuzina care dă clasă modelelor germane. De 4 ani nu au mai avut un model în acest segment!
Francezii au lansat limuzina care dă clasă modelelor germane. De 4 ani nu au mai avut un model în acest segment!
FOTO. Adina Buzatu, apariție neașteptată în costum de baie, în Dubai!
FOTO. Adina Buzatu, apariție neașteptată în costum de baie, în Dubai!
FOTO. Anamaria Prodan s-a dezbrăcat ca să îl provoace pe Reghe? În pline zvonuri despre divorț, ea s-a pozat așa în piscină
FOTO. Anamaria Prodan s-a dezbrăcat ca să îl provoace pe Reghe? În pline zvonuri despre divorț, ea s-a pozat așa în ...