Kobe, uriaș pentru Lakers!** Californienii au ajuns la procentaj pozitiv!

Kobe, uriaș pentru Lakers!** Californienii au ajuns la procentaj pozitiv!
  • Publicat:
  • Actualizat:

Los Angeles Lakers a câștigat aseară cu 118-116, după o repriză de prelungiri, meciul cu Toronto Raptors și speră în continuare la un loc de play-off în acest sezon.

Bryant a salvat-o din nou pe Lakers

Pentru prima dată după mai bine de trei luni, Los Angeles Lakers are procentaj pozitiv! Californienii au ajuns la 32 de victorii și 31 de eșecuri în acest sezon și speră tot mai mult că vor da lovitura și vor depăși una dintre cele trei formații (Golden State Warriors, Houston Rockets și Utah Jazz) de care pot trece pentru a ocupa un loc de play-off în acest sezon. Deocamdată, Utah mai are doar o jumătate de victorie în fața lui Lakers. Însă californienii nu sunt nici pe departe siguri pe propriul joc. Aseară, Lakers a suferit teribil în fața lui Toronto Raptors, într-un meci pe care echipa lui Mike D’Antoni l-a câștigat cu 118-116, după o repriză de prelungiri. A fost nevoie din nou de Kobe Bryant pentru ca gazdele să emită pretenții la victorie. La doar trei zile după ce Lakers a șters un deficit de 25 de puncte pe terenul lui New Orleans Hornets și a câștigat grație lui Bryant, californienii au beneficiat din nou de o evoluție senzațională a veteranului de 34 de ani, care a egalat cu cinci secunde înainte de finalul timpului regulat cu o aruncare de trei puncte și a adus victoria cu o pătrundere ca în tinerețe, cu zece secunde înainte de finalul prelungirilor. În total, Bryant a avut cifre senzaționale: 41 de puncte, 6 recuperări și 12 pase decisive, fiind ajutat și de evoluția excelentă a lui Dwight Howard (24 de puncte, 13 recuperări). Nici Steve Nash nu a dezamăgit, terminând jocul cu 22 de puncte. Lakers (32-31) a obținut a patra victorie în ultimele cinci meciuri și are o serie de jocuri cu dificultate medie în următoarele trei partide: Chicago Bulls (acasă), Orlando Magic și Atlanta Hawks (în deplasare). Deocamdată, Lakers e pe 9, imediat în spatele lui Utah (32-30).

Heat câștigă înaintea meciului-revanșă cu Pacers

Deși nu mai e atât de convingătoare, Miami Heat pune în continuare victorie după victorie în seria incredibilă care a ajuns la 17 succese consecutive. Aseară, campioana a câștigat cu 102-93 în fața Philadelphiei 76ers, dar a avut din nou nevoie de momente de magie din partea lui LeBron James în ultimul sfert. „Regele” lui Heat a terminat meciul de aseară cu 25 de puncte, 10 recuperări și 5 pase decisive, reușind și cea de-a 1000-a aruncare de trei puncte transformată în carieră. Însă jucătorii lui Miami nu se gândesc decât la meciul de duminică cu Indiana Pacers. Ocupanta locului secund în Conferința de Est este ultima echipă care a reușit să câștige în fața lui Heat, pe 1 februarie, iar jucătorii campioanei vor răzbunare. Nu numai pentru eșecul de atunci, ci și pentru problemele pe care le-a avut Heat în semifinalele Conferinței de Est în sezonul trecut în fața echipei lui Frank Vogel, pe care au învins-o cu greu, scor 4-2, fără Chris Bosh, accidentat. Deocamdată, Heat savurează cea de-a 17-a victorie la rând, prin care a egalat cea mai lungă serie de victorii din acest an, obținută de Los Angeles Clippers.

Seară istorică pentru Deron Williams

Seară istorică pentru Deron Williams (foto sus) în meciul cu Washington Wizards, câștigat de Brooklyn Nets cu 95-78. Conducătorul de joc al new-yorkezilor a marcat 42 de puncte, dar a stabilit un record absolut în NBA, cu 9 aruncări de trei puncte transformate în prima repriză, devenind și primul jucător în ultimii zece ani care marchează tot atâtea puncte ca echipa adversă în prima repriză (33). Williams a terminat meciul cu 42 de puncte, 3 recuperări și 5 pase decisive, fiind cel care a rezolvat jocul după șase minute, timp în care a reușit patru aruncări de la trei puncte fără ca cei de la Wizards să marcheze vreun punct. Ultimul jucător care a marcat cel puțin la fel de multe puncte ca echipa adversă în prima repriză a fost Tracy McGrady, care a marcat 37 de puncte pentru Rockets într-un meci cu Denver Nuggets din 2003, când formația din Colorado a marcat doar 32 de puncte. „M-am simțit bine și m-am gândit că pot să joc astfel. Nu am știut că voi doborî vreun record”, a spus după meci Williams, câștigător al medaliei de aur la JO 2012 cu echipa Statelor Unite. Nets (36-26) câștigă al doilea meci la rând după două eșecuri consecutive și urcă pe 4 în Est, în timp ce Wizards (19-41) sunt pe 13.

