O etapă plină de surprize în Liga Națională de Baschet Masculin!** Vezi rezultatele rundei cu numărul 26

O etapă plină de surprize în Liga Națională de Baschet Masculin!** Vezi rezultatele rundei cu numărul 26
  • Publicat:
  • Actualizat:

Rezultatele surprizătoare s-au ținut lanț în cea de-a 26-a etapă a LNBM, echipe precum SCM Craiova, „U” Mobitelco Cluj, CSU Sibiu sau BCM Pitești au fost învinse de formații mai slabe din punct de vedere valoric. Un alt rezultat interesant a fost acela înregistrat la Târgu-Mureș, unde gazdele au învins liderul ligii, CSM Oradea, la o diferență de 33 de puncte.

Odată cu înfrângerea orădenilor de la Târgu-Mureș s-a redeschis lupta pentru prima poziție în clasament înaintea începerii play-off-ului. CSM Oradea rămâne în continuare pe primul loc cu 47 de puncte, însă din spate vin puternic BC Mureș, CSU Ploiești și SCM Craiova, toate cu 45 de puncte. Pe poziția a cincea sunt plasați elevii lui Marcel Țenter cu 44 de puncte, urmați de „U” Mobitelco și BC Timișoara cu 43. Singurii care nu sunt încă calificați matematic în play-off sunt cei de la CSM București, aceștia au la activ 42 de puncte. În ultimele patru etape rămase din sezonul regulat, CSM-ul este obligată să câștige cel puțin o partidă pentru a fi sigură de clasarea în plutonul fruntaș. Din cea de-a doua jumătate a clasamentului, singurii care mai speră la accederea play-off sunt cei de la Rovinari, însă acest lucru se poate realiza doar dacă aceștia vor câștiga toate cele patru meciuri rămase din sezonul regulat și în același timp, CSM-ul din București nu va mai obține nicio victorie. Ultimele șapte echipe din clasament vor încerca să se claseze pe o poziție cât mai bună înaintea demarării play-out-ului.

CSU Ploiești – BC Timișoara 89-79 (24-26, 24-15, 21-26, 20-12)
Unul dintre derby-urile etapei s-a desfășurat în Sala Sporturilor din Brazi, între CSU Ploiești și BC Timișoara. Prahovenii s-au impus la capătul unui joc pe care l-au controlat în mare parte, mai ales în sferturile doi și patru, sferturi pe care le-au câștigat, singurele de altfel, la diferențe de 9, respectiv 8 puncte.
Din punct de vedere statistic, confruntarea dintre campioană și vicecampioană, a fost una destul de echilibrată, capitolele unde s-a făcut diferența au fost la recuperări(37-27) și pase decisive (19-12). Un cuvânt greu de spus l-au avut și oamenii veniți de pe bancă în tabăra prahoveană, aceștia marcând în total 29 de puncte, în timp ce rezervele bănățenilor au marcat doar 12.
Din gruparea ploieșteană s-au evidențiat Cătălin Burlacu și Vladimir Tica, autori a 20 de puncte fiecare. De la Timișoara, Zlatko Iovanovic și Devan Downey au marcat câte 23 de puncte fiecare.

CSS Giurgiu – CS Dinamo București 101-62 (22-15, 22-22, 34-13, 23-12)
Partida dintre Giurgiu și Dinamo s-a scurs după cum era de aștepat, într-o singură direcție, giurgiuvenii câștigând fără nicio problemă în fața lanternei roșii.
După primele două sferturi diferența de pe tabelă era doar de șapte puncte în favoarea gazdelor (44-37). Odată cu startul reprizei secunde a început și forcingul echipei din Giurgiu, care s-a distanțat la 28 de puncte, scorul cu zece minute înainte de final fiind 78-50. Ultimul sfert s-a scurs în aceeași notă dominantă a gazdelor, aceștia reușind să le înregistreze dinamoviștilor o nouă înfrângere usturătoare, scor 101-62.
Cei mai buni oameni ai Giurgiului au fost P. Petty (30 puncte, 11 recuperări, 5 pase decisive), B. Burrell (21 pct, 7 rec, 5 pd) și I. Corneanu (16 pct). De la Dinamo, singurul care s-a evidențiat a fost americanul Brian Fisher, autor a 24 de pct.

BC Timba Timișoara – CSU Atlassib Sibiu 84-80 (28-16, 16-22, 19-18, 21-24)
O primă surpriză s-a înregistrat sâmbătă, în Sala Constantin Jude din Timișoara, acolo unde Timba din localitate a învins pe CSU Sibiu. În urma acestei înfrângeri, ardelenii au ieșit definitiv din cursa pentru play-off.
„Urșii” de la Timba au intrat extrem de motivați în meci, punând după primele zece minute de joc un avantaj de 12 puncte în fața celor de la Sibiu (28-16). Până la pauza mare, elevii lui Perisic au redus diferența la doar 6 lungimi, prin jocul foarte bun al lui A. Gruev (44-38). Începutul reprizei secunde a consemnat revenirea pe tabelă a ardelenilor, aceștia trecând în avantaj, scor 65-70. Pâna la finalul sfertului trei, cei de la Timba au revenit la cârma jocului, având pe tabelă 63-56. Formația de pe Cibin a încercat în dese rânduri să se desprindă pe tabelă de adversarii lor, dar fără sorți de izbândă, în cele din urmă timișorenii s-au impus cu 84-80, reușind una dintre surprizele etapei.
Din gruparea bănățeană cel mai bun om a fost R. Huckaby cu 23 de puncte și 7 pase decisive, în timp ce de la Sibiu s-a remarcat A. Gruev, autor a 22 de puncte și 4 pase decisive.

Gaz Metan Mediaș – BC Csikszereda Miercurea Ciuc 99-59 (27-9, 19-19, 25-18, 28-13)
Elevii lui Marcel Țenter nu au avut nicio emoție în partida de pe teren propriu contra celor de la BC Miercurea Ciuc, câștigând cu un neverosimil 99-59. După acest succes, Gaz Metan a ajuns la opt victorii consecutive, urcând pe poziția a 5-a în clasament.
Medieșenii au fost superiori la majoritatea capitolelor, surclasându-i pe ciucani în deosebi la aruncările de la două puncte cu un procentaj de 75%, față de doar 38% al oaspeților. Amfitrionii au recuperat cu trei mingi mai multe decât Miercurea Ciuc și au pasat decisiv de 17 ori. Ciucanii au stabilit un record negativ la capitolul mingi pierdute, aceștia acumulând nu mai puțin de 25 de posesii pierdute.
Cinci jucători din echipa medieșeană au trecut peste pragul de 10 puncte marcate; Mladenovic (16 pct), Titus Nicoară (14 pct), Ivan Ivanovic (14 pct), Andrei Mandache (12 pct), respectiv Ivan Livov (11 pct). Din tabăra învinșilor singurii care au marcat mai mult de 10 puncte au fost Ivan Harris (17 pct) și Franko Filipovic (13 pct).

SCM Craiova – CS Energia Rovinari 83-84 (21-20, 20-22, 19-19, 23-23)
Derby-ul Olteniei s-a disputant în Polivalenta din Craiova în fața a peste 4000 de fani ai baschetului. Din nefericire pentru suporterii Craiovei, după unul dintre cele mai echilibrate meciuri ale acestui sezon, echipa lor a fost învinsă de Energia, scor 83-84, suferind a doua înfrângere consecutivă.
În toate cele patru sferturi, cele două combatante au mers cap la cap, învingătoarea fiind decisă cu șapte secunde înainte de final printr-o aruncare de la mare distanță a americanului Louis Darby Jr.
Cea mai mare diferență de pe tabelă s-a consemnat la mijlocul sfertului doi, atunci când amfitrionii aveau un avantaj de opt puncte (38-30). Ca un argument la afirmația cu unul dintre cele mai echilibrate meciuri din acest sezon competițional, putem scoate în evidență cele 13 schimbări de lider și cele 13 situații în care s-a restabilit egalitatea. Oaspeții au avut o zi extraordinară la linia de libere cu un procentaj de 96%, ratând doar o aruncare din 23 posibile.
MVP-ul partidei a fost de departe, jucătorul Energiei, Louis Darby care a izbutit un double-double, cu 26 de puncte, 10 recuperări și un procentaj de 100% la linia de libere. Tot din tabăra Rovinariului s-a remarcat și Wisseh care a marcat 29 de puncte. De cealaltă parte, de la echipa gazdă cei mai buni oameni au fost Rade Dzambic cu 21 de puncte, Darko Habuș și Ionuț Drăgușin ambii cu 13 puncte.

BC Mureș – CSM Oradea 81-48 (20-20, 19-7, 22-12, 20-9)
Partida dintre Mureș și Oradea se anunța una extrem de interesantă și echilibrată, însă orădenii au fost practic inexistenți pe parchetul sălii din Târgu-Mureș. Mureșenii le-au furnizat bihorenilor cea mai drastică înfrângere din această stagiune.
Începutul confruntării a fost unul echilibrat, scorul după primele zece minute fiind egal la 20. Apoi a urmat recitalul baschetbalistic al gazdelor care au câștigat următoarele trei sferturi fără nicio replică din partea liderilor LNBM.
Fostul jucător al Oradei, actualmente la BC Mureș, Gediminas Navickas a făcut cel mai bun meci de la sosirea lui la gruparea ardeleană, exact în meciul împotriva fostei sale echipe. Acesta a reușit 21 de puncte și 4 recuperări. Din cele 48 de puncte marcate de orădeni, 32 au fost marcate de N. Maric, S. Topchov și W. Franklin.

CSM București – „U” Mobitelco Cluj 93-88 (28-17, 17-16, 20-29, 28-26)
În urma acestei victorii, elevii lui Hristu Șapera și-au asigurat în mare măsură participarea în play-off-ul de anul acesta. Clujenii au ajuns la cea de-a doua înfrângere consecutivă iar lucrurile nu sunt tocmai roz pe malul Someșului înainte de Final Four și play-off.
La pauza mare jucătorii bucureșteni aveau 45-33 pe tabelă, după o primă repriză în care clujenii au făcut doar act de prezență. Clujul a reușit în cele din urmă să revină la doar trei puncte în spatele gazdelor cu zece minute înainte de final. Cu toate acestea, o greșeală a băncii tehnice clujene, care a răbufnit la o decizie a arbitrilor, a făcut ca echipa lor să piardă în cele din urmă jocul cu CSM București, la capătul unui joc cu foarte multe mingi pierdute și extrem de mulți nervi.
Cel mai bun om al partidei a fost Paul Stephen Sir din tabăra CSM-ului, care a marcat 27 de puncte, din care 21 au fost de la linia de 6.75. De la „U” Mobitelco, cel mai bun marcator a fost Mihai Paul, autor a 23 de puncte.

BC Farul Constanța – BCM Pitești 82-63 (19-13, 18-17, 22-16, 23-17)

Farul Constanța a reușit o nouă surpriză în LNBM, învingându-i pe cei de la BCM Pitești cu scorul de 82-63, iar odată cu asta le-au spulberat ultima șansă a acestora de a mai termina între primele opt echipe ale țarii.
Constănțenii i-au dominat pe argeșeni pe toată durata celor 40 de minute. Diferența de pe tabelă s-a făcut în special la aruncările de la mare distanță, unde gazdele au marcat 6 din 13 în timp ce Piteștiul 4 din 17. De asemenea, jucătorii lui Costel Cernat au fost foarte eficienți pe faza de recuperare, reușind să prindă la panou 40 de mingi în timp ce adversarii lor doar 24.
Jeremi Booth de la Farul a fost cel mai bun om al partidei, reușind 29 de puncte și 6 recuperări. De la BCM Pitești s-a remarcat Adonte Gennie cu 20 de puncte.

Articol scris de Radu Bărăian

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Reghecampf dă de pământ cu Anamaria Prodan. Declarații incendiare făcute de fostul soț
Reghecampf dă de pământ cu Anamaria Prodan. Declarații incendiare făcute de fostul soț
Gigi Becali, bun de plată? Cum poate ajunge să plătească o avere pentru Siyabonga Ngezana
Gigi Becali, bun de plată? Cum poate ajunge să plătească o avere pentru Siyabonga Ngezana
Anunțul făcut de Carmen Harra despre Florin Piersic! Totul se întâmplă la scurt timp după ce marele actor a fost mutat la un alt spital din Capitală: „Nu este încă timpul”
Anunțul făcut de Carmen Harra despre Florin Piersic! Totul se întâmplă la scurt timp după ce marele actor a fost…
Protocolul UEFA, încălcat grav în timpul partidei de pe Santiago Bernabeu: „Imaginile nu pot fi arătate pe stadion”
Protocolul UEFA, încălcat grav în timpul partidei de pe Santiago Bernabeu: „Imaginile nu pot fi arătate pe stadion”
Cine sunt medicii care ar fi operat-o pe Kate Middleton | Detaliul, ținut secret de clinica privată din Londra
Cine sunt medicii care ar fi operat-o pe Kate Middleton | Detaliul, ținut secret de clinica privată din Londra
Reacția tulburătoare a Iuliei Albu după ce a aflat că fostul său soț are cancer: „S-a adeverit ce bănuiam”
Reacția tulburătoare a Iuliei Albu după ce a aflat că fostul său soț are cancer: „S-a adeverit ce bănuiam”
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se zbătea un om care striga: Help! Help!
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se zbătea un om care striga:…
Vremea 13 mai - 10 iunie 2024. ANM anunță ploi și vânt în toată țara; se încălzeşte spre finalul săptămânii viitoare
Vremea 13 mai - 10 iunie 2024. ANM anunță ploi și vânt în toată țara; se încălzeşte spre finalul săptămânii…
Substanța SALVATOARE din MÂNCARE! Pur și simplu este o MINUNE
Substanța SALVATOARE din MÂNCARE! Pur și simplu este o MINUNE
Singurul fiu al lui Nicolae Ceaușescu care mai e în viaţă, interviu rar! Discurs uimitor
Singurul fiu al lui Nicolae Ceaușescu care mai e în viaţă, interviu rar! Discurs uimitor
Dezvăluiri tulburătoare făcute de Iulia Albu, după ce fostul soț a anunțat că are cancer: ”S-a adeverit ce bănuiam!” + Promisiunea făcută
Dezvăluiri tulburătoare făcute de Iulia Albu, după ce fostul soț a anunțat că are cancer: ”S-a adeverit ce bănuiam!” +…
Rusia retrage trupele. S-a ajuns la un acord. Kremlinul a confirmat
Rusia retrage trupele. S-a ajuns la un acord. Kremlinul a confirmat
Florin Piersic, inconștient la Terapie Intensivă! Breaking news
Florin Piersic, inconștient la Terapie Intensivă! Breaking news
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Rise of the Ronin Review: potențial imens, în mare parte irosit
Rise of the Ronin Review: potențial imens, în mare parte irosit
Șumudică, distrus: a povestit ce i-a transmis, astăzi, Dan Șucu la telefon
Șumudică, distrus: a povestit ce i-a transmis, astăzi, Dan Șucu la telefon
S-au tras la sorţi semifinalele din Final Four-ul Cupei României la handbal masculin
S-au tras la sorţi semifinalele din Final Four-ul Cupei României la handbal masculin
Fabrica la care se va produce noua limuzină a lui Putin
Fabrica la care se va produce noua limuzină a lui Putin
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și dansa: „Așa se dispare din scenă”  | VIDEO
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și dansa: „Așa se dispare din…