Catastrofă pentru Spurs înaintea meciului cu Thunder

Eșec usturător pentru San Antonio Spurs, liderul Conferinței de Vest, pe teren propriu cu Portland Trail Blazers. Texanii au fost învinși cu 30 de puncte, scor 106-136, într-un meci în care au resimțit din plin absența conducătorului de joc Tony Parker. A fost cea mai dură înfrângere pentru Spurs în perioada în care Tim Duncan a jucat la echipa texană, și cea mai dură din ultimii 16 ani, de când Toronto Raptors câștiga cu 33 de puncte în „Alamodome”. Fără Parker, care va lipsi aproape o lună după o accidentare la gleznă, Spurs s-a descurcat, câștigând ultimele trei jocuri fără mari probleme. Însă aseară, când a dat peste un Damian Lillard (foto sus) în mare formă, echipa texană a clacat. Defensiva a fost pur și simplu spulberată de viteza celor de la Blazers, care au avut un procentaj incredibil de reușită al aruncărilor, 61,5%. Lillard (35 de puncte, 9 pase decisive), LaMarcus Aldridge (26 de puncte, 5 pase decisive) și J.J. Hickson (23 de puncte, 11 recuperări) au fost cei mai buni oameni ai lui Blazers în victoria incredibilă de aseară. La Spurs, Duncan (18 puncte, 8 recuperări) și Kawhi Leonard (16 puncte, 6 recuperări) nu au mai reușit să întoarcă meciul. Spurs (48-15) rămân primii în Vest cu două victorii în fața Oklahomei, dar joacă împotriva locului secund luni, pe teren propriu.

Celtics câștigă din nou în prelungiri

Boston Celtics a urcat pe locul șase în Conferința de Est în dauna Atlantei Hawks, după ce i-a învins aseară pe „vulturi”, pe teren propriu, scor 107-102 după o repriză de prelungiri. A fost a cincea victorie consecutivă fără Boston și a doua obținută în prelungiri în această serie, însă formația lui Doc Rivers a tremurat serios. Deși a avut 12 puncte avantaj cu șase minute înainte de final, Boston a fost egalată pe final după ce Josh Smith (32 de puncte, 8 recuperări, 9 pase decisive) nu a putut fi blocat de defensiva lui Celtics. O defensivă care a reușit însă să nu primească punct în ultimele 2 minute din repriza suplimentară de prelungiri, pe care Celtics a câștigat-o grație aruncărilor de trei puncte reușite de Paul Pierce (foto sus, în alb, 27 de puncte, 7 recuperări, 7 pase decisive). Jeff Green și Jason Terry. Celtics (34-27) a egalat-o și depășit-o pe Atlanta în Conferința de Est, ocupând acum locul șase în clasament. Pentru Boston urmează însă o deplasare dificilă la Oklahoma City Thunder.

Parsons și Harden aduc victoria lui Rockets

Houston Rockets a mai făcut un pas important spre prima calificare în play-off după șase sezoane aseară, când s-a impus cu 94-88 pe terenul lui Golden State Warriors. „Rachetele” au evoluat excelent în defensivă în ultima parte a jocului, primind doar 12 puncte în ultimul sfert, pe care l-au câștigat cu 21-12. Surprinzător, mai ales că apărarea lui Rockets era una dintre cele mai slabe din NBA, primind 107 puncte pe meci. În ofensivă, decisivi au fost din nou Chandler Parsons (26 de puncte) și James Harden (20 de puncte, 11 pase decisive), în timp ce la Stephen Curry (24 de puncte, 5 recuperări, 8 pase decisive) nu a reușit să oprească eșecul lui Warriors, primul după două victorii consecutive. Warriors (35-28) sunt pe 6 în Vest, chiar în fața celor de la Rockets (34-29), care își păstrează avantajul în fața lui Lakers, ocupanta locului 9.

Alte rezultate înregistrate azi-noapte în NBA

Charlotte Bobcats – Oklahoma City Thunder 94-116
Chicago Bulls – Utah Jazz 89-88
Cleveland Cavaliers – Memphis Grizzlies 92-103
Detroit Pistons – Dallas Mavericks 99-102
Orlando Magic – Indiana Pacers 86-115
Sacramento Kings – Phoenix Suns 121-112

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în urma unei supradoze
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în urma unei supradoze
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la fel”
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Solistul celebru care s-a VINDECAT de cancer! A fost la un pas de moarte, dar acum răsuflă ușurat: 'A tăiat acea bucată de intestin'
Solistul celebru care s-a VINDECAT de cancer! A fost la un pas de moarte, dar acum răsuflă ușurat: 'A tăiat…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul ministrului Muncii
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul ministrului Muncii
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din cap
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din…
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
S-a terminat pentru ILIESCU. S-a decis oficial azi, 26 aprilie. Breaking News
S-a terminat pentru ILIESCU. S-a decis oficial azi, 26 aprilie. Breaking News
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri!
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele